waterland

Discussie in '2011-2012' gestart door vera, 31 jan 2012.

 1. slenter

  slenter New Member

  Is het niet handiger om hier alleen over Waterland te schrijven?
  Anders wordt het wat onoverzichtelijk :wink:
 2. FransS

  FransS New Member

  Er kon vandaag Fantastisch geschaatst worden in Waterland, ondanks de sneeuw, die was nog zacht en niet al te dik. Er waren vele sporen en er werd driftig geveegd. Het ijs op de Aeën en Dieën was werk/zweeds-ijs, maar goed te doen. De Broekervaart is niet aan te raden: klunen en smal randje en kettingen.
  Kijk hier voor wat er te schaatsen was en hoe het er uit zag: http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1439531
 3. marcovonk

  marcovonk New Member

  Sprak zaterdagmiddag twee schaatsers bij de Liergouw in Amsterdam Noord (net buiten de ringweg bij de Schellingwouderbrug). Ze hadden probleemloos naar Ilpendam geschaatst.
 4. RogierAnjelier

  RogierAnjelier New Member

  Vandaag rondje Broek in Waterland, Zuiderwoude, Monnickendam gedaan, prima ijs! Alle bruggen kan je onderdoor schaatsen.

  Bijgevoegde bestanden:

 5. Vi

  Vi New Member

  Vanmiddag bij Landsmeer ijs op gegaan, er was een hele ronde geveegd niet breed maar toch door de polder naar Ilpendam en Den Ilp. mooi rondje, hier en daar wat scheuren maar verder prima te doen. Met dank aan de vegers!
 6. vasco

  vasco New Member

  Vanochtend bij het schouw op het ijs gestapt, via Ilpendam, purmer ringvaart langs Edam, doorgestoken naar Middelie. Over de wijzend onder het spoor door geschaatst. Op dit traject waren her en der banen geveegd. Bij oosthuizen overgestoken naar de beemster ringvaart. Onder de snelweg doorgeschaatst. Vanaf Beets tot Avenhorn was er een baantje geveegt. Dit laatste traject niet heel dik ijs, meer kraken en schuren. Iets (de veegmachine?) is op verschillende plaatsen door het ijs gezakt. Bij Avenhorn was iemand met een boor, die zei dat het ijs maar 4.5cm dik was. Daarna weer de bus terug genomen.
 7. hugovan

  hugovan New Member

  Vandaag de hele Waterland oost en west route geschaatst. Veelal mooie geveegde stukken. Wel druk met het zondagsverkeer. Sommige stukken wat stroever vooral bij de voormalige windwakken. Onder de bruggen in Broek : prima! De Dieën : prima. Opstapplaatsen overal. Kleine rondjes (8 km) realiseerbaar bij Broek, Zuiderwoude en Uitdam. Grotere ronden tot 45 km overal.
  Beslist een aanrader.
 8. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Vandaag deze route ook gedaan. Onder 1 van de bruggetjes in Broek in Waterland komende vanaf Overleek stond veel water. Dit stuk was ook slecht ijs met veel scheuren en natte plekken.
  Verder mooie route, deels geveegd en deels sporen in sneeuw volgen. Soms hele smalle stukken. Op verschillende plekken koek en zopie. En er zijn natuurlijk altijd mensen (ook jonge kinderen) die buiten de sporen gaan.
 9. Elfste

  Elfste New Member

  Vanmiddag prachtig geschaatst vanuit Zuiderwoude. Prima geveegd, goed ijs.

  Bijgevoegde bestanden:

 10. kra

  kra New Member

  Wat een leuke foto, bedankt!Heb vandaag daar ook in de buurt geschaatst, heerlijk, daarom des te leuker.
 11. Cecile

  Cecile New Member

  Vandaag (dinsdag) heerlijk geschaatst Broek in Waterland - Monnickendam - Zuiderwoude - Broek.
  Prima hard ijs. Langs de kant wat zachte stukken her en der, maar niet veel. Grootste deel erg goed en breed geveegd (hulde voor de vegers!). Wel aardig wat scheuren, maar goed te zien door het vegen. Onder de bruggen door ook gewoon goed ijs. Veel koek en zopie ook op dinsdag.


  Tussen Broek en Monnickendam:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Tussen Zuiderwoude en Broek:

  [​IMG]


  Vlakbij Zuiderwoude (geloof ik):

  [​IMG]

  Voor als de afbeeldingen niet tevoorschijn komen... hier staan foto's: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151248898145494.806330.892385493&type=1&l=34602de40e
 12. stokbaars

  stokbaars New Member

  gisteren 90 km geschaatst in Waterland. Was prachtig. Prima ijs op de meeste plekken, af en toe wat lastiger op de uitgesleten stukken met sneeuwijs. Twee grote ronden met wat extra lusjes (zoals naar Uitdam).

  Nog steeds een aanrader, want waar vind je in Nederland zo'n mooi avontuurlijk en groot schaatsgebied!!!

  hier een link naar de route: http://www.colcyclingwithfriends.com/ne ... zIg8mAm_ps
 13. Cecile

  Cecile New Member

 14. Ernie

  Ernie New Member

  Waterland Oost (45Km) vandaag gedaan en dat was een aanrader. Ik mis wel een beetje de rietkragen van de weerribben (het is vooral polder), maar het ijs was overwegend uitstekend, keurig breed geveegd en hoeveelheid klunen viel ook erg mee. Ook nog niet zo druk trouwens en veel koek&zopie. De opstapplek bij het wijkgebouw in Schellingwoude zou ik niet doen, dan begin je gelijk met een heel eind klunen onder de snelweg door. Beter op de route starten aan de andere kan van de snelweg (wijkgebouw was ook dicht en stempelkaart verkoop is toch bij stempelpost).
 15. heras

  heras New Member

  ik overweeg dit weekend de Waterlandtocht, de USA-tocht, de Eilandspoldertocht en de Bannetocht te combineren, zie http://maps.google.nl/maps/ms?msid=2181 ... 2,0.250969

  weet iemand of deze route mogelijk is?
  wat is de kwaliteit van het ijs op de verbindingsstukken rond Purmerend?
 16. HA01761

  HA01761 Active Member

  Ik vond t vandaag toch wel behoorlijk druk, veel scheuren, veel klunen, veel mensen die midden op de route stil gingen staan, veel getreuzel bij bruggetjes etc.

  Voor de kilometers moet je er niet zijn, lekker toeristisch schaatsen is prima te doen. Veel koek en zopies!
 17. Timm-E

  Timm-E New Member

  Mee eens. Ik ben begonnen in Broek in Waterland, maar dan moet je in de eerste 10 kilometer inderdaad behoorlijk veel klunen. Daarna neemt het wat af gelukkig. Vooral het zuidelijke deel, over de meertjes, vond ik slecht te doen met veel scheuren en natuurlijk veel tegenwind. Vanaf het moment dat je de meertjes over bent, merk je dat het ijs beter wordt. Het noordelijke deel vond ik het leukst. En erg veel koek en zopies, is echt super! Heb wel een superdag gehad!
 18. stokbaars

  stokbaars New Member

  @Heras, mooie route!!
  denk dat het wel kan. Heb een blog gelezen dat iemand de oostroute heeft gereden, dus van Ilpendam tot avenhoorn. Veel delen zijn wel ongeveegd. Bij spijkerboor over het kanaal heb ik gehoord dat kan, en bij ilpendam over het kanaal kan ook, zelf gedaan (maar was niet echt leuk). Succes, dat zullen een hele hoop kilometers zijn. Waarom rij je niet de echte in friesland?

Deel Deze Pagina