Wedstrijden februari 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 5 feb 2021.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En in de 1.18 op de 1000m! Dat is wel heel sterk voor een 13 jarige. Rijdt nu al harder dan de beteren onder de (5 jaar oudere) A2 junioren. Vorig jaar werd ze trouwens in haar leeftijdscategorie ook al Nederlands kampioen marathonschaatsen, domineerde ze in de Vikingsrace én pakte ze de Nederlands Allroundtitel in het Shorttrack. Bijzonder talentje.

  Pien Smit in 39,42 eveneens noemenswaardig. Alweer 0,8 sec sneller dan haar PR van vorig jaar. Ook pas 16. Kok en Leerdam krijgen daar voorlopig nog geen last van dus, maar er zit genoeg aan te komen.
  fransvanbakel en strawbale vinden dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Met die 1:18.45 is Angel Daleman de snelste Nederlandse C1-junior sinds 2017 ... ook als je de jongens meerekent. :oops::rolleyes::eek:
  fransvanbakel, Giel1, proeme en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als ze Ankkeli Dälemänninen zou heten en uit Finland zou komen, had ze dus al het EK sprint kunnen rijden. Behalve dan dat ze daar te jong voor is omdat je als C1 niet eens de WB junioren mag rijden. Dat mag je pas vanaf C2 ... en ergens ook wel goed, we hebben het over onderbouw middelbare school, op die leeftijd moet je niet van hot naar her worden gesleept
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En als we toch bezig zijn met C-junioren analyseren, dan introduceer ik jullie ook nog even aan Shoumu Sasaki.

  Net vijftien jaar is deze Japanner, en hij reed al 37.70, 1:12.11, 1:51.03 en vooral 3:53.40.

  Dat vind ik een ongekend stayersvermogen voor een jongen van die leeftijd! Hij is jonger dan Szymon Wojtakowski, en dat is al de beste B1-junior van het moment, terwijl hij op alle afstanden uitgezonderd 500m en gek genoeg 5km harder rijdt dan die Pool.
  Duif vindt dit leuk.
 5. gerardg

  gerardg Member

  Met deze tijd is Angel de op 1 na snelste C-1 juniore aller tijden. Alleen de Koreaanse Min-Ji Kim was eind 2013 in Calgary!! net even sneller: 1.18,40.
  Ook de 500m tijd van Angel is n puike prestatie. Ze is de op 3 na snelste C1-juniore aller tijden, achter illustere schaatssters als Sang-Hwa Lee (39,56 in 2002), Miho Takagi (39,74 in 2008) en opnieuw Min-Ji Kim (40,01 in 2013). Overigens alledrie deze tijden werden in Calgary gereden. Wellicht kan de KNSB haar naar de Olympic Oval Finale over ruim 3 weken in Calgary sturen ( als die races tenminste doorgaan):)
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik zou het knap vinden als die doorgaan op een kapotte ijsbaan
  leenstrafan vindt dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat moet je juist niet doen. Daarom zijn veel Koreaanse talenten al zo vroeg opgebrand. Angel Daleman kan veel beter veel plezier hebben, zich rustig ontwikkelen en vanaf haar 20e wereldtop zijn, dan nu de wereld overvliegen en haar snelste tijden rijden als ze 16 is. Zo heeft de door jou aangehaalde Min-ji Kim zich sinds haar C1-tijd verbeterd met minder dan een seconde op de 500 meter. Dat wens ik Daleman niet toe.
  Dat is Sang-hwa Lee al onder de 40 reed als C1 wist ik niet. Heb je dat van Speedskatingnews.info of ergens anders vandaan?
 8. Wolfman

  Wolfman Active Member

  WSSSA -Max. 13 yrs. gok ik zo maar
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Oke, maar welke URL hoort daarbij? Of zijn het die dropbox documenten van de WSSSA?
 10. Wolfman

  Wolfman Active Member

  De dropbox documenten. Hij heeft volgens mij geen website
 11. Mey

  Mey Well-Known Member

  bestaat dat nog? Kan niet zo snel een werkende link vinden. Was wel heel vet.
 12. Mey

  Mey Well-Known Member

  strawbale vindt dit leuk.
 13. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Er is Koreaans kampioenschap, zo te zien met allroundklassement bezig. Bij de heren is het een kleine vierkamp, bij de dames een mini vierkamp.

  Bij de heren leidt Min-Seok Kim na dag 1, bij de dames Hyun-Yung Kim. De 500 meter is gewonnen door Cha in een op het eerste gezicht redelijk lijkende 35,38.

