Wereldbeker 6, 2-4 maart, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 19 feb 2012.

 1. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  hoe zat het ookalweer met de treinen en thialf op zondag? je kunt nu via de NS goedkoop dagkaartje kopen naar Leeuwarden, (en voor mij dus naar Heerenveen) maar je moet met de bus naar het stadion? kan dit ook op tijd voor de bgroep?
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  9292ov.nl is your best friend ;)
  Bus 15 rijdt volgens mij halverwege de zondag ochtend. Stopt niet voor Thialf maar er 5 tot 10 min lopen vandaan dacht ik. Prima bus :)
 3. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Je bedoelt het kaartje met koffie en gebak in Leeuwarden? Voor in het weekend kun je ook nog kijken of het kruidvat nog goedkope dagkaartjes heeft. de aanbieding loopt tot a.s zaterdag maar kan al uitverkocht zijn. Anders op Marktplaats kijken, Blokker had onlangs ook een actie tot 9 april a.s. met dagkaarten.
 4. Lindekh

  Lindekh Member

  Er zijn nu treinkaartjes voor weekenden bij het Kruidvat voor 12,50 geloof ik. Geldig voor alle weekenden tot juni. Ik vind die bus soms een beetje onhandig. Vooral omdat je op de terugweg soms lang moet wachten op een volle bus. Ik haal tegenwoordig vaak een ov-fiets op het station (3 euro per dag). Anders is het lokaal vervoer van Taxi Oenema ook nog een optie (2 euro per persoon per rit). De bus zal wel het goedkoopste zijn.
 5. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  http://schaatsen.nl/nieuws/2012-02-25-k ... -in-thialf

  Sven doet dus niet mee.

  Maar kan iemand mij uitleggen waarom Blokhuijsen nu de wildcard niet krijgt? Als je een uitzondering voor Sven wil maken, en hem dus op basis van tijden op het WK Allround wil aanwijzen, waarom dan Blokhuijsen niet? De beste seizoenstijd van Jan is ruim 7 seconden sneller dan die van Hadders.
 6. Danou

  Danou Active Member

  Misschien dat er wel is geinformeerd bij Blokhuijssen maar nu hij met een open enkel zit niet het risico wilt nemen.

  Erg jammer dat Kramer niet meedoet. Hij is wel een man waarvoor je naar het stadion gaat.
 7. em1205

  em1205 New Member

  Jammer, maar wel leuk voor Lars Elgersma. Heeft vaak net een paar honderdste te langzaam geschaatst op 1000/1500 meter dit jaar en mag nu toch nog een keer internationaal aan de slag na alle Holland Cup zeges.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik zag gisteravond diverse malen spotjes langskomen op tv om kaarten te bestellen.
  Het zal een beetje van het timeslot afhangen, maar zo'n spotje kost ongeveer 10.000 + euro.
  Zou ja nou echt de schaatsfan niet op een andere manier kunnen bereiken ?
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Volkomen terecht dat Hadders de plek krijgt. Blokhuijsen wilde de skate-off niet rijden en heeft natuurlijk niet de staat van dienst van Kramer die een uitzonderingssituatie zou rechtvaardigen.
 10. Davey

  Davey Active Member

  Het is inderdaad terecht dat men de nummer 7 van het NK stuurt in plaats van de nummer 5. Met name omdat die nummer 7 op de skate off heeft laten zien niet beter te kunnen en de nummer 5 wel.

  Los van wat de (beweeg)redenen waren om Hadders te sturen, mag ik toch hopen dat ze niet jou denkwijze hebben gevolgd. Het is topsport en dan gaat het om presteren op de momenten die er toe doen. Je wilt als bond uiteindelijk de beste schaatsers op het WK erbij hebben, en dan zou een keuze van Hadders boven Blokhuijsen op geen enkele manier terecht zijn.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben ook verbaasd dat Blokhuijsen die plaats nu niet krijgt, en ik ben het helemaal niet eens met SprintMaster. Volgens mij was er een aantal gegadigden, waaronder iig Sven, Jan en Rob. Sven is de snelste geweest van die drie, dus zou de aanwijsplek krijgen. Jan was de onbetwiste nummer 2, heeft op het WK in Moskou een stuk sneller gereden dan Hadders in Heerenveen bij de skate off. Dus waarom rijdt Jan niet?
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  Helemaal mee eens. Zo logisch als wat.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Als je een kwalificatiemoment organiseert, moet je ook dat kwalificatiemoment gebruiken om mensen naar de WorldCup te sturen en niet ineens een andere wedstrijd gaan bekijken als achteraf de uitslag van de kwalificatiewedstrijd je niet aanstaat. Dat Blokhuijsen er voor kiest om zich niet te kwalificeren doet hij zelf.

  En ja, ik wil ook de besten op het WK. Maar dan moet je vraagtekens zetten bij de kwalificatiewedstrijd (specifiek: was die op een handig moment?) en niet bij de huidige keuze voor Hadders. Daarin worden gewoon de afgesproken regels gevolgd.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  Is er trouwens bekend welke niet-Nederlanders er meedoen? Noord-Amerikanen gewoon aanwezig? Aziaten?
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  In principe heb je gelijk wat Blokhuijsen betreft, alleen de KNSB heeft na die kwalificatiewedstrijd alsnog besloten om die 5e plaats een aanwijsplek te maken. En in dat rijtje stond Blokhuijsen ook. Vandaar dat ik het nu raar vind dat Blokhuijsen niet is aangewezen. Het lijkt nu wel alsof hij daar alleen maar stond om Kramer niet als enige toe te voegen, maar nu Kramer zich heeft terug getrokken, hoeft Jan plotseling ook niet meer te komen opdraven. Had hem dan überhaupt niet op dat lijstje gezet.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, dat lijstje had ik gemist. Dan heb je wel gelijk ja.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De gedachte van de KNSB was waarschijnlijk dat Kramer zich zo zou verbeteren dat hij het nivo zou halen waardoor hij top drie vd Nederlanders kan rijden in de World Cup en zich daarmee plaatsen voor de WK afstanden. Nu Kramer zelf afzegt en de kans laat liggen vervalt de plek. Blokhuijsen mag dan in vorm zijn op dit moment, maar maakt weinig kans om bij de beste 3 Nederlanders te rijden volgende week. Dus kan de KNSB gewoon de regels volgen.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als je hem niet laat rijden, maakt hij inderdaad weinig kans om bij de beste drie Nederlanders te rijden ja. Hadders gaat het ongetwijfeld ook niet redden en dan gaat het dus tussen De Vries en De Vries. Goede beslissing overigens.
 19. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ze zouden alle bestellers van kaarten kunnen mailen met een kortingsactie, immers die gegevens zijn via paylogic bekend. Stukken goedkoper dan al die spotjes.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Bob de Vries reed op de WB in Heerenveen 13.03. Jan Blokhuijsen reed op de WK in Moskou 13.12.
  Bob was op de WB 2 sec. sneller dan Bøkko, 6 sec. sneller dan Skobrev en 8 sec. sneller dan Kuck.
  Jan was op de WK 4 sec. sneller dan Bøkko, 1 sec. sneller dan Skobrev en 18 sec. sneller dan Kuck.
  Beweren dat Jan Blokhuijsen kansloos was geweest om Bob en Douwe de Vries te kloppen op de 10 km op de WB Heerenveen2 kunnen we wel onzin noemen, dat hij geen aanwijsplek verdient is een hele andere zaak. Jan was namelijk niet zo bijzonder goed dat hij die wildcard verdiende. Jammer voor hem, maar helaas.

Deel Deze Pagina