Wereldbeker 1, 15–17 november, Minsk

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 28 okt 2019.

?

Welke baanrecords gaan sneuvelen?

Peiling gesloten op 15 nov 2019.
 1. 38,08 van Angelina Golikova (WB-finale 2018)

  23 stem(men)
  76,7%
 2. 1.15,82 van Marrit Leenstra (WB-finale 2018)

  21 stem(men)
  70,0%
 3. 1.56,36 van Miho Takagi (WB-finale 2018)

  17 stem(men)
  56,7%
 4. 4.03,79 van Martina Sáblíková (EK allround 2016)

  21 stem(men)
  70,0%
 5. 34,83 van Jan Smeekens (WB-finale 2018)

  14 stem(men)
  46,7%
 6. 1.09,23 van Kjeld Nuis (WB-finale 2018)

  22 stem(men)
  73,3%
 7. 1.45,18 van Denis Joeskov (EK allround 2016)

  11 stem(men)
  36,7%
 8. 6.19,17 van Sven Kramer (EK allround 2016)

  27 stem(men)
  90,0%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, dat moet Semerikov zijn, dank voor de opmerkzaamheid. Ik hebhet aangepast.
  Nederland had maar 3 plekken in de A-groep op de 5000 meter. Daarom was het op die afstand op het WCKT ook van belang om top-3 te rijden. Dat hebben Herbert en Martin niet meegegeven, denk ik. Maar ik vond het opvallend dat Kramer toch bleef aanzetten hoewel hij van Roest ging verliezen. Dat was nodig om de A-groep te halen. En dat is denk ik ook de reden waarom hij de 1500 meter afzegt, omdat hij niet zo veel trek heeft in de B-groep.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Opmerkelijk gezien de in het verleden goede samenwerking tussen de Duitse politie en schaatsbond met een topsportprogramma.
 3. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Is dit eentijdelijk of een definitief besluit? want dat laatste lees ik er niet direct in. Dus ik houd nog even hoop :p
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het lijkt erop dat hij de tekst nog heeft aangepast (of ik heb te snel gelezen, dat kan ook). Nu staat er dat hij zich wel had gekwalificeerd, maar dat zijn coaches hem hebben tegengehouden. Dat is heel iets anders... focus op carrière staat er nu niet meer bij, terwijl ik zeker ervan ben dat dat er wel stond eerder vandaag.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Om verdere verwarring te voorkomen heb ik maar even zijn insta gescreenshot met de huidige tekst daarbij.
  Schermafbeelding 2019-11-13 om 23.02.12.png
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Toch wel teleurstellend dat de tijdranglijst zo weinig invloed heeft op de startvelden van de A groep. Als alternatief tijdsysteem heb ik voor de hooglandtijden een correctie van 1.5 sec toegepast op de 1500m, analoog aan de limiettijden. Verder de regel toegepast dat men tot 30 moet staan om een plek te houden. Dit leverde op dat Rusland met Beliaev op 27 zijn plek behoud. Ook Wenger houd op 22 de plek voor Zwitserland. Noorwegen zou zelfs met Ulekleiv op 28 zijn vierde plek houden! Engebraten was namelijk wel sneller op een hooglandbaan maar na correctie niet meer. Blijft de ene plek van Polen open. Die had zo mooi naar Ning kunnen gaan op plek 9 van de ranking als men na de top 20 was gestopt met kijken naar het World Cup klassement.

  Op basis van gecorrigeerde tijden op luchtdruk en hoogte (maar zonder extra correcties voor snelle/langzame banen) kom ik tot dit lijstje met deelnemers die top 20 zouden staan op de ongeschoonde lijst, dus met iedereen erop.

  Heren
  500m: 12 Nogal (POL), 13 Dubreuil (CAN), 16 N. Ihle (GER)
  1000m: 9 Otterspeer (NED) (top 10 dit jaar)
  1500m: 15 Ning (CHN) (nummer 4 dit jaar!!!) 19 Vosté (BEL)
  5000m: 6 Rumyantsev (RUS), 7 D. de Vries (NED) (top 10 dit jaar), 9 Bosker (NED) (top 10 dit jaar), 11 Michael (NZL), 13 Belchos (CAN)

