WielerVSS 2014 (12) Giro d' Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door stijnsportgek, 2 mei 2014.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Als je zo sterk de tijdrit wint, en je bent ook nog een goede klimmer, dan ben je nu toch gewoon topfavoriet ? Misschien dat Quintana
  in de laatste week nog uit zijn schulp kan kruipen, en ook een klimtijdrit biedt nog kansen, maar het verschil staat.
  En nee, Evans zou nu tijd terug moeten pakken, dat wordt moeilijk.
 2. Boertje

  Boertje Active Member

  Inderdaad Uran is na deze tijdrit en het vertoon in die tijdrit topfavoriet, maar verschil met nummer 2, 3 en 4 is niet schrikbarend groot. Daarmee is in mijn idee de strijd nog niet gestreden en daar kan in feite ieder zijn aandeel in leveren. Jammer vind ik dan wel als ik lees dat kelderman zijn positie in de komende dagen gaat verdedigen. Dat is op veel manieren uit te leggen, maar veelal houdt het in dat wie achter je staat in de gaten houdt. Daar krijg je geen spannende koers van om je huidge plek te verdedigen.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Van tevoren leek het te gaan tussen Quintana en Rodriguez en om de derde plaats (ook in het AK-VSS-team) ging het tussen Uran en Rodriguez. Nu is Quintana door ziekte slechts nog een outsider, Rodriguez al naar huis en lijkt het meer tussen Uran en Evans te gaan. Pozzovivo staat er ook goed voor en Majka is misschien de grootste verrassing.

  Vanmiddag weer klimmen, we gaan het zien.

  Heeft iemand trouwens al een Wil-en-Wout-mania in het land bespeurd gelijk aan de Bau-en-Lau-mania van afgelopen juli in de Tour?
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  die gaat er niet komen ook. In hilverdorp hebben ze geen flauw idee wie Wilbert Kelderwie ? is, en Wolter Pauls, die was toch ze gevallen vorig jaar ?
  Ze houden zich liever bezig met de voorbereiding van de analyse van de Champions League, en wie-of-dat-er moet spelen in oranje, en waarom niet ?
 5. Boertje

  Boertje Active Member

  Hoewel Quintana dit weekend geen grootse dingen heeft laten zien doet ie nog volop mee. Dat heeft ie dit weekend wel voor elkaar gekregen. Uran leek het zaterdag moeilijk te hebben, maar heeft over het totaal gezien de voorsprong op een aantal concurrenten vergroot. Eigenlijk is alleen Quintana dichterbij gekomen. Pozzovivo is min of meer gelijk gebleven (heeft wel wat goed gemaakt). Evans en Majka hebben wat laten liggen Kelderman is wat gezakt. Aru heeft gisteren prachtig gewonnen, maar daar wordt geen bedrieging voor het roze in gezien. Voor mij is Uran nog steeds de grootste kanshebber en Quintana en Pozzovivo de belangrijkste uitdagers, gevolgd door Majka. Evans gaat steady state (telkens wat inleveren) vierde worden.
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Stand van zaken op de tweede rustdag.

  Algemeen klassement:
  1. Uran
  2. Evans op 1.03
  3. Majka 1.50
  4. Aru 2.24
  5. Quintana 2.40
  6. Pozzovivo 2.42
  7. Kelderman 3.04
  Rodriguez -

  Puntenklassement:
  1. Bouhanni 251
  2. Nizzolo 225
  3. Viviani 173
  4. Ferrari 161
  5. Swift 130
  Evans 95
  Quintana 25
  Roche 9
  Kittel -
  Rodriguez -
  Matthews -
  Greipel DNS

  Bergklassement:
  1. Arredondo 75
  2. Wellens 57
  3. Ulissi 39
  4. Monsalve 39
  5. Aru 33

  Pirazzi 26
  Quintana 24
  Rolland 21
  Duarte 20
  Uran 15
  Evans 15
  Pozzovivo 14
  Chalapud 9
  Poels 0
  Geniez 0
  Rodriguez -
  D Martin -

  Morgen de Koninginnerit die al vorig jaar op het programma (maar door sneeuw niet door kon gaan) stond over de Gavia en Stelvio met finish op Val Mortello.
  Laatst bewerkt: 26 mei 2014
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  dikke kans dat het morgen ook niet doorgaat, of dat het parcours wordt aangepast. Ze voorspellen neerslag voor morgenochtend en op die hoogte wordt dat sneeuw...
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het lijkt toch door te gaan vanmiddag. Zal een heroische etappe worden. In 1988 ging het zo op de Gavia .
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik was aan het werk. Heb thuis alleen het laatste stukje gezien, maar toen was het heroïsche al geweest. En het chaotische ook (organisatie die twittert dat de koers is geneutraliseerd en dat een half uur(!) later weer intrekt).

