Wedstrijden zomer 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 22 jul 2022.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  In Inzell zijn vorige week de eerste tijden van dit seizoen gereden. De Tsjechen Veronika Antošová en Tomáš Bohumsky zetten met respectievelijk 43.21 en 38.66 de snelste tijden neer. Geheel in lijn met het niveau van het Duitse schaatsen deden er geen Duitsers aan deze wedstrijd mee. Maar volgens mij was dat ook niet de bedoeling. Het was immers een "ISU Development Camp", waaraan ook deelnemers uit Spanje, Letland, Hongarije en Oekraïne (!!!) aan meededen.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De eerste officiële wedstrijd in Nederland zal dus de 1e Mass Start competitiewedstrijd zijn op 23 september a.s. in de Elfstedenhal. Helaas wederom geen zomer Mass Start. Anderzijds had dat ook weinig nut gehad; we zitten bijna in augustus en nog is er niets bekend over de opvolging van Jan Coopmans. Beetje off-topic hier, maar dat is toch best.... onhandig.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @sysya misschien kun jij coopmans opvolgen ;)
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Snelste tijden van het seizoen nu:
  40,24 Dabrowska (POL). Haar snelste tijd in Tomaszów ooit terwijl ze daar vorig jaar 12x reed. Knap voor deze B-juniore.
  36,64 Kurzmann (GER). Het zou me enorm verbazen als er aan het eind van dit seizoen nog steeds een Duitser de snelste tijd op een afstand heeft.
  verder: 1:21 en 1:16 op de 1000, 4:31 en 4:06 op de 3km, 6:57 op de 5km. Geen 1500ms vooralsnog. Nog niet veel soeps dus.

  Op 13 augustus is de zomerwedstrijd Sommerløpet in Hamar, daar zal vast wel een goede Noor aan de start staan
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  op zich past Duitsland tegenwoord wel bij een "development camp" tegenwoordig...
  EenBrabander vindt dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  o_Oo_O:(

  -

  De voormalig Nederlandse Isabelle van Elst reed haar eerste wedstrijd als Schaatsbelg. Al is Speedskatingresults daar nog niet van op de hoogte. Hoewel het ook goed zou kunnen dat dat nu nog niet geldig is en ze dit jaar nog op een Nederlandse licentie moet rijden. 1:19.24 is geen indrukwekkende tijd in Hamar, maar het is in elk geval wel voorlopig de snelste seizoenstijd. Bij de mannen won Henrik Fagerli Rukke in 1:11.55.

  De eerste 1500 meters van het seizoen zijn gereden in Calgary. 2:04 en 2:16 zijn voor ons echter niet interessant. Terug naar Hamar.

  Zoals gewoonlijk staat de 3km in Hamar op het programma bij het Sommerløpet. 4:21 van Haugen is niet indrukwekkend, maar de zeer vlakke 4:22 van juniore Løvås is kijkend naar haar eerdere tijden prima. Die zal in Inzell dit jaar wel 4:10 of 4:12 gaan rijden of zo, als ze de lijn van vorig jaar doorzet. Bij de mannen won Sander Eitrem in een persoonlijk record van 3:44.60. Wel jammer dat hij de slechte slotronde van Pedersen heeft overgenomen. De relevatie van het WK allround verslaat de al genoemde Pedersen en Kongshaug, de junior Henriksen wordt vierde in een nette 3:50.

  --

  En wat komt er de komende tijd aan?
  Volgende week rijden de Japanners in Hachinohe. De week daarna de eerste semi-grote wedstrijd in Calgary en de week erna klinkt het startschot in SLC.
  KoosHopeloos vindt dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Oh, die had ik even gemist, dat van Elst nu voor Belgie uitkomt.

  Volgens Schaatsen.nl kan ze op z'n vroegst pas ergens begin 2023 officieel voor Belgie uitkomen op wedstrijden, dus dat zal wellicht de reden zijn.

  Overigens vind ik de term 'schaatsbelg' niet zo geweldig gekozen, net als sommige sites die haar vergelijken met Veldkamp. Veldkamp ging echt puur voor Belgie schaatsen vanwege zijn eigen competitieve belangen, terwijl hij geen enkele band met Belgie had. Dat is toch wat anders dan een van Elst die gewoon al een dubbele nationaliteit had (ik neem aan vanwege 1 van de ouders uit Belgie?).

  Wat dat betreft is van Elst beter te vergelijken met Bloemen dan met Veldkamp.

  Ik lees op diverse paginas dat ze voor Belgie zou hebben gekozen wegens dat gedoe bij het WK sprint en omdat ze 'ontgoocheld zou zijn door de manier van werken van de bondscoach', maar het lijkt me sterk dat dat een grote rol heeft gespeeld. Ten eerste is Coopmans nu alweer een tijdje weg, en ten tweede lijkt het me sterk dat je wegens 1 teleurstelling direct van land wisselt. Het artikel op schaatsen.nl is dan ook beter, waarin het duidelijk is dat het zowel meer gaat om de mogelijkheden om op alle internationale toernooien uit te kunnen komen, en dat ze eigenlijk een paar jaar terug al voor Belgie wilde uitkomen maar er toen te weinig ondersteuning (lees: geld) beschikbaar was.
  Laatst bewerkt: 17 aug 2022 om 17:23
  Marcel Vos en leenstrafan vinden dit leuk.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Van Elst en Bloemen zaten vlak voor hun landenwisseling een beetje op hetzelfde niveau. Goed, maar net niet in de top van Nederland. Bloemen is in Canada veel beter geworden. België heeft niet dezelfde infrastructuur als Canada, maar hopelijk kan Van Elst ook zo'n transformatie doormaken.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Fair point. Ik heb wel eens iemand eraan herinnerd dat je Bloemen geen schaatscanadees moet noemen en nu doe ik ongeveer hetzelfde.
 11. Kristian

  Kristian Active Member

  Schaatsnoors.
  (edit)
  Laatst bewerkt: 17 aug 2022 om 23:30
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De naam "Van Elst" doet vermoeden dat haar overoveroveroverovergrootvader ofwel uit de Betuwe ofwel uit van naast de Utrechtse Heuvelrug komt.

Deel Deze Pagina