  Dames
  500m: 11 L. de Jong (NED) (top 10 dit jaar), 14 McLean (CAN), 15 Jackson (USA)
  1000m: 15 L. de Jong (NED) (top 10 dit jaar), 18 Golikova (RUS)
  1500m: 19 Q Li (CHN), 20 Zhao (CHN)
  3000m: 3 M. Takagi (JPN), 9 Wijfje (NED) (top 10 dit jaar), 20 Njatun (NOR)

  Totaal al 21 namen. Liefst 6 Nederlanders die dit jaar top 10 staan.
 7. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Je hebt niet te snel gelezen, ik heb het ook zien staan. Wel raar dat zijn coaches hem tegenhouden om de world cups te gaan rijden.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
  EenBrabander vindt dit leuk.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Al die Nederlandse, Russische, Canadeze schaatsers, vallen er gewoon buiten omdat ze niet hoog genoeg eindigden op de WB-kwalificatietoernooien. Daar hoeven we niet voor te corrigeren, dat hebben ze zelf in de hand. Michael en de Japanse dames (op de 3) hadden vorig jaar maar beter en meer moeten schaatsen als ze een startplek in de A-groep hadden willen hebben.

  Ning is wel zonde, maarja. Bosker ook, want die won (toch?) de Wereldbeker. Maarja, Nuis kwalificeerde zich in eerste instantie 2 jaar terug niet eens op de 1500 meter terwijl hij wereldkampioen was. Zo kan het gaan.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Dat de Nederlanders dit jaar massaal top 10 staan is niet zo gek gezien de omstandigheden waarin ze hebben mogen schaatsen (een snel Heerenveen). Een Letitia de Jong heeft afgelopen seizoen nou niet bewezen dat ze top 10-materiaal is op de 500 meter internationaal, en als je pas de nummer 6 bent in Nederland bij de kwalificatie bevestig je dat enkel. Tuurlijk zou de rest niet misstaan op de genoemde afstanden, maar dan moet in Nederland maar eens de 'afmeldcultuur' verdwijnen. Zoals Vorst al aangeeft: eigen schuld, dikke bult. Dit is ook totaal geen nieuwe regel. Dus het is niet dat de landen het niet weten. Zo gaat het al jarenlang. Ze worden nu zelfs wat geholpen met die tijdmaatregel.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Die snelle omstandigheden had ik al deels gecorrigeerd door om te rekenen naar gemiddelde luchtdruk. Zelfs als je nog wat extra zou corrigeren zouden de Nederlanders nog wel in de top 20 blijven staan. Het argument dat het al jaren zo gaat vind ik geen argument. Zeker niet als men de puntentelling veranderd waardoor rijders moeilijker kunnen degraderen. Het starre alles baseren op de eindranglijst zorgt er nu nog meer voor dat dit systeem zichzelf in stand houd. Het systeem is totaal niet ingericht op opkomende landen/schaatsers of schaatsers die even een tussenjaar nemen.
 11. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Oké. duidelijk.
 12. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  De echt goede schaatsers in de B-groep zouden makkelijk moeten kunnen promoveren en dan ook in de A-groep moeten kunnen blijven. Ik snap overigens wel waarom de ISU de puntentelling aangepast heeft. Om te stimuleren dat zoveel mogelijk World Cups goed bezet zijn. Alleen hebben alsnog veel toppers (vooral in Nederland) schijt aan de World Cup en gaat het vooral om de wereld- en Europese titels. Een begrijpelijke keuze van beide kanten. Maar dan moeten ze achteraf ook niet klagen als ze het seizoen erop in de B-groep moeten starten.

  En dat opkomende landen of schaatsers zich eerst moeten bewijzen is toch helemaal niet zo gek? Nu is Ning wellicht een geval apart, voor zo'n iemand zou je kunnen zeggen dat top 10 WK Afstanden/OS het seizoen ervoor ook startrecht in A geeft. Dat wildcards dus niet enkel gelden vanaf World Cup 2. Maar om nou een enkel gereden tijd heel zwaar mee te wegen voor de indeling van de groepen, ben ik persoonlijk geen voorstander van. Correcties zijn ook altijd maar uit de lucht gegrepen. Een correctie van 1,5 seconde op de 1500 is toch erg weinig bijvoorbeeld? Een Nuis ging bij de World Cup Finale in Salt Lake bijna 2,5(!) seconde sneller dan de gouden race van Krol in Inzell. Waarbij het piekmoment eerder bij de WK Afstanden gelegen zal hebben. 1 seconde bonus op de 1500 maakt al een enorm verschil.
 13. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Een ding is me wel duidelijk, deze regels zijn nodeloos ingewikkeld.
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De landen die je noemt die er last van hebben, zijn de gevestigde landen. Er is niets opkomends aan de nummer 4 of 5 van Nederland of Rusland, of aan Belchos, of wie dan ook. Het systeem dat jij voorstelt zit juist opkomende schaatsers veel meer in de weg, omdat het ze verdringt uit de Agroep waar ze nu nog een startplek hebben en die jij wil inwisselen voor Hein Otterspeer.

