Wedstrijden maart/voorjaar 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 3 mrt 2016.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Jacob Graham wint de 500 mannen en rijdt als enige een 34'er. Oberbichler evenaart z'n Zwitserse record en Kilari verbreekt zijn onlangs verbeterde Indiase record.
 2. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

 3. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  En heeft nu een DQ achter zijn naam.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die DQ boeit niet, hij schaatst weer!
  ZeeKoei en Eagle vinden dit leuk.
 5. nino

  nino Member

  DQ omdat hij geen enkelbescherming droeg, wat bij nationale wedstrijden in Canada verplicht is.
 6. Elina

  Elina Well-Known Member

  strawbale en Passion-for-Skating vinden dit leuk.
 7. Elina

  Elina Well-Known Member

  Net geen PR voor Jos de Vos, 6.24,37 om 11 uur 's morgens.
  Lehman 6.36,28
 8. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Op 17 februari 2013 schreef ik voor het eerst iets op dit forum over Stephen Paul Kilari. Een schaatser uit India. Ik was vast dolenthousiast ...
  Hij boekte progressie, maar het ging allemaal niet snel genoeg. Ook dit seizoen wilde het na een aardige start niet echt vlotten.
  En toch, toch sluit hij dit seizoen af met een paar keurige tijden.
  Hij verbeterde zijn NR op de 500 de afgelopen twee weken van 37.04 naar 36.96, 36.84 en afgelopen nacht zelfs 36.64. En zo komt de WB limiet van 36.20 voorzichtig toch nog in zicht.
  Over WB Limieten gesproken; op de 1000 meter verbeterde Kiliari zijn 1000 meter NR van 1.14.14 in Calgary met twee zeer mooie sprongen naar 1.13.25 en afgelopen nacht zelfs 1.11.92.
  1.11.92 !!!
  Dat is 2 hele honderdsten boven de WB Limiet...
  Wat een onverwacht succes voor deze jongen.

  En het is nog niet afgelopen ...
  Hij rijdt vandaag ook nog een 1500 meter. En gezien zijn enorme verbeteringen op de 500 en 1000 meter moet hij op die afstand de WB Limiet voor de Massa Start binnen kunnen slepen.
  Volgend jaar een schaatser uit India in de WB?
  Ik zou het alsnog een bescheiden, maar mooie afsluiting vinden van een seizoen dat een zeer vervelend slot kende ...

  Laat de Lente nu maar komen. Nieuw leven ...
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Zeker sinds het WK Afstanden ben ik enthousiast over Isabelle Weidemann. Ze reed op de 5km een nieuw persoonlijk record van 7.03,08. Zeker een nette tijd.
  Opmerkelijk vind ik ook dat bij zo'n jong meisje na een eerste internationaal seizoen half maart de pijp nog niet leeg is. Dit was namelijk een PR met ruim 5 seconden. Ze is de eerste echte Canadese stayer sinds Clara Hughes.
  Tuttifrutti, strawbale en EenBrabander vinden dit leuk.
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er komen wel meer stayers aan uit het grote land boven de USA, zoals Graeme Fish. Deze junior is een echte rasstayer. Hij reed op de 500 nog nooit onder de 39 seconden en op de 1500 heeft hij hetzelfde PR als Eric Heiden (!), maar hij reed dit weekend wel mooi 6:33. Daarmee haalde hij negen seconden van zijn PR af. Dat is erg bijzonder, want tot dit seizoen reed deze Canadees nog nooit onder de 7 minuten! Volgend jaar is hij ook nog junior, dat belooft nog wat.
  vergeer en Svenfan1 vinden dit leuk.
 11. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Het is zojuist gebeurd. Stephen Paul Kilari heeft in alle bescheidenheid schaatsgeschiedenis geschreven namens India.
  Hij kwam in Calgary tot 1.56.23 en reed daarmee naast een dik NR (het was 1.58.69) ook de WB Limiet voor de Massa Start.
  Wereld- of Olympisch Kampioen zal hij niet worden. Maar voor deze jongen is het behalen van de limiet al een overwinning op zich.
  En hij heeft nog twee seizoenen de tijd om zijn droom waar te maken; de vlag van India dragen bij de Winterspelen.
  Tuttifrutti, Mjøsaman, JohnZero en 6 anderen vinden dit leuk.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En ook de Mongool Munkh-Od haalde de 1.57, evenals de Brit Scott Anderson.
  Bij de dames haalden zowel Zul en Delgermaa beide de massastart-limiet van 2.10. Beide dames zijn in een battle gewikkeld om het nationale 1000m record, dat in de afgelopen weken 2 keer van de een naar de ander ging.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  dus volgend seizoen een Indiër, een Mongool en een Brit in de massastart? B-groep natuurlijk, maar dat geeft niet. It would be nice :)
  ZeeKoei en EenBrabander vinden dit leuk.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  wat me trouwens doet bedenken: is er al bekend op wat voor manier er bepaald wordt wie (welke landen) er mee mogen doen aan de olympische massastart? Maken onze exoten enige kans?
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  24 deelnemers met een maximum van 2 per land. Kwalificatie vindt plaats via de Wereldbekerstand in het seizoen 17/18. Lastig voor de exoten, maar een paar keer een tussensprintje meepakken zou je al een heel eind kunnen brengen.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  dan worden de tussensprints ineens een stuk interessanter :)