  Hierboven werd Min-Ji Kim aangehaald. Zij rijdt hier 40,79 en is daarmee bijna een halve seconde langzamer dan Na-Hyun Lee, die 40,38 rijdt. Is dat bijzonder? Ja. Lee is namelijk LC2 (15 jaar) en let wel, deze tijd is dus gereden in Seoel. Is dat een goed een teken? Nee. Aan de andere kant, als je nou elk jaar 3 grootste talenten ooit zich helemaal kapot laat trainen moet er vanzelf eentje tussen zitten die daar wel tegen kan en vervolgens ook de beste schaatsster ooit wordt. Zou dat de tactiek zijn?
  Marcel Vos en strawbale vinden dit leuk.
 14. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  In Korea hebben Min-Seok Kim en Hyun-Yung Kim de allroundklassementen gewonnen. Vooral de winnende tijd van Kim op de 1500 is niet mis: 1.47,13. Bij de laatste worldcup in Seoel (2014, lang geleden, ik weet het) zou hij daarmee met dik een halve seconde voor Pedersen en meer dan een seconde voor Nuis eerste zijn geworden. Ook is het maar 1,5 seconde van het podium op de WK in Thialf. Die lijkt zich volgend jaar wel weer in de strijd om de podiumplekken te kunnen gaan mengen dus.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 15. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Er zijn ook Italiaanse allround- en sprintkampioenschappen in Baselga. Natuurlijk gewoon in de grote vierkamp, bij Marchetto moet je niet gaan zeuren over te lange afstanden. Omstandigheden lijken goed.

  Bosa wint allebei de afstanden heel ruim van Nenzi en rijdt met 35,21 (BR, oude baanrecord van Hasegawa 35,37) en 1.09,34 ook gewoon goede tijden. Bij de vrouwen zijn er geen serieuze concurrentes voor de dit jaar internationaal afwezige Daldossi, die niet heel bijzonder rijdt (40,04 en 1.20,46).

  Bij de mannen is Ghiotto helaas afwezig, waardoor het een tweestrijd Giovannini-Malfatti wordt, met hoogstwaarschijnlijk de verwachte winnaar. Malfatti verliest immers bijna 2 seconde op de 500, waar Giovannini een hele degelijke 36,86 rijdt. Op de 5 zit Malfatti er dichter op en rijden ze allebei dik onder het oude baanrecord van Fabris (6.29) met 6.24 en 6.25. Goede tijden. Voormalig toptalent en bronzen medaillewinnaar bij het Allround WK voor junioren Betti rijdt zeer matig met 6.46. Bij de vrouwen gaat Lollo ruim aan kop voor Rossi. 40,13 en 4.09,69 zijn ook niet slecht van Lollo.

  Morgen kunnen er een paar extra baanrecords sneuvelen. Bosa zal graag de 1.09,32 verbeteren van Nenzi, hij zat er vandaag al heel dicht bij. Giovannini en Malfatti zullen allebei graag het record op de 10 kilometer in Italiaanse handen brengen, het oude record staat op 13.38,72, uit 2001 van Bart Veldkamp. Het record op de 1500 van Davis (1.46,85) lijkt al vrij scherp te staan.

  Bij de dames zijn er minder opties. Lollo zal balen dat ze net een seconde te langzaam reed om het record op de 3 van Niemann af te pakken. De sprintafstanden zijn hoe dan ook buiten bereik en de 7.05 van Sablikova lijkt ook erg lastig te worden. Grootste kans zie ik op de 1500 waar Friesinger 1.59,46 heeft staan als BR. Nu is niet één record bij de dames van een Italiaanse, dus Lollo moet maar even goed haar best doen op die 1500.
 16. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Nou goed, ik ben toch aan het schrijven dus ook nog maar een stukje over 1 van mijn favoriete type wedstrijden: Internationales Rennen in Inzell, waar heel Midden- Oost- en een stukje Noord-Europa zich weer hebben verzameld.

  De aanwezige Roemenen kwamen trouwens net terug uit Zakopane, waar ze notabene een allround NK hebben gehouden, zowel bij de mannen als de vrouwen in mini vierkamp. Opvallende dingen? Hogas had geen zin om afstanden langer dan 1000 meter te rijden. Andere opvallende dingen? Nouja, er wordt dus gewoon een Allroundkampioenschap gehouden door de Roemeense bond met in totaal toch een stuk of 70 deelnemers, grotendeels junioren.

