Viking bronze eerste ervaringen?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Schaatsertjeschaatst, 21 sep 2018.

 1. hoi, de schaatswinkel bij mij in de buurt heeft dit jaar besloten om klapschaatsen te gaan leasen, waar ze viking bronze schoenen met eclipse ijzers bij geven. Nu vroeg ik mij af, zijn er al mensen die de schoen hebben geprobeert? ( tja, sommige ijsbanen gaan eerder open dan 13 oktober, zoals thialf). zo ja, hoe bevielen die? Ik moet namelijk wel snel wezen, want als dat het niet is moet ik op MP nog wat zien te regelen, of de vereniging....

  Ik hoop dat er binnen een week al wat mensen wat kunnen zeggen over de bronze...

  Edit: ze bieden nu ook de blizzard aan, en de Evo chroom clap. zijn er mesnen die wat kunnen zeggen over de maple blizzard of chroom klap?
  De blizzard heeft een hardheid van 58hrc, de Evo kan ik nergens vinden, en de Viking 62 hrc...
  Laatst bewerkt: 22 sep 2018
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De schoen is net nieuw dit seizoen. Ervaringen zullen er nog nauwelijks zijn. Uit de specificaties maak ik op dat er m.n. op het materiaal (synthetisch i.p.v. leer) is bezuinigd t.o.v. de Silver en Gold schoen. Vervormbaarheid zal denk ik redelijk vergelijkbaar zijn. Ik kan niet vinden of de leest small is zoals de Silver en Gold schoen of medium.
 3. Bedankt for je reactie, ik wist dit al, daarom dat ik over 1 week hoop op reacties. Ze zijn volgende week af te halen bij meestersport.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het lijkt me dat je ze eerst een keer moet passen, daarvoor zal je een keer naar een winkel toe moeten. Blindelings afgaan op ervaringen van anderen gaat niet werken. Het kan namelijk best zijn dat ze bijvoorbeeld te breed of te smal voor je zijn, dan zul je er nooit fijn op rijden. Of ze zitten perfect bij jou maar niet bij anderen. Kijk ook naar alternatieven. Vikings vallen over het algemeen wat smal en zijn niet heel stevig. Het is maar net of het bij je past.

 5. Precies, passen was ik van plan, nu is het alleen wel fijn om te weten of mensen al dingen kunnen zeggen, zoals hoe het kunstleer van binnen tijdens het sporten is. Ik ga namelijk een contract aan, en ik kan die niet annuleren....
 6. Glide-Ahead

  Glide-Ahead Member

  Spannend.
 7. Spits

  Spits Active Member

Deel Deze Pagina