Viking Nagano Marathon 1? Nee Nagano Gold 2005!

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Taan, 13 dec 2009.

 1. Rinus

  Rinus Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Maak een overweging nav de volgende factoren:
  - hoe vaak schaats ik?
  - welke schaats zit lekker/schaatst lekker?
  - hoeveel geld wil ik uitgeven aan comfort?
  Dan heb je volgens mij de basisbehoeften gehad.

  Ik heb afgelopen winter bijna 200km geschaatst op de simpelste combinoren die je kan krijgen (nieuw 35E ofzo). Ik heb geen moment pijn in mijn voeten gehad en heerlijk geschaatst. Zo kan het dus ook.
 2. BlueSinquel

  BlueSinquel New Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  http://mijnten.nl/

  Maple G4 voor 270,-
  Kan je van die resterende 250,- flink goed uit eten.
 3. Bobo Pengel

  Bobo Pengel Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Ja je kunt inderdaad het beste eens langsgaan bij een schaatsspecialist bij jou in de buurt... Die kennen alle modellen en weten precies welke schaats aan je wensen en eisen voldoet. Je kunt ze daar bovendien direct passen.
 4. Taan

  Taan Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  hopsa. Een paar viking nagano gold 2005 gekocht en een schaatsbroek en neopreenhoezen. Nu alleen nog een jack en ik ben er klaar voor.
 5. Taan

  Taan Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Gisteren mijn eerste schaatsles op mijn nieuwe schaatsen gehad. Dat ging best aardig. Met de klappers had ik geen probleem. Wel met dat het de eerste meters van dit seizoen waren. Even wennen dus, maar dat duurde niet lang. Zelfs mijn bochies gingen niet onaardig. Na 1,5 uur ging het nog steeds lekker en wilde ik nog wel door, maar er moest gedweild worden en daarna was er een wedstrijd.
  Ondanks de goeie schoenen wél zere voeten en daarna compleet gevoelloos van de kou. Ik had wel hoezen om, maar het was dan ook -7. Ik denk dat ik vooral mijn linker iets te strak had vast(af)gebonden. Daar had ik het meeste last. Ik moet dus nog wel even terug naar de shop om ze nog iets te laten aanpassen.

  Naderhand tijdens een biertje in de skeve skaats genoten van tintelende voeten die heel snel weer lekker warm werden.

  Al met al nog een beetje teleurgesteld. Ik had meer comfort van mijn schoenen verwacht.
 6. Principia

  Principia New Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Ai, jammer dat je schaatsen niet gelijk helemaal goed aan voelen. Ik had zelf eerst mijn nieuwe schaatsen eerst te strak zitten. Dat geeft een akelig gevoel. Even wat pielen om de juiste veterspanning te vinden en yep, als gegoten en nergens last van!

  Ik denk dat over het algemeen veters te strak worden aangetrokken, is niet nodig!

  Veel succes in elk geval.
 7. casselt

  casselt New Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  ik deed mijn veters eerst juist te los
  toen deed ik ze strakker en dat schaatste veel beter
  maar je moet ze niet te strak anders worden ze afgekneld
 8. ijsmonster

  ijsmonster Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Geef ze de tijd. Jullie moeten nog aan elkaar wennen. Het wordt zeker een goed huwelijk maar het zijn nu eenmaal geen donzen toffeltjes. Hier en daar een plekje is niet ongebruikelijk. Ik heb zelf (Gold 2000) na wat kleine aanpassingen nog een tijd met een plakker op mijn voet gereden eer ze echt poeslief voor me waren. Nu hebben we een innige relatie; ze vergeven ze het me zelfs wanneer ik zo nu en dan eens vreemd ga.
 9. allard

  allard Active Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Dat hangt er van af wat je doel is. Als je gewoon als recreant op de ijsbaan rondrijdt moeten ze inderdaad niet te strak zitten. Dat zou comfortverlies betekenen, en je krijgt er snel pijnlijke voeten van.

  Als je echter serieus aan je techniek wilt werken is het juist de bedoeling dat je absolute controle over je schaatsen hebt. Je schoen moet één worden met je voet. Dat betekend dus dat je je schaatsen zo strak mogelijk moet aantrekken. Dit is ook waarom je de topschaatsers zo snel na een wedstrijd de veters ziet los doen. Voor het rijden knijpen ze de voeten compleet af, omdat het maximale controle geeft.
 10. Grutte Pier

  Grutte Pier New Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Beste Taan,

  Heel belangrijk bij de Gold 2005 schoen is dat ze op de juiste manier en door een kundig iemand om je voet worden gevormd.
  Ik heb ze zelf ook, 3x bij laten vormen en zelfs volledig opnieuw in de oven maar geen verbetering, ik had al spijt van mijn aankoop...
  Na een mail aan Viking en het opnieuw vormen bij Viking in Almere zitten ze nu als pantoffels! Topschoenen! Van een Topfabrikant met top service! :D
  Dat was wel een heleboel reclame... :mrgreen:
  De manier: vacuum zuigen met zakken om je voeten en ruimte geven met stukjes schuim op eventuele pijnpunten.