  NOS zal wel weer met een samenvatting van 20 seconden komen. Is er ergens een uitgebreidere samenvatting te vinden?
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ik heb net nog gekeken op
  de finale van ongeveer 15 minuten (engels commentaar)

  en deze: met italiaans commentaar geeft meer beelden van de eerdere, besneeuwde doorkomsten
  maar veel minder de spannende finale. misschien kun je eerst de tweede link doen, tot 9 km voor het einde, en dan de eerste link.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Wat een ophef over een neutralisatie in de afdaling van de Stelvio. Hoe had men dat voor zich gezien? Bij elk groepje een motorrijder die constante snelheid aanhoud naar beneden of beneden al die groepjes met de doorkomsttijden op de top weer laten vertrekken? Daar is toch geen beginnen aan? Ik vind het naïef van Levèfre om te denken dat men de koers zou stil leggen. Een ervaren man als hij moet toch weten dat men in het wielrennen alles aanpakt om voordeel uit te halen.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Neutralisatie komt men wel tegen in de 'cyclo-sportive' la Marmotte. Een wedstrijd die geen wedstrijd is, maar toch eigenlijk ook weer wel. En beetje.
  Dat geeft het geschipper al aan. Omdat de afdaling van de croix de fer te gevaarlijk is, dat vond men overigens pas nadat 'het kalf verdronken was', heeft men deze geneutraliseerd. Volgens mij gaat het nu zo: alle renners, dit zijn amateurs en recreanten zoals u en ik, hebben een chip. De tijd bovenaan de berg wordt genomen. En de tijd gaat weer in vanaf het passeren van de matten in het dal, dus ná de afdaling.
  Je krijgt een X-aantal minuten, ik dacht 40, wat ruim echt ruim voldoende is om naar beneden te komen.

  Ik heb er wel eens een discussie over gehad, volgens mij is het ook zeer goed inpasbaar in het profpeloton, maar dan moet je wel de regels goed uitkristaliseren.
  Bovenaan de verschillen nemen, en dan onderaan weer op die volgorde weggaan kan niet: als je nu al kijkt hoe amateuristisch men loopt te klunzen bij een gesloten overweg. Laatst nog richting Antwerpen dacht ik, mag een groep op achterstand zo weer aansluiten. (met Greipel). Wat dat betreft hoop je echt een keer dat de finale van Parijs-Roubaix ontsiert wordt door die trein die daar altijd roet in het eten kan gooien.

  het kan wel zo: In feite komt het erop neer, dat je twee etappes rijdt: de verschillen op de eerste top worden in het klassement verwerkt, iedereen rustig naar beneden, en daar weer in de groep starten.

  Jose de Cauwer zei het mooi: de renners mogen op het gebied van gezondheid helemaal niks meer doen, zitten oop de absolute nullijn, maar dan worden ze wel in volle vaart van een berg afgestuurd waar sneeuw en ijs ligt. Red je d'r maar mee.
  Ook de motoren zitten er veel te dicht op: gaat en renner onderuit, dan kan zo'n motor nergens meer heen. In California schijnt Taylor Phinney zo aan een beenbreuk te zijn gekomen.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De afdaling van Croix de Fer is zeker gevaarlijk. Op sommige punten kijk je rechts van je in een diep ravijn en ook met de vele tunnels waarbij je van fel licht naar pikdonker gaat is het oppassen.
  :) Van Parijs-Roubiax herinner ik me nog de keer dat Cancellara voorop was en ik meende Boonen en nog iemand moesten wachten voor de trein, die waren echt woedend dat ze moesten wachten. Volgens mij is dat deze overweg bij Chéreng

  Het viel me nog mee dat ze de etappe lieten doorgaan, gezien de voorspellingen had ik gedacht dat ze hem op het laatste moment toch zouden omgooien. Maar de meeste neerslag trok er noordwaarts langs. Na de afgelasting vorig jaar wilden ze hem misschien iets te graag laten rijden. Achteraf hadden ze misschien de finish op de top van de Stelvio moeten doen, maar dan was de etappe wel erg kort geweest.
  Laatst bewerkt: 28 mei 2014
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  is er een paar jaar geleden niet een groepje renners gediskwalificeerd in Parijs-Roubaix omdat ze nog net wel door die overgang gingen?


