Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Vooralsnog blijft het vooral stil rondom Jutta, JV lijkt mij de enige echte optie. IKO kon Visser ook niet betalen (als in überhaupt een salaris) die is daar alleen maar gekomen omdat Infestos haar trouw blijft, lijkt me dan sterk dat ze opeens wel geld hebben voor Jutta. Tenzij Jutta natuurlijk net zo'n trouwe sponsor heeft.

  Het kan zijn dat Jutta heeft gegokt en verloren, dat gebeurde Nuis ook bijna na de spelen. Bij IKO lijken de plaatsen vol te stromen en ook bij JV lijkt niet heel veel ruimte. Voor Jutta zal het denk ik momenteel ook vooral gaan om ploeggenoten, JV heeft (waarschijnlijk) de financiële middelen, maar geen geschikte ploeggenoten. IKO heeft geen financiële middelen, maar wel uitstekende ploeggenoten. Het wordt er met het verstrijken van tijd niet gemakkelijker op.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat is nu wel van de baan lijkt me. Het is inmiddels begin mei, JV heeft de ploegen compleet en heeft geen zin in geouwehoer over de rol van Verweij als privé coach binnen de ploeg. Waarschijnlijker lijkt me de aankondiging van een privé ploeg met Leerdam, Verweij en een paar mannen als trainingsmaatjes zoals De Vos en Geerdinck.
  chicagodude vindt dit leuk.
 3. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Een privé sponsor kan wel eens erg lastig zo niet onmogelijk worden, er is, naast de coronacrisi, ook een economische/financiële crisis gaande die men wereldwijd de komende jaren echt zal blijven voelen, dan zitten bedrijven echt niet te wachten op het sponsoren van sporters.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Wie had gedacht dat zowel sportief als commercieel een van de meest succesvolle schaatsters van het afgelopen seizoen met lege handen zou blijven staan?
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja je weet het nooit, het lijkt mij ook niet erg waarschijnlijk maar het is well Leerdam, er zijn wel meer gekke dingen rondom haar persoon gebeurd en ze is commercieel gezien natuurlijk wel erg waardevol. Al denk ik wel dat als ze bij JV zou aansluiten het onderhand al wel bekent zou zijn.

  Een eigen ploeg zou kunnen maar dat is in deze tijden niet zo gemakkelijk, zeker als je weet dat de enige bekende kop die van Jutta is, ook moet je ook nog een coach op de kop tikken (Poltavets zou natuurlijk kunnen, maar de vraag is of een Nederlandse sponsor dat ziet zitten).
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ze had zeker een plek in een goed team verdiend want zij heeft toch behoorlijk gepresteerd en is zeker een geduchte concurrent geworden waar men rekening mee moet houden.
  Aangezien wij niet over alle ins and outs beschikken en alleen Leerdam's kant van het verhaal kennen is niet duidelijk hoeveel van deze situatie haar eigen schuld is, misschien heeft zij haar hand iets teveel overspeeld.
  Het verhaal wat zij destijds bij Jinek bracht is alleen haar kant van het verhaal maar zou zo maar kunnen dat er meer achter zat.
  Naar mijn mening zit er aan een verhaal vaak 2 kanten.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  absoluut eens hoor!
  Er zal zeker meer achter zitten want bij Reggeborgh zijn ze ook niet gek natuurlijk.
  En als ze daar wel in de war zijn zijn ze dat heus niet ook nog bij JV.
 8. diploma

  diploma Member

  Kan Leerdam niet alsnog aansluiten bij Reggeborgh? Oké, er is over en weer wel wat met modder gegooid, maar het lijkt me commercieel toch wel aantrekkelijk om een Leerdam in je team te hebben. Daarnaast mist Ireen Wüst toch ook echt trainingsmaatjes, lijkt me juist een unieke samenwerking als Wüst en Leerdam samen op kunnen trekken.
  Duif, proeme en mi vinden dit leuk.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wust heeft met de Jong en Kok twee dames die sneller zijn dan haar, dat is precies wat ze wilde (en uiteraard heeft ze haar eigen vriendin nog met wie ze ook traint). Toen zij bij Reggeborgh tekende was er nog niks zeker over Leerdam dus het was blijkbaar geen voorwaarde voor haar. Daarbij heeft Wust wel eerder met die bijltje gehakt, er waren jaren waarin ze überhaupt geen vrouwelijke ploeggenoot had die haar kon uitdagen, ook toen won ze. Het zou zeker een mooie samenwerking kunnen zijn, maar ik denk dat Leerdam, Wust nu meer nodig heeft dan andersom.