  Sowieso, luchtdrukcorrectieflauwekul moet nooit de basis zijn voor een officieel systeem.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik denk dat het zo zit:
  Hij heeft zich in ieder geval niet in de WB-team gereden door zijn klassering van afgelopen weekend (15e en 5e). Wel heeft hij een interne Duitse tijdslimiet gereden. Dus zou hij in principe uitzendbaar zijn. Ware het niet dat er meer Duitsers die tijden hebben gereden, en dat Duitsland maar maximaal 12 schaatsers wilde afvaardigen naar de wereldbekers. En dus hebben de Duitse coaches besloten dat Mann niet meegaat. En ik denk ook niet dat hij naar Bjugn gaat?
 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  1. Japan vorig jaar, 1000m. Iedereen moest in B groep starten. Yamada en Shinhama stonden toen in de top 10 van het voorseizoen.
  2. De gevestigde landen worden nu behoorlijk geholpen omdat zij via de tijdranglijst vaak wel vervangende schaatsers bij de beste 30 hebben.
  3. Otterspeer is een slecht voorbeeld. Wijfje (3km) alles top 10, Bosker (5000m) 4x op 5 in de top 10 L. de Jong (1000m) 4x op 6 in de top 10 WC hebben zich wel bewezen in de A groep.
  4. Dat laatste vind ik dan weer flauwekul. Ik zou voor een systeem zijn waarbij zo'n 80% op klassement gaat en 20% op tijd. Ook zou je kunnen opvullen met de besten van elke ranglijst.
 17. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Op de 1000 zit Letitia gewoon in de A-groep.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Rare loting bij de WBs. Zo staat Miho Takagi opeens in de A-groep op de 3000 meter, terwijl de beste Japanse vorig jaar 20e was in de WB-stand, dus zeker niet bij de eerste 16.
  Dus toch een wildcard?? Maar dan zou Dufter er uit moeten vliegen en niet een derde Russische.

  Bij de 5000 meter zie ik dat Rumjantsev toch rijdt in de A-groep ipv Zakharov.

  Maar liefst 15 sprintteams bij de mannen. 7 bij de vrouwen is dan weer erg mager (van wie slechts 3 Europese)
  EenBrabander vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De ritindeling geschiedt op basis van de time ranking.
  Volkomen logisch als je daarnaar kijkt dat Takagi en Dufter in de A-groep rijden.
  1. 3:52.02 Sablikova
  2. 3:54.02 Visser
  3. 3:54.06 Voronina
  4. 3:55.58 Weidemann
  5. 3:55.73 Zueva
  6. 3:57.89 Blondin
  -- Top-6 op basis van loting
  7. 3:58.25 De Jong
  8. 3:58.70 Achtereekte
  9. 3:59.05 Lalenkova
  XX 3:59.79 Wüst (niet geplaatst)
  10. 4:00.02 M.Takagi
  11. 4:00.76 Pechstein
  XX 4:01.07 Wijfje (B-groep)
  12. 4:01.11 Maltais
  13. 4:01.80 Anema
  XX 4:03.20 Beune (niet geplaatst)
  14. 4:03.72 Lollobrigida
  XX 4:04.14 Njåtun (rijdt niet??)
  XX 4:04.36 Sato (niet geplaatst)
  XX 4:04.92 Kleibeuker (niet geplaatst)
  15. 4:05.38 Dufter
  XX 4:06.05 Sokhryakova (niet geplaatst)
  XX 4:06.12 Aydova (geblesseerd)
  XX 4:06.21 Blokker (niet geplaatst)
  16. 4:06.84 Han
 20. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Njatun staat in de slotrit van de B-groep.

Deel Deze Pagina