Waar schaatsen zondag?

Discussie in '2011-2012' gestart door dolemans, 3 feb 2012.

 1. dolemans

  dolemans New Member

  Beste vrienden uit Nederland (of mag ik jullie 'Hollanders' noemen, zoals wij graag doen?),

  Wij zijn schaatsfanaten uit Vlaanderen en worden elk jaar gek als in Nederland alles toevriest des winters...
  Trees (12 j), Peter (14j) en ikzelf (55j) komen zeker noordwaards zondag 5/02, en we willen graag tips van waar we best terecht kunnen voor een mooie toer van toch liefst enkele km. Ideaal is natuurlijk niet al te ver van Belgiƫ.
  Wie helpt ons met raad?

  Dirk
 2. frnzxl

  frnzxl New Member

  Beste Dolemans,
  Lees de verslagen van de afgelopen dag op dit forum. Zelfs de meest ervaren natuurijsrijders, waaronder ikzelf, zijn vandaag massaal en op veel verschillende plaatsen door het ijs gezakt.
  De afgelopen week stond er een zeer harde wind. Dat betekent dat op heel veel plaatsen het ijs pas laat is dichtgevroren en dus te dun is. Een ervaren natuurijsrijder weet deze zg. windwakken te herkennen en in te schatten. Echter niet als er een laag sneeuw overheen ligt zoals vandaag is gebeurd.
  Het ijs is nu verraderlijk en onbetrouwbaar, zeker wanneer je het niet goed kent! En wanneer je niet weet hoe diep het water is waar jeoverheen rijdt!
  Ga dus zondag gerust een rondje rijden op een geveegd baantje van de ijsclub maar rijdt geen tochten.
  Toch eigenwijs?: neem touw en priem mee, ga niet alleen en leg droge kleren in de auto.
  Maar wees verstandig: doe het niet.
 3. dolemans

  dolemans New Member

  Beste frnzxl (what a name),

  Dank je voor je reactie. Ik wist dit niet en zal je informatie ernstig nemen. Toch hopen we op ergens een tip voor een veilige - ondiepe? - plek ergens te lande, mocht die er wezen...

  Dirk
 4. Linnie

  Linnie New Member

  Beste Dirk, een aantal ondiepe plekken zijn Leersumse veld en Molenpolder (bij Maarseveense plassen). Ook hier echter is het ijs niet overal betrouwbaar (zie forum). Maar deze twee plekken hebben iig ondiep water. Zal wel druk zijn zondag vermoed ik. Succes
 5. mmeijer3675

  mmeijer3675 New Member

  Beste Dirk,
  Ik ben vandaagop de graafstroom wezen schaatsen, het was hier al gezellig druk en je kan zeker een aantal kilometers schaatsen.Het voordeel hier is dat de omwonende de het ijs sneeuwvrij maken. Er werd vandaag ook hard aan gewerkt. opstappen kan je bijvoorbeeld in Oud Alblas 1 uurtje vanaf antwerpen.

  Bijgevoegde bestanden:

 6. jover

  jover New Member

  Beste Dirk,
  Als je echt dichtbij Vlaanderen wilt schaatsen, dan is het Grote Gat in Oostburg (West Zeeuws-Vlaanderen) waarschijnlijk een mogelijkheid. Geen heel groot water, maar wel betrouwbaar, want beheerd door de ijsclub aldaar.
  Afgelopen vrijdag waren ze voorbereidingen aan het treffen, dus zal het morgen waarschijnlijk wel open zijn.
  Veel plezier, J. Over
 7. pietfoort

  pietfoort New Member

  Beste Dolemans,

  Molenpolder is top! Ga naar de Oude dijk Te Tienhoven. Op de route er naar toe vind je gele wijzigingsborden en volg deze. Als je ruim voor elf uur bent kun je redelijk parkeren net voor het begin van de Oude dijk. Later op de dag wordt het zeker moeilijk te parkeren. Erg mooi gebied en goed ijs. Volg de sporen door de sneeuw.

  Veel plezier!

Deel Deze Pagina