Wielerspel 2018-18 Giro d'Italia

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 26 apr 2018.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ah! Nou snap ik 'm pas. Het zijn niet vijf willekeurige namen, van inderdaad precies die mannen die erdoor zakten: het waren precies jouw vijf mannen.
  Of beter: jouw jongens. De echte mannen overleefden ook de derde week.

  Misschien moet dat weer een wijze les zijn voor het hedendaagse wielrennen: zonder medicamenten is het een stuk lastiger overleven, en wordt het een wedstrijd wie de derde week overleeft. 'Vroeger', nog in ons geheugen, lapten ze iedereen wel weer op.
  Dat kan ook tactisch grote consequenties hebben: bijvoorbeeld in de keuze het roze, geel of rood maar lekker aan anderen over te laten en zelf eerder het bed in te duiken.
  Er wordt nu al verwijtend naar Yates gekeken en gezegd dat ie ook overal om mee sprintte. Mensen zijn zeer kort van memorie, want Yates zou tijd gaan verliezen in de tijdrit en moest dus nog paar keer bonusseconden halen.
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Goudse Doorlopert is tussen de bedrijven door ook meteen even maandwinnaar geworden!
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Mijn uiteindelijke winst van de Giro-voorspelling was tot drie dagen voor het einde van de ronde minstens zo onverwacht als de plotselinge wederopstanding van Froome. :D
 4. eddy

  eddy Well-Known Member

  GoudseDoorloper proficiat met je topscore,
  Tot de inzinking van Yates, had ik met mijn verrassing een mooie stap kunnen doen naar de top 5, maar helaas.... Zowel Yates en Pinot krijgen beide een flinke opdoffer.
  De "Cleane Froome" gaat even een 80km solo promoten en dat natuurlijk wel zonder doping;)....... Ook met doping een grote prestatie in ieder geval, Dumoulin met Pinot en zijn superknecht krijgen ""D"roome niet te pakken. Pinot was die dag achteraf al blij dat hij bij Dumoulin kon blijven. In ieder geval een verassende mooie open Giro, met uiteindelijk de 2 topfavourieten bovenaan in de uitslag.
  Bij het invullen was ik nog van mening dat Froome niet zou starten, toch heb ik hem wel op 1 geplaatst met de opmerking indien hij niet mag starten, (want ik ging op vakantie waar je maar afmoet wachten of je internetverbindingen te pakken krijgt) dan kies ik voor de volgende renners ..... (vandaar dat ik helaas Dumoulin alleen in mijn lijstje had staan, indien Froome niet start dan kies ik voor ........,
  Op naar de Dauphine dan maar.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Daar hebben we het intern nog wel even over gehad.
  Natuurlijk is het heel logisch dat wanneer je op vakantie gaat, en je geen risico wilt lopen, en al van tevoren wilt posten, dat je dan een als...dan voorspelling inlevert.
  Is alle begrip voor, en zou eventueel ook wel ruimte voor zijn.

  Echter, je komt dan wel op een keerpunt dat je nu opeens meer voordeel zou hebben dan een ander. Want Froome viel in de verkenning van het proloog-rondje, en het had zomaar kunnen zijn dat zo iemand dan ter elfder ure afhaakt. Met je als...dan voorspelling zou die strikt genomen altijd moeten gelden, en zet je dus je reserve in. Iets wat anderen niet kunnen doen.

  Bij het schaats-VSS is het duidelijk: dit mag niet, de eerste voorspelling telt.
  We zouden bij de evaluatie dit punt mee kunnen nemen. Maar ik neig nu al om áls er dan zoiets komt, om dan iedereen maar te vragen naar een reserve. of om een tijdslimiet in te bouwen of zo. Je ziet het, regels maken is makkelijk, alle uitzonderingen voorspellen en afdekken is een stuk lastiger...

  En als we dan toch bezig zijn met regels....
  Zeekoei: "wat gebeurt er met het wielerspel als de retro-actieve schorsing van froome bekend gemaakt wordt over pakweg paar weken en de giro daarbij zit?
  Worden de punten voor de porno geteld na de slotdag en niet meer gecorrigeerd? (wellicht het enige werkbare in de wielerwereld)"

  Toch wel een goed punt. De meeste betsites reageren op de door de organisatie gepubliceerde uitslag. Daar zit ook een stukje eigenbelang in: ze willen snel uitbetalen, zodat je weer in kunt zetten.
  We reageren als kijker op wat we zien. doping kunnen we niet zien. Dus als een bepaalde renner van wie we de naam niet noemen heel goed rijdt, en je gokt daar op, dan is dat inclusief alle redenen waaróm hij zo goed rijdt.

  Nou zou het zo kunnen zijn, dat vrij vlot na de uitslag er een correctie komt. Zo zijn deze Giro een aantal fietsen per dag gecontroleerd op mechanische aandrijving. Dit nieuws zou mi na de eerste officiële uitslagen kunnen komen.

  Laten we daarom een peilmoment afspreken, en mij klinkt 22.00 uur goed in de oren. Dat is ruim na de finish, en kort genoeg om nog te herzien.
  Wanneer al vóór deze deadline commotie ontstaat en er berichten komen dat de jury zich nog beraadt, wordt deze deadline opgerekt tot nader order.

  Dit betekent dat een al eerder gepubliceerde uitslag altijd onder voorbehoud is.
  Laatst bewerkt: 29 mei 2018
 6. eddy

  eddy Well-Known Member

  Nog even dit zo bedoel ik het ook niet, mijn eerste keus, is degene die telt, dat is ook normaal vind ik. Maar ik had vooral twijfel, doe Froome nu wel of niet mee......
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  lijkt me mooie werkbare oplossing @Nogevendit
  dan had ik maar op froome moeten gokken zodra ik wist dat ie ging starten

Deel Deze Pagina