Twee Provinciëntocht (route!) Polsbroek etc

Discussie in '2011-2012' gestart door 2871rob, 5 feb 2012.

 1. 2871rob

  2871rob New Member

  Gisteren de polder in geweest en geen spijt! Ondanks de sneeuw op het ijs is de hele route van de 2 Provinciën schaatsbaar. Geen top glij-ijs natuurlijk. Wel hier en daar opgevroren water op het ijs. Mooiste stukken zijn van de IJsclubs in Polsbroekerdam en Polsbroek die banen geveegd hebben richting Noordzijdse kade. Verder mooie lange baan geveegd op meer natuurgebied Willeskop. Daar was vlgs mij tout Oudewater aan het schaatsen, en gelijk hebben ze.
  Het minst qua ijs is de Vlist van Schoonhoven naar Haastrecht. Nu maar hopen dat de ijsclubs snel met de veegmachines aan de gang gaan, dan wordt het nog een stuk beter!

  Hieronder de route
  http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=797473
 2. jorishetbengeltje

  jorishetbengeltje New Member

  Vandaag ook hier geschaatst. Ben in schoonhoven opgestapt dan richting haastrecht via Vlist. Hier zijn delen geveegd maar voornamelijk sneeuwijs. Bij de ijsclub van Haastrecht omgekeerd en dan richting polsbroek. Hier is alles geveegd. Echt superijs bij Polsbroek. Daarna terug naar schoonhoven. Hier was niets ook geveegd. Totaal is deze ronde 20km, dus goed te doen..
 3. 2871rob

  2871rob New Member

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=08LE5ZUO3p4&feature=youtu.be[/youtube]Route vandaag nog 2 keer gedaan met variantjes. Ook stuk vanf de watertoren bij Polsbroekerdam naar Benschop was goed te doen (1st tracks). Wel aan de N-zijde blijven. Beter ijs. Blijf wel opletten: Vandaag is de veegmachine van de Polsbroekse ijsvereniging verzopen achter de Noordzijdse kade (waar vrijdag die schaatsers er nog doorgingen :cry: )
  Gaat allen naar het clubhuis en doneer uw bijdrage voor de mooie geveegde baan naar Haastrecht.
 4. Onno

  Onno New Member

  Vandaa over de Vlist vanuit Haastrecht naar Schoonhoven gereden, dit was teleurstellend, soms mooie stukjes, vaak smalle spoortjes waar je niet lekker in je slag kan schaatsen'. Op terugweg bij Vlist afgeslagen richting Polsbroek, dit was vastgevroren sneeuwlaag, had weinig met schaatsen te maken. Via ijsbaan na 1km richting Polsbroekerdam, dit was stukken beter ijs. Bij prov weg ook nog over een geschoven baan een paar km door natuurgebied geschaatst, echt super ijs. Terug weer richting posbroek niet meer terug naar i jsbaan maar richting Haastrecht en via Vlist terug. Rondje 35km. Bij ijsclub Haasrecht hadden ze het over 2provincien tocht. Dit lijkt me onmogeljk, ook de vaart richting Oudewater is niet geveegd.
 5. danios

  danios New Member

Deel Deze Pagina