Transfertopic 2023-2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 15 feb 2023.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Interessante blik op de schaatsers. Echter, waarin is deze Balanant Frans en Europees kampioene? Dat betreft niet het langebaanschaatsen.
 2. tostiees-31

  tostiees-31 Active Member

  Klopt! Ik zie dat ik wat onvolledig was: toen ze stopte met langebaanschaatsen is ze verder gegaan op de skeelers en op die skeelers verging het haar prima met dus wat titels!
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De meesten van deze rijders zijn al een tijdje actief op de Nederlandse ijsbanen. Van der Elst (beschikt ook over de Nederlandse nationaliteit) en Deschamps reden vorig seizoen nog voor Team Frysk, terwijl Vanhoutte voor de beloftentak van marathonteam A6 reed. Volgens mij was het de bedoeling dat ze voor die ploeg dit seizoen in de topdivisie haar wedstrijden zou meepikken.

  Vooral Deschamps viel mij vorig jaar op in de marathoncompetitie van de beloften. Leek bij Team Frysk snel te groeien. De beloftencompetitie zat vorig seizoen vol talent en ik heb daardoor vrij veel wedstrijden mee proberen te pikken. Deschamps deed daarin tot het einde van het seizoen mee om de zege in het algemeen klassement. Werd uiteindelijk derde in dat klassement achter Igor Baars en Wisse Slendebroek, maar maakte er tot de laatste wedstrijd een mooie strijd van. Zeer plezierige rijder om naar te kijken. Eigenlijk iedere wedstrijd vol in de aanval, neemt over, maar kan ook op een aardige eindsprint vertrouwen. Zit qua koersstijl daardoor een beetje tussen zijn Franse voorgangers (en skeelerkampioenen - hetgeen je ook bij Deschamps terugziet) - Contin en Loubineaud - in. Leuk talent voor met name de Mass Start en marathons, maar ook voor de langebaan lijkt er potentieel.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Balanant zal allereerst de Franse records moeten breken, die in sommige gevallen nog uit 1988 stammen.
  Schermafbeelding 2023-08-18 om 11.24.44.png
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Duitsland heeft de jaarlijkse trainerswissel ook weer gehad: Alexis Contin is nu de bondscoach van de Duitse ploeg voor aankomend seizoen. Peter Mueller zit ook nog in Duitsland: hij traint een groep Duitsers in Erfurt.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Alexis Contin is de man van Nadine Seidenglanz, die toevallig de directeur langebaan is bij de Duitse bond.
 7. tostiees-31

  tostiees-31 Active Member

  fransvanbakel en Kristian vinden dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Interessant, zeker Ning, maar ik dacht dat Ning door Jan Bos getraind werd? Dat heeft ook niet lang geduurd dan...
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 9. Kristian

  Kristian Active Member

 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Moet hij dan nog 2 jaar wachten, zoals op Forum 15-46-6 stond?
 11. Kristian

  Kristian Active Member

  Thats the question: Will the Russians decide to let him compete for Poland in two years from now, will ISU then overule so that he can do it already from the upcoming season?
  Parallel case to Golubeva and Silaeva moving to Kazakhstan.
  Laatst bewerkt: 21 sep 2023
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Er is nauwelijks aanwas in Polen qua lange afstanden en met oog op een TP wel een te begrijpen zet. Scheelt ook dat Abratkiewicz in/voor Rusland heeft gewerkt.

  Ben benieuwd welke Russen nog meer gaan overstappen naar andere landen.

  Geen transfer. maar Oliver Grob gaat weer schaatsen. Er is nog soort van idee een Zwitserse TP te gaan doen voor 2026.
  tostiees-31 vindt dit leuk.
 13. tostiees-31

  tostiees-31 Active Member

  Een Zwitserse TP kan natuurlijk, maar wie gaat er dan met Grob en Wenger rijden?!
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Flavio Gross
 15. tostiees-31

  tostiees-31 Active Member

  Thanks! Ken hem niet, maar schaatst ook al twee jaar niet.. Ben benieuwd of het Zwitserse project wat van de grond komt..!
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De spoeling is niet breed in Zwitserland, maar in Thibault Métraux zit wel potentie. Reed dit seizoen 6.47,43 (PR) in Calgary in zijn vierde 5 kilometer ooit. Verder werd hij vorig jaar 4e op de 5000m op de FISU World University Games, op 10 seconden achterstand van Ricardo Lorello, die 6.29 heeft staan als PR. Als je er zo naar kijkt, moet Métraux dus 6.39 kunnen rijden.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 17. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  In ieder geval geen slechte ploeg.
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Tijd gaat ook dringen. Veel blessureleed gehad. Maar idee is wel dat hij weer naar het ijs gaat. Is een inliner. En anders Metraux.
 19. tostiees-31

  tostiees-31 Active Member

  Inmiddels zijn ook de Belgen Jason Suttels en Indra Medard aangesloten. Laatst genoemde reed nog onder de 6.45 in Heerenveen vorige week. Mocht hij dat morgen herhalen, hebben we (mits geld) een extra Belg in de World Cup!
  Lorca vindt dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In de marathonpodcast van de Barre Beukers werd verteld dat Swings, Suttels en Medard samen de World Cups in zouden gaan nu ze aan de limiettijden voldoen. Goede teams voor de Mass Start, maar ook een Belgische TP lijkt daarmee eindelijk weer van de grond te komen.

  Medard rijdt overigens ook (alweer voor het 2e seizoen) voor het Nederlandse marathonteam Sprog van Jeroen de Vries. Traint daar in de zomers vol mee, maar Novus zal misschien een extra langebaanimpuls geven.

Deel Deze Pagina