Wereldbeker 3, 2-4 december, Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 20 nov 2011.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zie in iedere rit de rijders heel dicht bij de lijnen komen, voor mijn gevoel is dat hier veel sterker dan in de afgelopen twee weken. Zou de baan van Heerenveen wat smaller zijn dan Chelyabinsk en Astana of is dat een heel raar idee van mij?
 2. Danou

  Danou Active Member

  Heb ik ook, mijn computer blijft haperen dus wilde het op de iPhone proberen... Helaas, helaas
 3. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Eens kijken of WOH zijn schitterende rit van vorige week kan evenaren.
 4. naomie70

  naomie70 Active Member

  Elke wedstrijd is niet hetzelfde, WOH niet zo goed..
 5. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ik denk dat Groothuis wel redelijk moe is, heeft natuurlijk ook veel gereden de afgelopen weken.
 6. Beers

  Beers Member

  Niet zo'n beste race van Groothuis..
  Knap van Skobrev en Nuis, enigen in de 1:45 en Nuis wordt steeds beter! :)
 7. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Jemig, Skobrev 1e. En Bokito 12e.....das niet zo mooi.
  Hij ziet er ook erg moe uit.
 8. naomie70

  naomie70 Active Member

  Nuis wel weer netjes :)
 9. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Oei Groothuis! Laten we het maar aan vermoeidheid wijten....
  Nette prestatie van Skobrev, en ook knappe tijd van Nuis. Bokko schuifelt ook maar weer mooi het podium op.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dus toch een keer Skobrev. Morrison stelt teleur maar had ook niets aan WOH. Jammer dat Nuis het net niet red.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het is dit jaar wel stuivertje wisselen op de 1500 meter, nu wint Skobrev en zijn WOH en Groothuis niet goed. Davis begint een beetje terug te komen maar komt toch niet echt in de buurt van Skovrev. Kjeld Nuis wel heel erg goed gereden, het verschil met Skobrev is heel erg klein. :D
 12. hidden

  hidden Active Member

  Goed van Skobrev! Nuis wel goed maar de rest valt wel wat tegen.
  Ik vind het commentaar van Joris wel een stuk prettiger deze week. Hij maakt natuurlijk nog wel wat fouten, maar hij zegt in ieder geval niet de tussentijden meer maar gewoon de rondetijden [dat is veel prettiger].
 13. naomie70

  naomie70 Active Member

  Ik denk het toch wel, hij heeft veel gereden de afgelopen weken dus ik vind het nog wel verklaarbaar en begrijpelijk. Hij moet nu gewoon even rusten.
 14. abcdefg

  abcdefg New Member

  En die Mace doet het weer leuk. Hopelijk blijft hij zich doorontwikkelen :D
 15. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Heerlijke 3e 1500meter in de wereldbeker gezien, vol strijd en allerlei verrassingen.

  Mooie overwinning voor Skobrev. Winnen de Russen ook nog eens een wereldbeker wedstrijd.

  Nuis rijdt wederom erg sterk. Hij trekt zijn vormpeil in ieder geval beter door dan Groothuis. Maar ja, die heeft vorige week dan ook heel wat Kazakse ziektekiemen opgeslokt toen ie dat rondje 25,0 eruit knalde.

  En waar blijft Davis? Zijn machine hapert dit seizoen meer dan ooit tevoren. Komt dat nog goed?

  WOH dan. Was die verrassende zege van vorige week een zuivere toevalstreffer en wint ie nooit meer wat? Of was dit gewoon net effe een mindere race?

  Bokko staat inderdaad toch ook weer stiekem op het podium.

  De Pool Brodka reed ook een aardige 1500, maar de mooiste prestatie is toch echt die van Benjamin Mace. Het lijkt mij de hoogste tijd dat de Franse bond deze Mace maar eens schorst. Voordat de snelheidstrainingen van Wotherspoon echt tot eremetaal gaan leiden.
 16. zwemmer

  zwemmer Member

  Kom net terug van een zwemtraining (jawel) en heb even naar de tijden gekeken. Ik wil toch even een hele, hele diepe buiging maken voor Pien Keulstra. Chapeau!! En trouwens voor Nuis ook. Hij wordt steeds beter :D
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Eens dat de mooiste prestatie van Macé komt. Wat een vooruitgang! Echt om te genieten!!

