Vraagje nieuwe wielen

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Bumbledries, 4 apr 2021.

 1. Bumbledries

  Bumbledries New Member

  Ik heb een vraagje over nieuwe wielen voor m'n skates.
  Ik heb zelf Powerslide Imperial Supercruisers: https://www.powerslide.com/Powerslide-Imperial-Black-Red-110 en ben hier zeer tevreden mee. Ik ben voornamelijk van de tochten, maar nog wel een beginner. Ik zit inmiddels op de 25km max, op 15 a 20 km/h, maar ben dit langzaam aan het opbouwen.
  Nu wil ik graag nieuwe wielen bestellen. Ik begrijp uit de omschrijving dat het frame tot 125mm aan kan. Weet iemand of ik dan gewoon 6 125mm wielen kan bestellen en deze er op zetten, of heb ik toch een ander onderstel nodig? Kan ik dan de zelfde barrings gebruiken of moet ik dan andere kopen? Welke wielen raden jullie aan als ik vooral op asfalt skate, of raden jullie sowieso af om voor 3×125mm te gaan?

  Verder nog iets heel anders. Ik krijg door de skates vaak irritatieplekken en wondjes onder aan m'n schenen. Is dit iets waar meer mensen last van hebben? Hebben mensen hier tips voor?

  Sorry voor de vele vragen, maar ik ben nog maar een beginner qua materiaal.
 2. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Active Member

  Hi Bumble,

  Welkom op dit forum! We zijn hier allemaal om elkaars vragen te beantwoorden, dus geen probleem!

  Op de pagina die je stuurde valt me op dat er niet veel ruimte zit tussen de wielen het het frame. Zo op het oog zou ik zeggen dat er geen 125mm wielen in passen.
  125mm wielen zijn (15/2=) 7,5 mm groter, en steken dus zover meer uit. Je moet zelf even kijken of dit gaat passen. Zo ja, dan kan je het zeker gebruiken en met dezelfde lagers.

  Die schuurplekken op je schenen komen doordat bij hoge schoenen daar de druk het hoogst is. Je hielen zitten relatief los in zulke schoenen, omdat je anders helemaal niet meer kunt skaten. Gevolg is dat je schenen alle druk opvangen.
  Probeer stevige sokken en strak te veteren, en de enkelstrap iets losser te laten. Verder is een juiste techniek en goed rechtop te staan heel belangrijk.
 3. Bumbledries

  Bumbledries New Member

  B
  Bedank voor de reactie. Ik ga even meten op mn skates als ik thuis kom.
  De dikke sokken doe ik al aan idd, maar ik zal er eens op letten dat ik juist m'n veters strakker doe en enkelbanden iets losser. Die doe ik idd nu vooral zo vast mogelijk.
  Glide-Ahead vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina