Waarschijnlijk schoen te groot. Wat nu?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Pantano, 8 okt 2018.

 1. Pantano

  Pantano New Member

  Afgelopen weekend voor de eerste keer dit seizoen weer het ijs op. Vorig jaar twijfelde ik of mijn schoen te groot is. Doordat mijn voet schuift in mijn schoen denk ik zeker te weten dat ik te veel ruimte heb.

  Nu zit te ik te twijfelen wat te doen. Vijf jaar geleden heb ik deze schoen met klaponderstel gekocht. Ik zit aan de volgende opties te denken:

  1) Terug naar de dealer en kijken of ik ze nog een keer kan vervormen. Ik heb namelijk geen ruimte meer bij mijn teen. Een kleinere schoen werkt dan niet.
  2) Een andere schoen van een ander merk proberen
  3) Een schoen op maat laten maken. Bijvoorbeeld bij Groothuis

  Wat adviseren jullie?
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @Pantano
  Ik zou zo snel mogelijk kijken of 1) werkt. Een betere vervorming kan veel uitmaken. Ik heb hetzelfde probleem gehad: het vervormde stuk bood mij te veel ruimte om mijn voet te bewegen en daardoor kreeg ik blaren. Ik had bij de vervorming blijkbaar te veel bewogen met mijn voet.

  Werkt dat niet, dan zou ik de mogelijkheden van 2) en 3) onderzoeken. Ik heb twee seizoenen geleden een (te lang) tijdje op slappe leenschaatsen gereden en geloof me, je wil niet rijden op schaatsen die slecht zijn voor je voeten. Ik heb door die schaatsen helaas een bobbel op mijn hiel gekregen en die zit er nog.
 3. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Welke schoen heb je nu?
  Naar de dealer gaan is waarschijnlijk een goed idee. Er zijn wel veel types schoenen die een brede en een smalle versie hebben, dus als dat een oplossing kan zijn is het altijd goedkoper dan een maatwerk schoen.
  Mocht het toch maatwerk gaan worden, zou je ook naar Maple of viking kunnen kijken, die maken ook schoenen op maat.
  Veel succes ermee, hopelijk is het snel opgelost.

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
 4. Pantano

  Pantano New Member

  Gelukkig heb ik geen fysieke ongemakken door de schoen. Wel merk ik dat doordat mijn voet ruimte heeft het schaatsen zelf gewoon minder gaat.

  Ik heb de Carbonio schaatsschoen van Marchese. Denk dat ik sowieso te weinig schoenen heb geprobeerd tijdens de aanschaf. Had toen ook geen idee waar op te letten omdat ik na jaren weer ben begonnen met schaatsen.

  Ik denk dat ik in ieder geval deze week contact op ga nemen met de dealer om opnieuw te vormen. Zodra ik nieuws heb, deel ik dat hier met jullie. Bedankt voor de reacties!
 5. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Als het bij de dealer niet lukt kan je altijd proberen om bij een Schrijvers in Utrecht of footconnection in Culemborg langs te gaan. Zij doen ook orthopedische aanpassingen aan schoenen.
 6. Pantano

  Pantano New Member

  Bedankt voor de tip!

  Ik woon alleen in het noorden. In dat geval is Groothuis net iets dichter bij.
 7. Spits

  Spits Active Member

  Weet niet waar je schoen teveel ruimte heeft........ Is misschien een Ezeefit sok iets? Zit niet om je hele voet en verkrijgbaar in verschillende diktes.
  Laatst bewerkt: 9 okt 2018
 8. Pantano

  Pantano New Member

  Vind het zelf ook lastig om uit te leggen waar ik te veel ruimte heb. Ik heb gisteren mijn schaatsschoen aan de buitenkant gemeten en vergeleken met mijn andere schoenen die ik heb.

  Ten opzichte van mijn andere schoenen is de schaatsshoen in lengte de kleinste schoen die ik heb. De breedte is misschien het probleem. Maar misschien heb ik ook te veel ruimte bij mijn enkel. Ik heb destijds met het knobbelen redelijk wat aanpassingen laten doen. Aan de andere kant is de schaatsschoen zelf misschien te breed.

  Ik neem jouw suggestie mee. Bedankt!
 9. Pantano

  Pantano New Member

  Ik heb wat kleine aanpassingen laten doen aan mijn schoen. Het gedeelte rondom de enkel is iets minder ruim gemaakt. Na een aantal weken schaatsen is het al een hele verbetering. :)

  Wel heb ik het gevoel dat mijn schoen nog iets smaller kan. Helaas kan dit alleen maar door een andere schoen te kopen. Het voetbad kan namelijk niet smaller. Misschien ga ik op termijn toch voor een andere schoen. Maar voor dit seizoen laat ik het nu even zo.

Deel Deze Pagina