Wereldbekers 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 27 okt 2019.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wel mooi dat de Noren voor een "grote" selectie kiezen. Dat is weleens anders geweest.

  Ik ben ook wel benieuwd naar de Duitse selectie. Niet omdat ik er hoge verwachtingen van heb, maar vooral om te zien wat er nog over is van de Duitse ploeg en wat de DESG naar internationale wedstrijden durft te sturen.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het Duitse schaatsen staat er niet goed voor.

  Ik kwam er vandaag achter dat Pechstein (ja, Pechstein !!!!!) de snelste actieve Duitse vrouw is op de 500 meter. Zij is de enige actieve Duitse vrouw die een ooit een 38'er reed: 38.99 bij het WK allround waar Klassen zo uithaalde. Nummer twee in dat lijstje is Katja Franzen, die 39.24 reed in Inzell (PR) dit seizoen. Zij werkt als vertaalster en heeft een website in het Nederlands. Ze deed vorig seizoen mee aan een wedstrijd in Eindhoven waar ik ook aan meedeed.
  Dit betekent overigens ook dat er maar één Duitse schaatsster actief is met een snellere 500m in de benen dan Karin Kania-Enke.

  Eens zien welke Duitse schaatsers überhaupt de limiettijden hebben gehaald.
  500m: (2 startplekken) Franzen
  1000m: (2) Uhrig, Thum, Franzen, Scholz, Stirnemann, Pechstein, Heimerl.
  1500m: (3) Pechstein, R. Dufter, Uhrig, Thum.
  3000m: (4) Pechstein, R. Dufter, Thum, Uhrig, J. Beckert, Stirnemann.
  5000m: (4) Pechstein, R. Dufter, Uhrig, J. Beckert.
  G. Hirschbichler, S. Beckert en Pflug (Kraus) zijn gestopt.

  500m: (4) N. Ihle, J. Dufter, Dombek, Marx, D. Ihle.
  1000m: (4) J. Dufter, N. Ihle, Dombek, Marx, Pedro Beckert, Müller, Roth, Reder, D. Ihle, Jeske, Patrick Beckert, Emele.
  1500m: (2) Patrick Beckert, Mann, J. Dufter, Gras, Marx, Galczinsky, Reder, Roth, Müller, Maly.
  5000m: (3) Patrick Beckert, Maly, Petzold, Mann.
  10000m: (3) Patrick Beckert, Maly.

  Bij de mannen is er dus nog enige breedte op de 1000 meter, en gek genoeg ook op de 1500, met een heel contingent aan schaatsers die netaan de limiettijd halen.
  Dit weekend zijn de Duitse kampioenschappen, waar Claudia Pechstein ongetwijfeld weer wat titels op gaat halen.

  Nu heeft de Duitse bond er een handje van om nog wat aanvullende limieten te stellen. De onderstreepte schaatsers voldoen hieraan. De breedte die lijkt de ontstaan op met name de 1000m door de schaatsers die de ISU-tijden halen, is dus vooral schijn, omdat deze schaatsers eigenlijk niet meedoen om WB-plekken volgens de Duitse eisen.
  Oh, en ze gaan alles bij elkaar 12 schaatsers sturen. Kijkend naar de limiettijden van de DESG hoeven er van de 15 dus maar 3 af te vallen.
  Ik heb bij de limiettijden niet gecheckt of de wedstrijden ISU-wedstrijden waren of niet.

  Dit zijn overigens de doelen van Duitse bond voor dit jaar:
  2.1.3 Leistungsziele des Verbandes 2019-2020 Die Zielstellungen des Verbandes sind:
  1. 1 Medaille bei den WME
  (=WK Afstanden)
  2. 5-6 Finalplätze (Platz 4-8)) bei den WME.
  3. Weitere Zielstellungen des Verbandes beinhalten das Sammeln von internationalen Erfahrungen potentieller Perspektivathleten/-innen
  4. Absichern der internationalen Startplätze in Voraussicht des Qualifikationsmodus für die olympischen Winterspiele 2022 (Mindestvoraussetzung: Leistungsniveau Top 32).