  Terug naar Inzell. Suomalainen is nu echt bijna ingehaald door zijn 4 jaar jongere broertje (?): 36,78 om 36,80. Het grote Finse talent is totaal gestokt en dat is erg jammer. Tuurlijk hoef je niet te verwachten dat hij direct de nieuwe Poutala of Koskela zou worden, maar de nieuwe Levo, Puolakka of Pulli had toch wel gemogen. Zelfs dat lijkt te hoog gegrepen te zijn. Verder is het echt zoeken naar iets wat de moeite van het vermelden waard is, dus laat ik deze maar doen: Peter Riches rijdt een NR junioren (hij is een Brit) op de 5 met 6.59,79. Op de 500 krijgen 2 Denen het voor elkaar om ge-DQ'd te worden. Wat is dat toch met Denen die de rit niet reglementair uitrijden.

  Christian Oberbichler reed overigens (natuurlijk) 35,64. Ik vind dit wel een geinige schaatser. Doet echt al jaren mee als enige sprintzwitser en rijdt voor mijn gevoel al die tijd al zo'n beetje tussen de 35,5 en 36,0. Moet je toch ook respect voor hebben. Ik weet niet of ik hem ooit op tv heb gezien, zijn ritten worden vaak geofferd voor analyses uit de studio.

  Bij de vrouwen zien we weer 3 Duitse vrouwen die onder de 40 seconde duiken. Jeej. Ze verliezen wel alle 3 van Hogas. Die Franzen, dat vind ik ook wel spectaculair. Die rijdt jarenlang een beetje in de middenmoot van de Holland Cups, mag altijd meedoen aan Duitse NK's, was al een tijdje een van de beste Duitse 500 meter rijdsters, maar mocht door kwaliteitseisen van de Duitse bond niet meedoen aan de Worldcups. En dan, zomaar ineens, als ze de 30 al gepasseerd is gaat ze ineens consequent ruim een halve seconde sneller rijden dan ze vroeger deed. Ze rijdt dit jaar 8x onder haar oude PR.

  Mareike Thum rijdt overigens een PR met 40,33. Kaitlyn McGregor is nog niet terug bij haar toptalentstatus, ik ben benieuwd hoe die zich nog kan gaan ontwikkelen, 41,07 is een SB, maar niet bijzonder.

  Er rijden 4 Roemeensen onder de 41 seconden. Niet dat onder de 41 seconde heel hard is, maar 4 Roemeensen, ja dat is toch niet verkeerd. Ik weet niet precies hoe die limiettijden inmiddels zijn, maar het zou leuk zijn als er nog eentje extra in de Worldcup mee mocht gaan doen.

  Over gewezen topalenten gesproken, Kerschbaummayr, die op haar 16e al achter Sablikova aan moest rijden op de ploegenachtervolging en die sindsdien alleen maar slechter is geworden rijdt een 5 kilometer: 7.39,74. Eeuwig zonde hoe die over de kop is gejaagd op jonge leeftijd.
  Lorca en Duif vinden dit leuk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als ik die tijden van Baselga zie, denk ik: waarom moet er eigenlijk een baan in Milaan worden neergelegd? Voor een buiten-OS voldoet Baselga prima. Bouw wat meer tribunes en zorg voor goede bereikbaarheid, en je bent er.
 18. Basje

  Basje Active Member

  Van wat ik heb begrepen gebeurt dat ook. Op wiki staat immers Baselga aangegeven.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  maar dan moest er een dak op en dat gaf wat problemen.
  Basje en strawbale vinden dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het ging hard gister in Utah.
  3000m:
  1. Dawson 3.38,07 (Nationaal record en baanrecord)
  2. Cepuran 3.38,25
  3. Mantia 3.40,99
  4. Tirado 3.47,44 (Colombiaans record -> junior Amaya reed een Colombiaans record op de 1500m)

  Emery Lehman reed nog een PR van 1.44.19. Stolz (b junior) kwam tot 35.17 op de 500m. Jammer dat Tobon zich nog niet laat zien in SLC. Ben wel benieuwd tot wat voor tijden hij kan komen op hoogland.

  We weten dat een en ander een troebel beeld geeft op de 3000m met kwartetstars en hoogte (Cepuran reed in Heerenveen rond de 6.20), maar toch een mooi perspectief. Dawson en Cepuran zijn nog piepjong en kunnen wellicht ver komen op de langere afstanden. En op korte termijn heeft de VS in Dawson, Cepuran, Lehman en Mantia ook een Team Pursuit ploeg met serieuze medaillekansen op de OS volgend seizoen.

Deel Deze Pagina