Transponder MyLaps aanschaffen tips

Discussie in 'Techniek & training' gestart door proeme, 10 okt 2018.

 1. vinklaps

  vinklaps Member

  Als het op dezelfde ijsbaan is dan is het nog steeds 1 sessie. Wissel je van ijsbaan of rijdt je na 0:00 dan zijn het 2 sessies.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  ok, thnx
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  @vinklaps , ik denk dat ik een bug kan melden bij het synchroniseren naar strava.

  Hieronder de screenshot van strava. Dat gele poppetje ben ik. Daaronder een activiteit van iemand anders die ook vandaag aan het schaatsen was. Zoals je ziet heeft hij 1 ronde minder gereden dan ik. Toch is het verschil in afstand 1,55 km. Ik weet toch vrij zeker dat Kardinge niet zulke grote rondjes heeft ;)

  upload_2019-1-11_20-33-39.png
 4. vinklaps

  vinklaps Member

  Haha; dat kan kloppen; het is alleen geen bug in de VinkSite Laps app. Het probleem ligt bij STRAVA. Als eerste valt op dat de tweede rijder meer pauzes heeft gehad en stil heeft gestaan. En STRAVA berekent zelf de afstand en snelheid, ondanks dat VinkSite de waarden exact in de .GPX file heeft staan. Dat heb ik ook zo gemeld in de Laps app - zie uitleg in de helpfunctie. Omdat op de ijsbaan de rit-coordinaten erg dicht bij elkaar liggen en STRAVA een formule gebruikt die niet zo nauwkeurig is ontstaan er een afwijking in de door STRAVA berekende afstanden en snelheden. Bijvoorbeeld zijn de STRAVA-afstanden ook geen veelvouden van 400m. En de STRAVA-snelheidsgrafieken zien er hakkelig uit. STRAVA zou een nauwkeurigere formule kunnen/moeten gebruiken maar dit zal meer rekentijd vergen en mogelijk dat ze daarom voor een minder nauwkeurigere maar wel snellere berekening/formule hebben gekozen.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ah, klinkt logisch. Dat het geen veelvoud van 400m is was me inderdaad ook al eens opgevallen.

  Ik let eigenlijk vooral op het aantal rondjes en de rondetijden (en dat staat beter op jullie site ipv strava), maar nu stond het zo gek onder elkaar...

Deel Deze Pagina