  De Keizer en Duif vinden dit leuk.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  @EenBrabander een interessant, maar tegelijkertijd ook triest overzicht van de Duitsers. Zeker de vrouwen waren ooit ijzersterk en alleen de aanwezigheid van Claudia Pechstein herinnert daar nog aan.

  Ik ben benieuwd of de Duitsers Katja Franzen gaan opstellen. Eigenlijk de enig overgebleven sprinter. Tegelijkertijd ook een schaatsster die eigenlijk nooit goed genoeg was voor internationale wedstrijden.

  De ontwikkeling in Duitsland laat eigenlijk ook zien dat infrastructuur zeker niet alles bepalend is. Zeker als het aan goed beleid ontbreekt.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Katja Franzen reed in maart 2014 één World Cup in Inzell, toen ze op de 500 meter twee keer ruim boven de 40 seconden reed. Het ging toen niet veel harder dan op dezelfde baan (maar nog zonder dak) in november 2008, toen ze Fatkulina, Erbanová, Bøkko, Aydova, Golikova en Njåtun wist te verslaan en een Wereldbeker Junioren won. Het kan verkeren...
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 6. Kristian

  Kristian Active Member

  Mjøsaman: Are Wiklund and Bosiek safe on the 1500m? I have these 30 names: Blondin,Weideman,Maltais,M.Takagi, N. Takagi, Ter Mors, A. de Jong, Wust, Wijfje, Anema, Shihkova, Lalenkova, Kachanova, Kazelina, Voronina, Bowe, Goetz, Njåtun, Aydova, Sablikova, Czerwonka, Zueva, Lollobrigida, Zdrahalova, Bonazza, Dufter.
  Han Mei, Yin Qi, Zhao Xin and Li Dan. (PUH!) Is Bosieks 1.57.59 from an ISU-sanctioned competition ?
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Bosieks time doesn't seem to be from an ISU-sanctioned competition.
 8. Kristian

  Kristian Active Member

  Its not on the annually list revised in oktober, but could have been added afterwards? The Calendar of Events dosent have an archive-function. Dont think Norway could get 5 on the 1500, men by the way.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  I think you are correct and that both Bosiek and Wiklund are not in the top-30.
  It really is stupid that we are not sure because we do not know whether some race was ISU-sanctioned or not, and above this, that ISU-statuses can be removed afterwards because no skater from abroad appeared.

  So, this Norge Cup3/Europa Cup 1 the coming weekend will not be an ISU-sanctioned-race as there are no entrants from outside Norway?
  Laatst bewerkt: 8 nov 2019 om 21:26
  Kristian vindt dit leuk.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  In Duitsland is inmiddels de chaos compleet. Een dag voor het NK zijn zowel de voorzitter als de vice-voorzitter van de Duitse bond afgetreden. Een officiele reden is niet gegeven, maar waarschijnlijk speelt de belabberde financiële situatie van de bond een rol. De bond zit al 2 jaar zonder hoofdsponsor. Bij de vorige verkiezingen stelde niemand zich verkiesbaar, en bleef Stefanie Teeuwen dus aan. Tot nu dan.
  Claudia Pechstein heeft direct gereageerd en haar levenspartner naar voren geschoven als nieuwe voorzitter. Jullie kennen hem wel, hij komt met zijn grote gestalte en harde stem vaak op televisie als zij schaatst....
  Omdat Claudia volgens mij ruzie heeft met zo'n beetje iedereen, viel dat natuurlijk ook helemaal niet goed.
  Kristian vindt dit leuk.
 11. Kristian

  Kristian Active Member

 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat Claudia Pechtstein met mensen overhoop ligt is, denk ik nooit anders geweest. Het is vast geen meegaand type... Ik vraag me wel af of er in het actieve Duitse schaatswereldje buiten mevrouw Pechstein nog iemand rondloopt met recht van spreken. Ze wint gisteren weer gewoon een Duitse titel op de 3km met een toch best nette tijd van 4.05,57. Ik kan me ook voorstellen dat je als (voormalige) wereldtopper vlug overhoop ligt met onbenullen en amateurs, die tegelijkertijd wel invloed hebben op jou.

Deel Deze Pagina