Wielervoorspellingenspel 2018: de spelregels

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 24 feb 2018.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nu de drukte van de Olympische Spelen achter de rug zijn staat het wielerseizoen alweer voor de deur.

  Net als vorige jaren willen we graag een voorspellingenspel organiseren. Laagdrempelig en informeel: je doet al mee door hier wekelijks je voorspellingen te posten.
  Sterker nog: zelfs als je een keertje níet of te laat post, of wat later in wilt stappen, maak je nog steeds veel kans: er is namelijk een jokerregeling.

  DE START
  Het spel start in principe met de Strade Bianchi, zaterdag 3 maart 2018.
  Mocht er nog te weinig deelname zijn, dan proberen we het nog een keer een week later.

  DE SPELREGELS
  Cursief: de wijzigingen t.o.v. vorig jaar

  1. Iedereen mag inzenden door per koers vijf namen van renners te posten van wie je denkt dat ze de ereplaatsen pakken. Je mag wijzigen, en het moment van posten maakt niet uit, zolang het maar voor de deadline is. Je hoeft niet de oude voorspelling te herhalen, maar wel graag even een of andere opmerking dat je aan het wijzigen bent.
  Vanwege automatische verwerking graag alleen de achternaam vermelden. Alleen bij twijfel een voorletter ervoor.
  We gaan ervan uit dat je, bij toch enige twijfel, de meestgespeelde naam van dit forum hebt gespeeld. Bij Peter Sagan hoeft er dus geen voorletter bij.
  2. De eerstgenoemde naam is je kopman, de tweede je meesterknecht, etc. Hoe hoger een renner staat in je voorspelling, hoe meer punten hij voor je pakt.
  3. De puntentelling is afhankelijk per wedstrijd. Er zijn kleine en grote wedstrijden, en de drie grote ronden en het WK zijn zelf hors-categorie. In het topic per koers, alsmede in de kalender, staat de categorie van de wedstrijd.
  (de punten zijn iets gewijzigd t.o.v.vorig jaar. Als je de winnaar goed hebt, krijg je 1 punt meer. Als je de winnaar goed hebt als kopman zelfs twee punten meer)

  Punten HC-wedstrijd
  __kopman___2e man__3e man__4e____5e man
  1e ____35_____27______21____16_____12
  2e____26_____20_____15_____11____8
  3e ____20______15_____11____8_____6
  4e ____15______11_____8_____6____4
  5e ____11______8_____6_____4____3
  6e ____8______6_____4_____3____2


  Punten grote wedstrijd
  ___kopman___2e man__3e man__4e____5e man
  1e_____28_____21_____16_____12____9
  2e ____20______15_____11_____8_____6
  3e ____15______11_____8______6____4
  4e ____11______8_____6______4____3
  5e ____8______6_____4______3____2


  Punten kleine wedstrijd
  __kopman___2e man__3e man__4e____5e man
  1e ____22______16_____12_____9_____7
  2e ____15______11_____8______6____4
  3e ____11______8______6_____4____3
  4e ____8_______6______4_____3____2

  4. Per wedstrijd is er een weekbonus. Deze bestaat uit 6, 4 en 2 punten voor die spelers die per koers de meeste punten haalden. In geval van gelijkspel worden de punten gedeeld en afgerond naar een geheel getal. Een half punt wordt naar beneden afgerond; 0,51 naar boven.
  Dit is een kleine verandering en versimpeling t.o.v. vorig jaar. Ook punten onder de 2 worden uitgekeerd. Naar ereplaatsen wordt niet meer gekeken: dit voegde weinig toe en was wel erg bewerkelijk.

  5. Er zal ook dit seizoen streng opgetreden worden tegen de tijdslimiet. Je kunt veel inzenden, en ook ongelimiteerd wijzigen. Bovendien is er de jokerregel. Het zal niet altijd ruim van tevoren duidelijk zijn wanneer de renners van start gaan, in dat geval is de in het openingstopic aangegeven tijd leidend.
  Als de deadline 12:00 is, dan is 12:00 als postingstijd nog net goed, en 12: 01 niet meer.

  6. Mocht je een keer, of zelfs twee keer, niet in kunnen zenden om wat voor reden dan ook, dan is er (wederom) de jokerregel. Je neemt in dat geval het groepsgemiddelde van die wedstrijd over. Afgerond naar beneden, en je mist ook de bonuspunten. Iedereen krijgt twee jokers.
  (De jury behoudt zich het recht voor overduidelijke trollen buiten het groepsgemiddelde te houden.)

  7. En bovendien is er de late startersregeling. In het begin van het seizoen krijgt iedereen nóg eens twee jokers voor alléén de Strade Bianchi en Parijs-Nice . We rijden dus twee plaatselijke omlopen alvorens echt van start te gaan. Maar in die omloop mag je wel demarreren, (bonuspunten pakken); late starters sluiten wel midden in het peloton aan.

  8. Voorspellingen zijn ook te plaatsen op het welbekende adres dat ook voor het schaatsspel wordt gebruikt:

  vss@schaatsforum.nl
  Laatst bewerkt: 27 mrt 2018
  Jippie vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina