Welke schaatsbroek?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Ronald Kramer, 6 jan 2023.

 1. Ronald Kramer

  Ronald Kramer New Member

  Nu ik in Friesland woon wil ik het schaatsen weer gaan oppakken. Heb inmiddels goede schaatsen aangeschaft, en ben nu op zoek naar een schaatsbroek. Naar verwachting zal ik hoofdzakelijk indoor blijven schaatsen. Is het dan voldoende om een eenvoudige hardloopbroek aan te schaffen, is dat warm genoeg. Of kan ik beter kijken naar een salopette welke iets dikker van stof is?
 2. JJS

  JJS Active Member

  Naar mijn mening is warmte op de kunstijsbaan amper een issue, wat ik van een salopette wel fijn vind is dat ik nooit met een (streepje) blote rug rij. (Ik rij vooral op de Scheg in Deventer, semi indoor dus)
  En mocht het toch een keer te koud zijn, dan hou je er gewoon je trainingsbroek overheen. (en als je pro wil lijken dan neem je een ritsbroek die lekker strak zit en met schaatsen aan uit kunt trekken)
 3. Ronald Kramer

  Ronald Kramer New Member

  Ik ben geen pro en wil ook abso;uut niet op een pro lijken. Je info geeft mij duidelijkheid omtrent welk soort schaatsbroek ik het beste kan aanschaffen. Ik hebook voorkeur voor een salopette. Van een schaatsbroek zonder schouderbanden heb ik het idee dat deze nog wel eens een beetje kan gaan (af)zakken.

Deel Deze Pagina