Wedstrijden maart 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Koen, 2 mrt 2020.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  ik lees net dat Michel Mulder mee gaat doen aan de Zilveren Bal in Leeuwarden.
  ik had er al beetje op gehoopt, maar mooi dat hij hier afscheid komt nemen.
  Ronald doet ook mee.
  strawbale en Camila vinden dit leuk.
 2. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Chernova (voormalig Yurakova) klopt Sokhryakova over 3000 meter in de Russia Cup in Moskou. Allicht kan ze (Chernova dus) volgend jaar weer meedraaien in het wereldbekercircuit, hoewel de tijd van 4.19 geen wereldprestatie suggereert.
 3. Koen

  Koen Well-Known Member

  helaas bij Zilveren bal bijna geen Nederlandse topsprinters aan de start. Nuis, Ntab, Verbeij, Krol en Otterspeer hebben geen van allen gereageerd op de uitnodiging zo begrijp ik. Jammer. maar genoeg Buitenlandse toppers aan de start. En natuurlijk de Mulders.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Op speedskatingresults staat de uitslag van een wedstrijd op 7 maart in Talinn, de hoofdstad van Estland. De snelste tijden zijn meteen ook baanrecords, andere resultaten op deze baan zijn niet te vinden.
  Is dit een nieuwe 400m binnen of buiten, kunst of natuurijsbaan ?
  Voorheen kwamen er wel eens uitslagen door van wedstrijden in Estland vanuit Adaveere, een natuurijsbaantje van 250m als ik het goed heb.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja, dat is een nieuwe kunstijsbaan in de buitenwijk Lasnamäe. Hier wat foto's van de wedstrijd van 7 maart.
  https://www.picuki.com/tag/kiiruisutamine

  Lijkt me levensgevaarlijk met die palen op het middenterrein....

  Op Google Earth kun je hem zien op 59.26'35" NB 24.50'8" OL
  Camila en Duif vinden dit leuk.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dank je !
  Dat is goed nieuws voor de kleine Estse schaatsgemeenschap. Ben er inmiddels ook achter dat de naam van deze wedstrijd verwijst naar de gouden 1500m van Ants Antson op de OS van 1964 in Innsbruck.
  strawbale en Eagle vinden dit leuk.
 7. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Er stond nog een bescheiden buitenlands toetje op het programma als afsluiting van dit seizoen: het Noorse Sprint/Allround (en een paar afstanden), dat a.s. weekend verreden zou worden. Zou. Want zojuist is bekendgemaakt dat dit vanwegen 'Corona' is geannuleerd.
  Ik zag het al aankomen want gisteren werden bijeenkomsten met meer dan 500 bezoekers al verboden in Noorwegen.

  Volgens mij was dit de eerste keer dat Noorwegen een Sprint/Allround aan het einde van het seizoen had gepland. Bovendien maakte de toevoeging 'en enkele afstanden' dat het er op papier een beetje vreemd uitzag.

  Zo zou Njatun bv. meedoen met de sprint, maar daarnaast ook een 1500m rijden, samen met Marte Furnee.
  Gulbrantsen staat niet genoteerd bij de sprint, maar rijdt wel een losse 500m en 1000m (de logica snap ik niet helemaal).
  Henriksen doet niet mee met sprint of allround, maar rijdt wel een losse 1000m en 1500m.
  Pedersen had al bij voorbaat afgezien van deelname.

  Door die losse afstanden zag het programma er een beetje vreemd uit.
  Het is hier nog te vinden voor de liefhebbers.
  Laatst bewerkt: 11 mrt 2020
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De Zilveren Bal 2020 is begonnen!

  strawbale, Camila en Khlebnikov vinden dit leuk.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Met als lichtpuntje dus dat ze wel verwacht hadden dat bij het NK allround/sprint meer dan 500 bezoekers zouden zijn geweest... :rolleyes:
  Camila, Duif, chicagodude en 2 anderen vinden dit leuk.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  was mooi, Zilveren bal. veel buitenlandse toppers.
  Bij zowel de heren als dames Rusland, Canada, Nederland.
  1e Mushtakov, 2e Junio en 3e Ronald Mulder
  1e. Golikova, die was heel snel, alle heats gewonnen. helaas halve finale tegen Femke Kok die daarnaast snelste tijd had, halve finale.
  2e Irvine en 3e Janine Smit
  oja: Murakami snelste tijd na 1 en 2e ronde en bij de dames Golikova natuurlijk
  beide een baan record :)
  Westenbroek vorig jaar derde maar viel in eerste heat al vrij snel.
  nog afscheid van Michel Mulder genomen
  Laatst bewerkt: 11 mrt 2020
  Camila, Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zozo, B2-junior Colin Duivenvoorden rijdt 6:39 op zijn eerste 5km. Dat is niet mis.
  fransvanbakel, Lorca en Duif vinden dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Vind het wel typisch dat, naast de 8 Nederlanders, de drie andere toplanden (Rusland, Canada en Japan) 9 plekken innemen. Alleen Kaja Ziomek komt uit een ander land dan de vier toplanden.
  Ziomek en Wójcik besteden hun trip naar Nederland trouwens wel goed. Ze rijden zowel het WK voor studenten als De Zilveren Bal! :)
  Overigens laat De Zilveren Bal goed zien dat redelijk wat buitenlanders van topniveau zijn te porren voor een alternatieve wedstrijd - niet allemaal, maar wat maakt het uit? Er deed zelfs een Spanjaard mee!
  Koen vindt dit leuk.
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  helaas liet de Nederlandse top wel afweten: Kai, Daidai, Kjelt, Hein, Thomas, Jutta. De Mulders deden vooral mee voor toernooidirecteur Jan Ykema schijnbaar. Letitia deed nog wel mee stond niet op de deelnemerslijst. Hein natuurlijk geen topper momenteel. helaas.
  de Spanjaard vond ik best snel. maar mooi internationaal geheel. ook Belg, Duitsers, Australië. Twee jaar geleden ook Noren maar die waren er nu weer niet.
  het was erg leuk. mooi einde van seizoen. je kon zien dat buitenlanders het ook leuk vonden.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Afgezien van Daidai zijn dat geen specialisten op de 500 meter. Met 9.8 of 10.8 maak je geen indruk op De Zilveren Bal. Nuis, Krol en Otterspeer openen vaak zelfs boven de 10.
 15. Koen