  @Nogevendit: bedankt voor de filmpjes. Helaas ben ik ruim te laat om ze te bekijken... :(
 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat was in 2006, filmpje op 3.15 .
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Quintana wint de Giro voor Urán en Aru; Arredondo het bergklassement voor Cataldo en Quintana; Bouhanni het puntenklassement voor Nizzolo en (als ik goed tel) Ferrari.
 18. stijnsportgek

  stijnsportgek Well-Known Member

  De Uitslag

  Algemeen Klassement
  1. Quintana 6 punten (12 als kopman)
  2. Uran 4 punten (8 als kopman).
  3. Aru 2 punten (4 als kopman)

  Puntenklassement
  1. Bouhanni 3 punten (6 als kopman)
  2. Nizzolo 2 punten (4 als kopman)
  3. Ferrari 1 punt (2 als kopman)

  Bergklassement
  1. Arredondo 3 punten (6 als kopman)
  2. Cataldo 2 punten (4 als kopman)
  3. Quintana 1 punt (2 als kopman)

  Zowel Leenstrafan als Sarah hadden 21 punten. Sarah was de snelste inzender en krijgt daarom de drie bonuspunten, Leenstrafan moet het doen met twee en ik zelf pak er ook nog één mee.

  Klassement
  1. Stijnsportgek 87 (+ 21)
  2. Spook 83 (+ 18)
  3. Leenstrafan 79 (+23)
  4. Willempaap 77 (+ 14)
  5. Eddycorina 74 (+ 18)
  6. Proeme 72 (+ 18)
  7. Peter85 70 (+ 14)
  8. SangHwa_O 70 (+ 14)
  9. Jan Modaal 70 (+ 14)
  10. Blokland 68 (+18)
  11. Eddy 67 (+17)
  12. Sarah 67 (+24)
  13. Sprintmaster 64 (+17)
  14. Boertje 62 (+19)
  15. Nogevendit 60 (+16)
  16. Svenfan1 58 (+12)
  17. Dedeut 58 (+13)
  18. Zezewe 53 (+17)
  19. Jippie 52 (+11)
  20. Krizz 51 (+12)
  21. Jaco 50 (+8)
  22. Monique 27
  23. Jeronimo1 12
  24. ZeeKoei 10
  25. Treedo 8
  26. Dammer 8
  27. Emrys83 7
  28. Eveen 4
  29. Sabine 2
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Goede zaken gedaan, #tevreden, en felicitaties @sarah met het winnen van onze Giro. Nou had ik van tevoren natuurlijk een blik geworpen op de betting odds en die deels gevolgd, maar die heb ik ook verslagen door Urán in mijn team op te nemen voor het algemeen klassement en niet de door de bookies iets hoger ingeschatte Evans (naast Quintana en Rodriguez). Dat Rodriguez zo vroeg uit zou vallen had natuurlijk niemand kunnen weten, maar misschien dat Quintana en Rodriguez het duel in de Vuelta nog een keer aan gaan?

  Verder, de Giro staat natuurlijk bekend onder wielervolgers om de gigantische hoeveelheid klassementen die worden bijgehouden. Naast het algemeen klassement (roze trui), het puntenklassement (rode trui) en het bergklassement (blauwe trui), zijn er ook nog het TV-sprintklassement (tussensprint, geen trui meer tegenwoordig), de Azzurri d'Italia (4-2-1 punten voor het podium in elke etappe), de Premio Della Fuga (aantal kilometers in de kopgroep), de Premio Combattività (soort combinatieklassement in punten), het Winning Team (ploegenklassement, klassiek op tijd), het Super Team (ploegenklassement op punten, 20-1 punten voor de eerste twintig in de rit), de Premio Fair Play (ploegenklassement waarin boetes voor fout gedrag worden bijgehouden) en de Premio Energy. Van die laatste was ik eigenlijk benieuwd of jullie wisten wat daar de basis van was, die kan ik namelijk totaal niet thuisbrengen...
  sarah vindt dit leuk.
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik heb wel direct tijdens de bewuste afdaling iets gezet op Quintana-wint-giro, maar met het helemaal vooraf voorspellen ben ik dit seizoen duidelijk wat ongelukkiger.
  Maar als ik er zo snel overheen lees, zie ik heel veel vergelijkbaar Uiteindelijk winnen de winnaars het ook op uran, als derde naam.
  Wellicht toch eens, ik noem dit brainstormend, een idee om de inzendingen anoniem te maken.

Deel Deze Pagina