  Veel plezier met je Gold 2005!
 11. Taan

  Taan Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  Even een update.

  Ik heb 2 dagen 2 uur op natuurijs geschaatst. Vooral bij mijn linkervoet heb ik nog pijn aan de buitenkant van de bal van mijn voet. Bij mijn rechter heb ik dat ook, maar daar is het wel te harden. Gisteren ben ik teruggegaan naar JvdH en daar is mijn linker schaats met de knobbeltang bewerkt. Omdat de plek op mijn voet nog gevoelig was kon ik niet goed voelen of het nu beter is, dus dat moet ik zondag maar weer zien.
  Het zou misschien ook wel kunnen dat de druk op die plek moet wennen. Ik heb de afgelopen jaren niet meer dan 2 keer per jaar geschaatst namelijk.

  Ik heb overigens heerlijk geschaatst en het voelt echt 10x beter dan met mijn oude schaatsen. Ik hoop alleen dat het nóg beter kan.
 12. Taan

  Taan Member

  Re: Viking Nagano Marathon 1 met speciaal ijzers

  De knobbeltang heeft niet erg geholpen. Gisteren 40km geschaatst en ik had weer behoorlijk pijnlijke voeten. Een geluk is dat het na het schaatsen vrij snel overgaat.

  Op aanraden van Grutte pier hierboven heb ik een mailtje gestuurd naar Viking. Ik kan er a.s. dinsdag terecht en dan gaan ze kijken hoe ze het kunnen verbeteren. Wat me wel verontrustte is dat die man van Viking zei dat de Gold2005 is gebaseerd op hun smalste leest. Vreemd want ik heb bij de shop gezegd dat ik vrij brede voeten heb. Naja als ze dinsdag zeggen dat ik de verkeerde schaatsen heb gekocht heb ik iig een goed verhaal naar de shop. Overigens heb ik liever dat ze de schaatsen goed kunnen laten passen.
  Mannes viking vindt dit leuk.
 13. Rinus

  Rinus Member

  .

  Er bestaat ook een Viking Gold 2005 XBR, eXtra BReed. Bij Van der Hoorn werd mij verteld dat ze die eigenlijk liever niet verkochten, omdat die wel ERG breed zou zijn. Mijn vriendinnetje heeft smalle pootjes en is heel blij met haar Gold 2005's. Eerst had zij Raps en die zijn duidelijk een stuk breder dan de 05's.

  Ik hoop dat ze je kunnen helpen bij Viking. Succes!
 14. Taan

  Taan Member

  Update:

  Ik heb mijn schoenen door viking aan laten passen en het is nog niet helemaal goed, maar ik kan het al veel langer volhouden. Laatst had ik 50km op biddinghuizen geschaatst en toen was het wel pijnlijk. Vooral als je stil gaat staan of zitten voel je het wel. Het is overigens heel snel over als je je schaatsen hebt uitgedaan. Ik heb ook het gevoel dat het nog steeds beter wordt. Dat het leer misschien nog een beetje moet oprekken. Als ik nu een uur aan het schaatsen ben, heb ik totaal geen last meer.

  Ik heb van viking de belofte gekregen dat als het aan het einde van het seizoen nóg niet helemaal goed was dat ze dan nóg uitgebreider naar mijn voeten zouden kijken en de schoenen te vervormen.Dat komt dus zeker goed. Zou je ook zoveel service krijgen bij Maple, Raps, Bont etc? Dit is ook heel veel waard!
  Dé specialist van Viking zei overigens dat ik wél de goede schoen had gekozen. Dat mijn voet niet te breed was ofzo. De XBR heb ik dus niet nodig.

  Afgezien van lokale pijntjes schaatsen ze overigens heerlijk. Geen blaren, schuurplekken, blauwe plekken, verschuivende tongen helemaal niks van dat. Gewoon aantrekken, soms 1 keertje wat losser of strakker doen (Ik heb nog niet helemaal een constante gevonden) en ik kan uren achter elkaar doorschaatsen. De steun die je krijgt van het thermoplastische gedeelte is echt perfect. Je hoeft ze echt niet erg strak aan te trekken om goed gevoel met je schaatsen te hebben.
  Kortom, ik ben erg blij met mijn golds 2005. Ik denk niet dat ik betere schoenen had kunnen kiezen.

  Mede door mijn schaatsen ben ik onwijs fanatiek geworden. Ik probeer nu 2x per week te schaatsen en 2x per week hard te lopen om nog sneller aan mijn conditie te werken.
  Van de zomer wil ik veel gaan skaten en volgend jaar ga ik meedoen met de C4 marathons in Utrecht. En het mooiste is, Ik voel me kiplekker erdoor!

Deel Deze Pagina