Waterland (ten noorden van Amsterdam)?

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 5 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand of er al geschaatst wordt in Waterland, ten noorden van Amsterdam. Voor de kerst kon het daar al een paar dagen, tot die zondag waarop er heel veel sneeuw viel. Hier in Amsterdam is er gisteren en vandaag wel wat sneeuw gevallen maar echt veel is het niet, dus misschien kan het al bij Ransdorp, Durgerdam, Holysloot, Uitdam... Weet iemand hier meer van? Bij voorbaat dank!
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Wij hebben zondag vanaf schellingwoude geschaatst naar Ransdorp. Er waren nog enkele net dichtgevroren wakken, met name onder de brug die we klunend moesen mijden. In de verte zagen we ook mensen op de Die schaatsen. Het ijs was een beetje bobbelig en de sneeuw maakte het niet echt super, maar wel te doen. Nergens mensen erdoor zien zakken. Er lag duidlelijk nog ijs van de vorige periode, de kanten zijn later weer dichtgevroren.
  Met de witte weilanden, langlaufers daar doorheen en prachtig weer was het een mooi winters plaatje, op fietsafstand van Amsterdam!
  Het is de vraag of het met deze lichte dooi en dan weer vorst er beter op wordt. Ik moet zelf helaas wachten op volgend weekend.
  Veel plezier!
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Op de plattegrond van Ekkel staan wel wat nieuwe (recente) pinnetjes in Waterland: http://www.ekkel.com
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Maar nu: zware sneeuwbuien in Amsterdam... Hoewel ik er niet geweest ben, lijkt me dat slecht nieuws voor de kwaliteit van het ijs en de herkenbaarheid van zwakke plekken.
 5. IJskrasser

  IJskrasser Member

  In ieder geval vriest het daar nu als een gek! En dan is het pas 23 uur!

  Bijgevoegde bestanden:

 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag even naar Waterland gereden. Er valt te schaatsen bij Broek in Waterland: op De Haven hebben ze een baantje geveegd, maar daar was het wel erg druk met kinderen enzo. En in Zuiderwoude kan je ook schaatsen op de plas: ook daar een baantje geveegd maar het is vrij slecht ijs.

Deel Deze Pagina