Verkooppraatjes???

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Ronald Kramer, 13 dec 2023.

 1. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  In een eerder topic was te lezen dat ik overweeg de vaste ijzers te vervangen door een klapschaatsonderstel. Ik houd hierbij diverse opties open. Zowel via marktplaats een net stel s klapschaatsen overnemen, als ook in een winkel met advies en eventueel ook proefrijden een stel schaatsen kopen. uiteraard is die laatste optie wel duurder, maar dat hoort bij de keus die ik maak.

  vanmiddag ben ik in de schaatsshop bij de ijsbaan geweest. Omdat ik had gehoord dat daar een optie is om op een nieuw klapschaatsonderstel te kunnen proefrijden ben ik daar naar binnen gestapt en daar mijn overweging om op klapschaatsen over te stappen neergelegd. Toen ik vertelde dat ik nu met Viking bronze schoenen schaats keek de verkoper heel bedenkelijk en stelde dat die schoen hoofdzakelijk bedoeld is voor de verkoop aan dames en dan ook nog wat lichtere dames was ik lichtelijk verbaasd. Uiteraard probeerd e de verkoper me over te halen om meteen een overstap te maken naar klapschaatsen uit de klasse €1000-€1200. Daar ben ik niet op ingegaan en zal ik ook niet gaan doen in deze shop.

  Nu vraag ik me af, hoe kijken jullie aan tegen de Viking bronse schoen? Heeft de verkoper het juist, of is dit puur een verkoperspraatje?
 2. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Beetje een raar verhaal, dit lijkt me toch echt een verkooppraatje. De bronze schoen is de instapschoen, maar volgens mij al een stukje stijver dan de originele gold 2005 schoenen.
  Daar moet je zeker als recreant prima op kunnen schaatsen.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
 3. ReneW

  ReneW Active Member

 4. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Zonder meteen negatief te doen over deze shop, maar dit overkwam mij in Leeuwarden. Waarschijnlijk een medewerker die op wat hoger niveau wedstrijden rijdt en niet goed luisterde naar wat een klant voor ogen heeft.
 5. JJS

  JJS Active Member

  Weglopen, andere winkel proberen. Dit is echt onzin. De bronze is een prima schoen die enkel door de gekozen materialen en afwerking wat goedkoper is. Als die goed past is die goed en beter dan een gold die mogelijk minder goed past (bij Viking heeft elk model een andere leest)
 6. Ronald Kramer

  Ronald Kramer Member

  Dan heb ik dezelfde conclusie getrokken. M'n huidige schaatsen komen bij Haijma uit Stiens vandaan. Daar ga ik binnenkort weer even langs. Daar werd ik vorig jaar ook prima geholpen. Eniige reden dat ik nu naar de schaatsshop in de elfstedenhal ging was de reden dat je daar diverse onderstellen meteen op het ijs kunt uitproberen.

Deel Deze Pagina