  maarja, exoten zitten in de B-groep. Daar moeten ze dan eerst uit zien te komen.
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In de categorie mosterd na de maaltijd, hebben de Chinezen afgelopen weekend hun nationaal sprint- en allroundkampioenschap verreden. Dit gebeurde in Harbin.

  Bij de mannen wint A1-junior Alemasi Kahanbai het allroundkampioenschap (37,87 - 6.50,40 - 1.52,89 - 14.23,30). Het zilver was voor Jiafan Zhu en brons voor Yu Wu.
  Ruining Tian mag zich een jaar lange allroundkampioene bij de vrouwen noemen (40,90 - 4.29,61 - 2.07,53 - 7.57,56). Ze reed Dan Guo en Dan Wu op meer dan drie punten.

  De sprintkampioen bij de mannen heet b1-junior Yanzhe Li (35,89 - 1.13,22 - 36,11 - 1.13,10). Het gewezen toptalent Fan Yang wordt tweede en wint twee keer de 1000m ( 1.12,32 & 1.12,36). Het brons ging eveneens naar een junior, Xuefeng Sun. Bij de vrouwen werden alle afstanden en dus het eindklassement gewonnen door Xue Zhan (39,82 - 1.21,01 - 40,26 - 1.21,09). Het zilver was voor Xin Zhang en brons voor Shanna An.

  Alle Chinese deelnemers aan het WK Sprint en WK Allround ontbraken. Er mag dus met recht gesproken worden over een gedevalueerd kampioenschap. Dit is ook te zien aan de matige winnende tijden. Als ik tot besluit toch drie positieve punten mag noemen:
  - De Chinese junioren zijn veelal de oudere B-garnituur de baas;
  - Chinezen gaven dit seizoen dus de voorkeur aan internationale kampioenschappen boven een Chinese wedstrijd;
  - In sprintland China rijdt men wel gewoon de klassieke grote vierkamp met 22 (!!) deelnemers aan de 10km.
  alexander79 en EenBrabander vinden dit leuk.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik wil de 10-kilometer-liefhebbers dit nieuwtje nog even mededelen: bij een wedstrijd op 19 maart op de buitengewoon trage baan van Örebro heeft Nils van der Poel een tien kilometer in 14:18.05 gereden. Dat is een verbetering van het baanrecord van bijna een hele minuut. Dat record stond op naam van de gestopte Johan Röjler, die afgelopen weekend toch voor het plezier nog even meereed en in een tijd van ietsje binnen de 16 minuten plek 3 meepakte. Dat deze baan echt enorm traag is, is te merken aan de baanrecords: de baanrecords bij de mannen zijn een stuk langzamer dan de baanrecords bij de vrouwen in Seoul. Dan is 14.18 nog niet eens zo slecht. Denis Yuskov reed dit seizoen nog niet zo snel op de 10 km ;)
  fransvanbakel, LeeMoZovski en G1ant vinden dit leuk.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Sterker nog, het was de beste 10 kilometer ooit van een Zweed in Zweden, en daarmee dus een echt Zweeds record. De Behrn Arena in Örebro is een overdekte 250m baan, net zo als het baantje in Trollhättan. Nils van der Poel reed de 40 rondjes in een vlak schema met keurige rondjes van 21,5. Hij won en passant ook nog de Meest Vreemde Tweekamp Ooit, een 300m+10000m.

  Foto, uitslag en schema hier: http://iof3.idrottonline.se/Svenska...hastighet/NyttrekordavNilsvanderPoelpa10000m/
  Svenfan1 en fransvanbakel vinden dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  hoe komen ze daar nou weer bij? :S

  overigens ook 2 dames die de 10km reden. Mannen die de 10km te lang vinden zijn dus gewoon watjes ;)

Deel Deze Pagina