  Ik kijk soms wel eens door een gekleurde bril maar Bródka reed een zeer goede 1500 meter. Toen hij eenmaal van start was gegaan, vloog hij op een gegeven moment zo mooi door de bocht en ik had echt het idee:"Dit wordt een goede race". Ben er ook erg blij mee! Daarnaast was ik wederom weer erg gelukkig met de tijd van Artur op de 500 meter! Ik hoop dat hij morgen nog net een stukje beter kan. Voor wat de overige Polen betreft; wisten we maar waar het aan lag, dan zou het allemaal een stuk beter gaan. Zlotkowska reed haar eerste 5km na haar revalidatie en was niet ontevreden; ze reed hem erg vlak op een gegeven moment.

  Sjoerd de Vries reed ook een goede 1500, alhoewel ik het idee had dat hij het de laaste ronde erg moeilijk had. Of was dat omdat Macé zo snel was?
 18. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  wat een heerlijke dag in Thialf! eerst een uur in de file gestaan, maar toch op tijd voor de start van de B-groep en ook nog kaartjes gescoord voor het WK.
  Mooie 500m gezien en de 5k van Pien was om door een ringetje te halen. Echt genieten om haar te zien 'rondtoeren'
  De snor van Morrison is live nog veel lachwekkender dan op tv/internet/media 8) verder Mace die de top bestormd en toch jammer dat Davis en nu ook Groothuis niet echt kunnen uithalen. Groothuis toch een beetje ziekjes had ik begrepen.
 19. Cyclad

  Cyclad New Member

  Tja, het kan niet altijd feest zijn voor Nederland. De sprinters niet goed (op Hospes na) , de sprintdames al helemaal niet, Boer en Groothuis ziekjes, op de 1500 meter alleen Kjeld Nuis (dik) in orde. Leuk dat Skobrev wint!

  De 5 kilometer van de dames is dan weer wel steengoed. Achtereekte en Ensing een dikke voldoende, Linda de Vries zeer goed en Annouk van der Weijden en vooral Pien Keulstra uitstekend. Keulstra is een wereldtalent en Annouk breekt dit jaar echt door. Mooi dat zij morgen de 1500 mag rijden. Met haar sterk verbeterde basissnelheid weet ik zeker dat ze ook op die afstand het goed zal doen.

  De verrassing van de dag vind ik de Fransman Macé, in mijn ogen wordt hij samen met Joey mantia de schaatsverrassing van de nabije toekomst.
 20. cybermier

  cybermier New Member

  Gisteren in het Thialf gebivakkeerd. Wat waren er weinig gtoeschouwers voor een world cup. Ik stond in Noord, maar daar stonden misschien 50 mensen verspreidt langs de boarding.
  In ieder geval lekker goed zicht en lekker gestaan naast een paar zeer grote fans voor de Polen (?).
  Nu weet ik natuurlijk dat Lisan daarbij stond, maar helaas weet ik niet precies hoe die eruit ziet :).

  Op de 500m waren de nederlandse dames niet optimaal. De heren idem dito. De 5000 m dames vond ik echter heel leuk om te zien. De dames gingen er vol in, maar moesten het bekopen in de laatste ronden.
  De 1500m was volgens mij geen goed ijs voor de rijders. Iedereen reed langzamer dan wat ze eerder in het seizoen hadden gedaan. Hierdoor waren de allrounders toch wel in het voordfeel. Des te gekker is het dat Wouter Olde Heuvel juist dan niet bij de eerste 3 kon eindigen. Skobrev en Bokko lieten immers zien, dat ze niet heel veel verval hadden in de laatse ronde. Vooral Nuijs heeft het goed gedaan, daar hij geen allrounder is.

  Al met al vond ik het een geslaagde dag en dat voor € 2,50 :)
  Als de knsb verstandig is, dan verlagen ze de entree prijzen. Hierdoor zal het een stuk drukker gaan worden tijdens de wedstrijden. Met deze prijzen zullen alleen de EK en WK Allround uitverkopen. Laten we de prijzen verlagen naar € 10,- staan en € 20,- zitten en een passe partout. € 22,50 staan tegen € 45,- zitten. Lijkt me een stuk beter voor de WK afstanden en WB wedstrijden. De NK toernooien kunnen zelfs naar € 5,- staan en € 10,- zitten. Of ben ik kolder aan het praten?

Deel Deze Pagina