Vrouwentitel Jenita Hulzebosch-Smit

Discussie in 'Marathon' gestart door Krabbelaar, 2 jan 2005.

 1. Krabbelaar

  Krabbelaar New Member

  ALKMAAR (ANP) - Jenita Hulzebosch-Smit is van alle markten thuis. Begin november veroverde de DSB-rijdster uit Gramsbergen de Nederlandse titel op de 5 kilometer. Vandaag voegde ze opnieuw een hoofdprijs toe aan haar palmares. Ze won in Alkmaar de nationale marathontitel op kunstijs en nam de titel over van haar afwezige zus Gretha Smit, die nog steeds niet is hersteld van een hersenschudding.

  Carien Kleibeuker en Danielle Bekkering werden tweede en derde. Het Wilhelmus werd bij de marathon al lange tijd niet meer gespeeld voor Hulzebosch-Smit. In 2002 was ze de beste op kunstijs en een jaar later werd ze geveld door een virusinfectie.

  Inmiddels voelt Hulzebosch-Smit zich weer de oude. Op het kunstijs van De Meent maakte ze samen met Carien Kleinbeuker indruk op haar concurrentes. Op de helft van de race over zeventig ronden ging het tweetal op avontuur. Uit het peloton had alleen Mariska Huisman de kracht om hen te achterhalen.
  Maar Huisman was niet opgewassen tegen het hoge tempo van de twee koplopers, die erin slaagden om de grote groep vrouwen op een ronde achterstand te zetten. Voor de achterblijvers was het pleit toen al beslecht.

  Niet bang

  In de eindsprint was Hulzebosch-Smit verreweg de sterkste. "Ik wilde als eerste de laatste bocht in. Toen dat slaagde, wist ik dat ik zou winnen. Dit seizoen heb ik Kleibeuker al twee keer eerder verslagen. Ik was niet bang voor haar. De omstandigheden vielen me vandaag niet mee. Door de harde wind was het soms moeilijk de juiste balans te vinden."

  De vrouw van Erik Hulzebosch nam voor de elfde keer deel aan het NK. "Vroeger ging het me veel makkelijker af. Ik moet tegenwoordig veel meer trainen om in topvorm te komen. Ik ben ook veel blessuregevoeliger geworden. Komt door de leeftijd. De spieren worden steeds strammer. Het wordt elk jaar moeilijker om kampioen te worden. Met deze titel ben ik enorm blij. Alleen had ik ook graag de competitie met mijn zus Gretha willen aangaan."

  "Het is jammer dat ze nog steeds niet is hersteld. Het hoort er tegenwoordig bij met de Smitjes. Onze prestatiecurve vertoont momenteel pieken en dalen. Maar de mix van langebaan- en marathonschaatsen bevalt ons nog steeds goed. Hopelijk plaats ik me bij de skate-off voor de wereldbekerwedstrijden en de WK-afstanden", zei de 30-jarige Hulzebosch-Smit.

  (Sport.nl)

Deel Deze Pagina