  Koen Well-Known Member

  je hebt helemaal gelijk. en dit was mooi deelnemersveld. lees net dat Golikova er zelfs zenuwachtig voor was. ze wilde zo graag winnen.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het blijft bijzonder dat er ieder jaar weer uitslagen van nationale kampioenschappen van Mongolië opduiken. In januari zijn Yalait Zorigtbaatar en Altan-Ochir Zul in het net zo exotisch klinkende Sharga Moritoyn Dyan Mongools sprintkampioen geworden. De snelste tijden, 37.6/1:15.6 en 41.5/1:27.0, vallen me niet eens tegen. Zul rijdt zowaar maar 8 tienden boven haar Calgary-PR!!! In Mongolië!!! Op natuurijs!!! Op 1500 meter hoogte, maar toch hee.

  Even zien waar dat is. Een eindje ten noorden van Ulaanbaatar.

  Google Streetview geeft zomerse beelden met resten van een ijsbaan:
  Schermafbeelding 2020-03-12 om 19.35.21.png

  En streetview geeft winterse beelden van een daadwerkelijk mooie natuurijsbaan in de bergen met geïmproviseerde vlaggenstokken ernaast. Plaatje.
  Schermafbeelding 2020-03-12 om 19.34.47.png

  Ik wacht nu op het verslag van ofwel @Mjøsaman ofwel @HaagscheBluf die, zodra de Coronacrisis over is, in het vliegtuig stappen om deze schaatshistorische plaats te bezoeken. Want rijders als Maki Tabata, Jae-bong Choi en Keiji Shirahata wonnen nog medailles toen daar de Aziatische kampioenschappen in 2000 waren...
  strawbale, proeme, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Duivenvoorden is een interessant talent inderdaad. Lijkt een echte stayer te zijn. Mistte daardoor ook de Vikingrace, waar het meer om de kortere afstanden gaat. Overigens kwam de winnaar van de Vikingrace in die leeftijdscategorie, Stan van Vliet, deze week op zijn eerste 5km tot een tijd van 6:57.

  A-junior Beau Snellink reed gisteren nog een 10km in Thialf, maar lijkt ten val te zijn gekomen na een km of 4. Dat is altijd jammer, maar zijn doorkomsttijd op de 4000m was wel interessant. Begon met twee rondjes in de 31 seconden om vervolgens tot de 4000m rondjes 32 te rijden. Zijn rondetijden liepen op (weliswaar gering, met steeds een tiende), dus je kunt natuurlijk moeilijk schatten wat de verwachte eindtijd zou zijn geweest. Zeker bij een junior die doorgaans weinig ervaring hebben met een 10km. Desniettemin een aardig schema. Stel dat hij de rondetijden had weten te stabiliseren op 33,0 tot 33,5, dan kom je nog uit op een tijd rond de 13.40-13.50. Dat is best aardig, al is het allemaal heel hypothetisch.

  Een andere schaatster die voor het eerst een 5km reed deze week was Chantal Hendriks. Marathonschaatster van Mastermind. Reed voor het eerst in 5,5 jaar tijd weer een langebaanwedstrijd en, zogezegd, haar eerste 5km ooit. Eindtijd: 7:14. Dat is niet verkeerd. Die kan komend seizoen zo meedoen aan het WCKT.
  Duif vindt dit leuk.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik snap je niet. Naast de 4 toplanden doen ALLEEN Ziomek mee zeg je, en vervolgens noem je ook Wojcik en een Spanjaard...
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik bedoelde de halvefinaleplekken. 2x9 plekken waarvan 17 ingenomen door de toplanden.
  Wojcik, Llop, Greig enz. vielen erbuiten
  proeme vindt dit leuk.
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik had gehoopt om de gedwongen thuiszitters te kunnen verblijden met deze link https://www.youtube.com/channel/UCrKCD_XMn0OQhlBPhsbXpfg naar de livestream van de Russische kampioenschappen sprint en allround die voor morgen en woensdag op het programma stonden en waar de Russische bond tot en met zondag nog flink reclame voor maakte.
  Maar die zijn vandaag alsnog afgelast.
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina