Wereldbekerfinale, 8/9/10 maart, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 4 mrt 2013.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Gefeliciteerd Lisan, jij kan lekker slapen vannacht. :D
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Die Swings toch. Gaat een gevaarlijke worden.
 3. Elina

  Elina Well-Known Member

  De huldigingen van de mass start zijn nu (nog te zien op de live-stream). Wust en De Vries staan ook op het middenterrein, straks nog de uitreiking van de GWC en alle winnaars van de klassementen gaan nog een rondje op de kar achter de zamboni.
  Er zitten nog aardig wat mensen in Thialf, dat valt nog mee...
 4. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ben ik nu zo dom maar had Huisman niet moeten winnen om de WC eindstand te winnen,. Of vinden ze dagzeges belangrijker.
  En dan die slappe wedstrijd. Waarom wordt die niet hard gemaakt.
 5. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik vind het ook niks. Maar meestal is de herenkoers nog te pruimen, helaas vandaag ook slappe hap.
  Waarom werd Bergsma gediskwalificeerd.
 6. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member


  Ik hoop dan wel dat er een betere informatievoorziening komt. Een hele tijd stond bij de heren een verkeerde uitslag op het scorebord.
  Die tussensprints voegen echt niks toe aan de wedstrijd en werken alleen maar verwarrend.
  Een mass start lijkt me best interessant maar spektakel zie je eigenlijk alleen in de laatste ronde of als Bergsma weer eens een demarrage plaatst.
  Een afvalrace lijkt me veel interessanter. Maar ja de wijze heren hebben besloten dat dit de toekomst is.
  In ieder geval bij de heren werd de Nederlandse suprematie vandaag behoorlijk verstoord. En bij de dames was die al verdwenen. De buitenlanders leren snel.
 7. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Is dit echt waar.
  Ik dacht dat het reglement ongeveer als volgt luidde.
  Geplaatst de besten in Erfurt en Heerenveen (exclusief de beste van Erfurt).
  De derde is de beste in de WC stand.
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Of gelden alleen de punten over het kalenderjaar 2013.
 9. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Inderdaad. En daar heeft Valkenburg meer punten dan Leenstra en de Vries.
 10. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Ik denk door zijn eerste demarage die hij gedeeltelijk in de inrijbaan deed (omdat de rest aan de buitenkant bleef voor de rust). Dat zag er ook wel wat gevaarlijk uit. De vraag is of de Koreaan die hem volgde ook een DQ heeft gekregen.
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De dames mass start was inderdaaad weer een saaie optocht. Jammer dat Pechstein gewoon tempo ging rijden na de ontsnapping van Meijer. Huisman en Schouten hadden het weer aan de stok met Lollobrigida. De Koreaanse dames bleven slim achterin rijden en bleven uit het strijdgewoel. Schouten wint buitenom terwijl Lollobrigida niet voorbij Kim komt.
  Bij de heren een tactische race met Bergsma en Lee die constant achter het peloton met elkaar liepen te bakkeleien. Waarschijnlijk heeft de jury, gezien de DQ van Bergsma, ergens een geoorloofde actie gezien. Ik zag Lee wel een paar keer met de handjes richting Bergsma gaan omdat hij achter hem wilde rijden maar kon van Bergsma niet zien wat ie gedaan zou hebben. Jammer dat Groeneveld viel, daardoor moest Stroetinga het alleen opknappen. Toch wint Swings maar nipt mede omdat Lee niet vol door kan trekken omdat ie net achter Stroetinga zit en Swings hem ook geen ruimte gunt.
 12. Jaco

  Jaco Active Member

  Hoezo 'worden'?
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dat de informatievoorziening beter moet lijkt me helder. Maar die tussensprints zijn best leuk hoor. Bij het NK Mass start ging de bronzen medaille naar Johan Knol doordat hij veel punten pakte bij de tussensprints.
  Nou onthouden we zo'n NK niet zo goed, maar als iemand dat op de Olympische Spelen (ik verwacht dat mass start wel olympisch wordt) flikt, is dat een prestatie die we nooit meer vergeten. En zodra de schaatsers zich dat gaan realiseren, kunnen we hele leuke sprints krijgen :)
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  dank :) dat zal ik zeker! :) Het was een prachtige dag! ik vond de kampioens ronde nu ook extra speciaal. Morgen maar eens de Poolse tv fragmenten zoeken.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Inderdaad. Hij is al gevaarlijk en hij wordt alleen maar beter.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Qua opbouw van zijn 1500 lijkt Swings ook wel erg veel op Fabris, en we weten wie twee van de drie snelste (hoogland)tijden aller tijden op de 5000 op zijn naam heeft staan...

  Ja, Swings heeft volgend jaar maar één piekmoment tijdens de OS, maar wat mij betreft mag hij ook in november in Calgary en SLC wel al in vorm zijn en daar even wat supertijden laten zien.
 17. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  was weer een mooi weekend. Wat een geweldige races van Ireen! Bijna eng hoe goed ze is. En dan de 1.500m mannen, 6 wedstrijden en volgens mij 6 verschillende winnaars. En daar was ie dan: eindelijk de 1e overwinning voor Swings. En meteen maar de 2e. Erg mooi om te horen hoe Thialf voor hem aan het juichen was met die razende slotronde op de 1.500m.
  Het was toch anders zonder Denny Morrison erbij, maar goed, hij zal er volgend jaar wel weer bijzijn.
 18. sibet

  sibet New Member

  Check maar even: WK skeeleren najaar 2013 in Zandvoorde (Oostende, België). Zou me toch verbazen als Bart alleen naar de OS piekt. Hij blijft toch een skeeleraar. :mrgreen:
 19. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Zo, net de beelden teruggekeken van de 1500 meter. Nu eens in alle rust, zonder zenuwen. Ik zag op een Poolse website een filmpje waarin ze lieten zien waar het succes van Bródka vandaan komt. Een kleine gymzaal, een kartonnen bord en rolschaatsen....het is in het Pools, maar zie hier wat "attributen": http://www.tvn24.pl/mala-silownia-deska ... l#autoplay Als ik een Nederlandse documentaire maker was geweest, had ik wel geweten wat voor filmpje ik zou maken over deze man om uit te zenden op een zondagmiddag tijdens een dweilpauze.


  Overigens, ik vond de massstart niet zo leuk. Ik heb weekend ervoor in Erfurt de teamsprint gezien en dat vond ik (ondanks dat er maar 3 ploegen per sekse meededen) een interessant onderdeel waar ik meer heil in zie dan in de masstart. Ik ben vroeger vaak naar de marathon geweest, vond dat leuk om te zien maar zo'n masstart als zondag, dat vind ik gewoon niet boeiend.
 20. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Als je dat Poolse filmpje over Brodka ziet, dan zijn de Nederlandse schaatsers wel erg verwend. En die klagen maar dat ze geen goede trainingsfaciliteiten hebben....

  Nederlandse schaatsers konden hun familieleden/vrienden tijdens de Worldcup Finale gewoon op Oost laten zitten. Voor schaatsers die normaal kaarten voor de vakken S.T.U. kregen, o.a. de Poolse schaatsers, waren nu 2 staanplaatsen per deelnemer beschikbaar. De vakken S.T.U. waren in de verkoop gegaan tegen West-prijzen toen West snel uitverkocht bleek. Dus Brodka had, als zij hier waren, zijn vrouw en kind 3 tot 4 uur in de kou moeten laten staan om vooraan te kunnen staan om hem te kunnen zien winnen.

Deel Deze Pagina