  Ik denk dat de deur van Reggeborgh wel echt dicht zit, jammer, maar ze hebben er lang genoeg over gepraat en ze zijn er niet uitgekomen.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Verweij is natuurlijk ook wel een bekende kop met hoe je het wendt of keert veel uitstraling and iemand die toch veel mensen aanspreekt (of in ieder geval de gemoederen bezighoudt), publicitair gezien wel interessant.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt, maar wel controversieel. Bepaalde sponsoren associeren zichzelf daar niet graag mee. Daarbij is hij een minder zekere investering dan andere toppers. Als in, gaan sponsoren hem geld geven terwijl ze ook als sponsor bij een al bestaande ploeg kunnen aansluiten. Leerdam is iemand die groot genoeg is om een sponsor te overtuigen dat zij dat waard is, bij Verweij twijfel ik daaraan.
 13. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Vanessa Herzog gaat t/m OS2022 door bij Reggeborgh; ze kijkt er naar uit om te trainen met Ireen Wüst.
  >>> schaatsen.nl
  chicagodude, Camila en gastje vinden dit leuk.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Goh, dat was toch wel een perfect duo voor Leerdam geweest om mee te trainen....
  alexander79 vindt dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nog wat kernploegen voor het komend jaar. Voor de USA:

  coached under the direction of Ryan Shimabukuro and Gabriel Girard at the Utah Olympic Oval.

  Women

  Brianna Bocox
  Brittany Bowe
  Erin Jackson
  Giorgia Birkeland
  Kimi Goetz
  Mia Kilburg
  Paige Schwartzburg

  Men

  Austin Kleba
  Brett Perry
  Casey Dawson
  Conor McDermott-Mostowy
  Emery Lehman
  Ethan Cepuran
  Ian Quinn
  Joey Mantia
  William Gebauer

  en de Russische ploeg:
  Pavel Kulizjnikov, Ruslan Murasjov, Viktor Musjtakov, Artjom Arefjev, Denis Juskov, Stepan Tsjistjakov, Daniil Beljajev
  Anzjelina Golikova, Olga Fatkulina, Darja Katsjanova, Irina Kuznetsova, Jekaterina Sjikhova, Natalja Voronina, Jevgenia Lalenkova, Jelizaveta Golubeva (=Kazelina), Jelena Sokhrjakova, Anastasija Grigorjeva, Jelizaveta Agafosjina
  Aleksandr Rumjantsev, Danila Semerikov, Ruslan Zakharov, Daniil Aldosjkin, Jegor Junin, Sergej Trofimov
  De Keizer en strawbale vinden dit leuk.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Betekent dit dat er geen kans bestaat dat Leerdam en Verweij bij één van deze twee ploegen aansluiten (toch de meeste logische landen als ze dit zouden willen)? Of zouden zij later nog kunnen worden toegevoegd?
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  waarom zou USA logischer zijn dan pak 'm beet Noorwegen?
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Trainingsmaatjes vooral. Bowe voor Leerdam en Mantia voor Verweij. Bij de Noorse vrouwen zie ik niet echt een trainingsmaatje voor Leerdam en daar zullen ze toch wel naar op zoek zijn

  Rusland is eigenlijk nog logischer.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dit zijn de schaatsers die door de Amerikaanse en Russische bond ondersteund worden door het aanbieden van een trainingsgroep. Als anderen zich daar bij willen aansluiten, mag dat misschien wel. Verweij trainde al eerder mee met de Russen. Alleen kan dat praktisch nog helemaal niet. Er geldt immers nog steeds een inreisverbod voor de USA.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, Rusland snapte ik. USA klonk minder logisch, maar Bowe-Leerdam zou inderdaad een aardig trainingskoppel zijn.

Deel Deze Pagina