Veluwemeer Elburg

Discussie in '2009-2010' gestart door bosaap, 13 jan 2010.

 1. bosaap

  bosaap New Member

  Kom net van het ijs af en heb op de wedstijdbaan gereden, ben blij dat ik morgen geen wedstrijd heb.
  Het is 95% sneeuw en kwalsterijs.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik kom er ook net vanaf, heb vandaag 18 ronden gereden, ruim 100 km dus. Dacht altijd dat ik een echte kunstijsrijder was, maar als ik jouw commentaar lees, valt dat blijkbaar mee! Ja, er zijn wat slechte stukken, maar ook -veel langere- prima stukken waar je behoorlijk tempo kunt maken. Ik vond het geweldig natuurijs. Loosdrecht bijvoorbeeld zit voil met scheuren, die je bijna helemaal niet hebt. Ook op de Weissensee heb ik het veel slechter meegemaakt. Kortom: prima natuurijs en erg goed geprepareerd door de Ijsclub! Moet je morgen 's kijken hoe hard die mannen er overheen gaan!
 3. Robbie

  Robbie New Member

  Vandaag heb ik ook een rondje of 10 gereden. Het eerste rondje was wennen aan de omstandigheden, maar daarna ging het steeds beter.
  Inderdaad een aantal slechte stukken, maar veel meer stukken waar je goed kon door schaatsen.
  En het schaatsen op zo'n grote vlakte ijs, met zoveel ruimte om je heen blijft bijzonder. Dan neem ik op de koop toe dat het geen glij ijs is.
  Hulde aan de mannen die de baan geprepareerd hebben, want dat moet een enorme klus geweest zijn en is dat nu op dit moment nog steeds, vermoed ik.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben er vandaag ook geweest en vond het goed te doen.Er werd hard door de organiserende ijsclub gewerkt met een indrukwekkende hoeveelheid materiaal. Zolang het blijft vriezen is het goed te doen.Schaatsen met flink oplopende neuzen zijn aan te raden.Alles was er zelfs iets beter dan in loosdrecht en ankeveen.
 5. HilbertG

  HilbertG New Member

  Is er toevallig iemand vandaag nog vanuit Elburg naar Harderwijk (over verder) gekomen op de schaats?
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  vandaag bij de veluwemeer tocht geweest. wat een prachtige wedstrijd!!!
  zo is het schaatsen bedoeld. man tegen man op een prachtige baan.
  slecht ijs? nou en. het is natuurijs en dan is het niet anders!
 7. witraafje

  witraafje New Member

  Vandaag vooraf de KNSB wedstrijd een poging gedaan van Elburg richting Harderwijk aan de gelderse kant 50 m onder de rietzoom.... hmm een oude 1,5 m brede baan (w.s. van voor het afgelopen weekeind) na 1 km vanaf de off. wedstrijbaan af bij Elburg niet meer te doen, brosijs, 1m per slag en 2cm erin zakken , kwam nog 2 anderen tegen die kant op , beter een wandeling maken met de schaatsen onder de oksels... tja , jammer, misschien na een a.s. dooiperiodevolgende week beter resultaat..., de wedstrijdbaan is trouwens na 13 u in de middag ivm de zonstraling zeer zwaar, wel een mooi rondje van 6 km voor de harde werkers onder ons....
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  De baan ligt er nog mooi breed bij, maar het ijs is op de meeste plaatsen slecht: bros en scheuren, wel prima om het ijsklunen goed onder de knie te krijgen. Het mooiste deel bevindt zich vanaf de opstapplaats naar links, langs de rietzoom, dus wie niet zo ervaren is, kan 't beste op dat deel een paar kilometer heen en weer schaatsen. Toen ik rond een uur of drie vertrok, begon men net weer te schuiven/vegen met een machine op dat stuk, dus dat wordt mogelijk nog iets verbeterd voor zaterdag!

Deel Deze Pagina