verschil merkbaar tussen 85a en 82a wieltjes ?

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Duncan, 19 mrt 2013.

 1. Duncan

  Duncan Member

  In het topic van Hedzer B. wordt gesproken over zachtere wieltjes voor de skeelers om het comfort te
  verhogen. In 100mm heb ik online nog geen zachtere wieltjes gezien dan 82a.
  Bestaan er ook 80a wieltjes in de grotere maten?
  Is her verschil tussen 82a wielen en de 85a (powerslide infinity) wielen die ik nu heb merkbaar/ de moeite waard? Het viel me erg tegen als beginnend skeeleraar hoeveel trillingen de skeelers geven, maar referentie is dan schaatsen ben ik bang......
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Zachtere wielen is denk ik wel merkbaar en zal ook prettiger rijden. Maar als het je om de snelheid gaat zou ik gewoon 85a nemen. Nog zachter dan 82a bestaat niet omdat het race wielen zijn.
 3. Frozen

  Frozen New Member

  Is zeker merkbaar maar over het algemeen slijten zachtere wielen ook een stuk sneller.
  Powerslide infinity wielen zijn trouwens best goed op het vlak van trillingen, zijn ook niet voor niets de standaard wielen op de skeelers en skates van Powerslide. Mooie mix tussen slijtvastheid, grip, snelheid en comfort.
 4. Hoi Duncan,

  zachtere wielen zouden idd comfortabeler moeten zijn maar ik weet niet zeker of het ook zoveel uitmaakt. Ik denk dat je beter kunt investeren in een zoektocht naar een route met mooi glad asfalt. Dan maakt het niet uit op welke hardheid wieltjes je rijdt.

  Als ik in mijn eigen omgeving onderweg ben let ik altijd op fietspaden, de weg zelf en of iets een mooie route lijkt te zijn of niet. Heb ik iets gevonden wat wel wat lijkt dan wil ik dit nog wel eens gaan controleren op de fiets. Heb je toch een beetje een andere kijk op de omstandigheden en weet je ook wat je kunt verwachten.

  Succes, Hedzer..
 5. Duncan

  Duncan Member

  Hoi Hedzer,
  Dank je wel voor dit goede advies om naar een goede/ gladde route te kijken.

  Inmiddels heb ik groene Powerslide wielen met hardheid 82a. Ze zijn voelbaar zachter dan
  de witte 85a wielen. Nu nog even de tijd vinden om ze te testen :wink: .

  Groeten,
  Duncan
 6. Ook op het mooiste asfalt ga je op hardere wielen harder. Er is minder rolweerstand omdat het materiaal minder vervormt en dus gaat er minder energie verloren aan die constante vervorming. Vergelijk het met autorijden. Een auto met zachte banden verbruikt meer brandstof.

Deel Deze Pagina