Waarom rijden zoveel toppers op Maple ijzers

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Schaatstinus, 24 feb 2014.

 1. Schaatstinus

  Schaatstinus Active Member

  Sinds afgelopen najaar rij ik op de combinatie van Viking Nagano Gold 2005 schoenen met een Maple pm staal sprintijzer en Maple klapset. De keuze voor Maple werd in mijn geval ingegeven uit chagrijn over eerder ervaren slechte Viking garantie. Tot mijn vreugde schaatst de combinatie geweldig, het stuurt als het moet sturen en heb in de bocht meer grip dan met mijn oude Vikingijzers.
  De afgelopen weken zag ik op tv dat veel toppers ook met deze 'schoen met buizen' combinatie rijden. Bij mij toevallig ontstaan en naar ik aanneem bij de toppers bewust.
  Wie heeft een verklaring voor de keuze van de toppers?
 2. schaatsbart

  schaatsbart Member

  Een aantal jaren geleden waren de geluiden omgekeerd. Maple gaf geen goede garantie!
  Aan het materiaal zal t vast niet gelegen hebben, maar toch , had het met liquiditeit te maken dat de garantie zo slecht was!
  Het klapmechaniek is wellicht aantrekkelijker dan dat van viking door het geringe geluid, en de makkelijke vervanging van veren, maar ik geloof verder dat er geen sprake van beter of slechter zal zijn tav de ijzers. het pm ijzer van viking is super, wellicht bevooroordeeld maar ga m,n eigen keuze ook niet ontkrachten natuurlijk!:eek:

Deel Deze Pagina