We zijn weer begonnen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door JJS, 11 okt 2020.

 1. JJS

  JJS Active Member

  Ik hoop dat de ijsbanen open mogen blijven, de corona cijfers gaan niet echt de goede kant op en heel veel opties om (al dan niet symbolisch) extra maatregelen door te voeren zijn er niet meer.
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Als je kijkt naar wat er is gebeurt qua sport dan zie je dat op 1 juli de sportscholen weer open zijn gegaan. Daarna zijn de cijfers niet of nauwelijks opgelopen.

  Half augustus begon de introductietijd van de hogescholen en universiteiten. Daarop begonnen de cijfers te stijgen. Begin september zijn alle scholen en Universiteiten weer open gegaan. Daarna liepen de cijfers hard op.

  Ik denk dan ook dat tijdelijke sluiting van scholen en universiteiten meer oplevert dan paal en perk aan sport stellen.
  Laatst bewerkt: 23 okt 2020
 3. JJS

  JJS Active Member

  In de politiek gaat het niet altijd om de meest effectieve maatregelen. Als in het land de bibbers zitten en de oppositie de kansen zoekt om de regering laksheid te verwijten dan komen er maatregelen. De sport aanpakken is dan politiek veilig. Zal weinig weerstand opleveren.
 4. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Je bedoelt dat de ratio ver valt te zoeken in de politiek? Dat ben ik volkomen met je eens. Maar voor die discussie is dit niet het medium.
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Driewerf helaas, na de nieuwe maatregelen afgelopen weekend moet o.a. alle sportinfrastructuur dicht in Bxl en is er een avondklok vanaf 22u.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  vanmorgen weer mn rondjes gemaakt. Conditie is beter dan andere jaren. Na een uur moet ik van het ijs. Dat was eerder prima, nu ben ik er dan nog lang niet klaar mee... De vele fietskilometers van dit jaar betalen zich uit denk ik. Maarja, zonder natuurijs heb ik niet zo veel aan die ijsconditie en dat we mogen/kunnen afreizen naar de Weissensee heb ik ook een hard hoofd in.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

 8. JJS

  JJS Active Member

  Helaas, lees net dat De Scheg dicht moet van de gemeente.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  dit seizoen (omdat er toch tot 19 januari niet geschaatst mag worden) of definitief?
 10. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  ik leek komende weken nog eens een Geleentje te kunnen doen, niet dus

  alle ijsbanen in heel het land dicht?
 11. Eelco

  Eelco Well-Known Member

 12. JJS

  JJS Active Member

  Ze weten het zelf niet, ze zijn overgeleverd aan de grillen van de gemeente en ik heb niet de indruk dat sport erg hoog op de prioriteitenlijst staat in Deventer. Ik heb wel de indruk dat ze zich inzetten om het mogelijk te maken maar ze verwachten in elk geval voor 19 januari geen mogelijkheden. (alleen verenigingen mogen nog doorgaan)
 13. senior

  senior Member

  In ieder geval tot 19 jan. Verenigingen die er op dit moment trainen mogen daar mee doorgaan onder strikte condities, dus het ijs blijft in ieder geval liggen.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  in dat geval is de Scheg meer open dat Kardinge hier. Daar mag gewoon helemaal niemand meer naar binnen. Ook verenigingen niet.
 15. senior

  senior Member

  soms zit het mee, meestal zit het tegen. Voorlopig kan ik het ijs nog op. :)
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  ach, heel veel verschil maakt het niet. De tijden waarop ik kon schaatsen (niet tijdens het werk dus) waren nogal populair dus daar kwam ik amper tussen. Ik hoopte wel op de Kerstvakantie, maar dat lukt nu dus ook niet...
  Dus als er natuurijs komt in NL moet ik mn tochten maar rijden op fiets-conditie en wilskracht :p
 17. JJS

  JJS Active Member

  Wie durft hem aan, gaan we dit seizoen nog het ijs op of is het definitief klaar? Ik vrees een beetje dat de ijzers in het vet kunnen.
 18. Gummie

  Gummie New Member

  Zolang je een half open baan in de buurt hebt kun je wel schaatsen. Nagenoeg al die banen zijn gelukkig open.
  Bij ons is het aantal personen zelfs verhoogd van 30 naar ergens in de 100. Dit nadat tegenwoordig de gemeente dat mag beslissen in plaats van de veiligheidsregio. Vroeger werd het dus gezien als binnen en tegenwoordig gelukkig als buiten waardoor er eigenlijk altijd wel plek is op de ijsbaan.

  Dus ik hoef de ijzers nog niet in het spreekwoordelijke vet te doen. (echt invetten is niet aan te raden en mogelijk slecht voor je schaatsen)
  Laatst bewerkt: 14 jan 2021
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  Kardinge is officieel half-open en toch gesloten :(
 20. JJS

  JJS Active Member

  De Scheg is ook nog steeds gesloten

Deel Deze Pagina