Veluwemeer tussen Nunspeet en Harderwijk

Discussie in '2010-2011' gestart door Speedy, 21 dec 2010.

 1. Speedy

  Speedy Member

  al weer vanaf afgelopen zaterdag ben ik bij Camping Bad Hoophuizen in Hierden op het ijs, maar toen zaten er nog veel hele grote wakken, dus was de ruimte beperkt, en durfde ik de posting er nog niet neer te zetten, vandaag ook weer geweest, zo beetje alle grote wakken zijn dichtgevroren(bij de camping) en ze waren zelfs al zo sterk dat we er gewoon met ijssurfers overheen konden, er ligt zo'n 4 cm sneeuw op het ijs en het ijs is wat ruw door de dooi van vorige week, alleen de dichtgevroren wakken zijn als een spiegel, en daar ligt haast geen sneeuw op, dus ook goed te zien, sommige plekken wel uitkijken, hier en daar wat schotsen in het ijs, doordat sommige platen ijs vorige week zijn gaan schuiven en tegen elkaar aan gekomen zijn, maar verder prima, morgen weer :D
 2. martijnsmits72

  martijnsmits72 New Member

  heerlijk geschaatst Veluwemeer Nunspeet

  Vandaag een paar uur op het Veluwemeer tussen Nunspeet en Elburg geschaatst. Prima omstandigheden, het ijs is nog niet helemaal vlak, maar een behoorlijke verbetering in vergelijking met een aantal dagen geleden (toen uitzonderlijk bagger-ijs met ontdooide en weer bevroren sneeuwduinen). De voormalige sneeuwduinen hebben een geweldige structuur in het ijs achtergelaten. Voor wie nog even wil genieten van het ijs, de komende dagen zal het vooral in de ochtend nog goed kunnen. Het ijs wordt iedere dag beter en vlakker, en zo te zien vooralsnog niet dunner. Opstappen b.v. bij camping Polsmaten.
 3. Speedy

  Speedy Member

  Martij, ik heb ook bij camping Polsmaten gestaan een tijdje terug, omdat ik een parkeerkaar van de RGV heb, zodat je daar op de parkeerplaats kan staan, maar de slagbomen zaten toen op slot, zijn ze al weer open, want ik heb de RGV hierover een mail gestuurd en geen antwoord gehad.
 4. arel

  arel New Member

  Heb vanmiddag vrij genomen en geschaatst tussen het surfstrandje (kun je uitstekend parkeren vlak aan het water) naast de camping Polsmaten en Elburg. Een kleine 20km heen en weer. IJs is niet bijster goed, je moet slalommen tussen de verijsde sneeuwduinen, maar van dooi hier geen sprake. Er ligt een rijp laagje op (geen water, ook niet een beetje), maar dat is niet hinderlijk en op de plekken waar sneeuw is weggewaaid is het ijs ok. Het ijs is ook dik, erg dik, niet gemeten maar zeker rond 10cm want het geeft geen mm mee en kraakt niet. Gevaarlijk is het absoluut niet en het is ook maar max 1m diep.

  Je kunt er dus schaatsen, morgen en overmorgen waarschijnlijk ook (als ik naar de weersverwachting kijk), maar verwacht niet met grote halen op je klapschaatsen weg te komen. De 1e 500m is niet best en ook vlak bij Elburg is minder, maar daartussen toch stukken waar je goed weg komt. Veel snelheid maken is er niet bij, te gevaarlijk, zelf 2x gevallen en als je over die ruwe vastgevroren sneeuwduinen schuift is niet lekker. Zit dit te typen met geschaafde knie... Voor de echte natuurijs fan dus.

Deel Deze Pagina