Tokyo 2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Hakkie2, 16 sep 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De eerste gekwalificeerden zijn er al, misschien wel leuk om het hier bij te houden en sporters onderweg naar de Spelen te volgen.

  Gekwalificeerd:

  Paardensport:
  Dressuurploeg
  Springploeg

  Zeilsport:
  Marrit Bouwmeester (Laser Radial)
  Lilian de Geus (RS:X)
  Laatst bewerkt: 22 sep 2018
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Vreemd genoeg is de dames-hockeyploeg die onlangs wereldkampioen werd nog niet geplaatst. In veel van deze sporten is de regerend wereldkampioen welkom, maar hier gaat het om Japan + vier continentale kampioenschappen + 7 ploegen uit een kwalificatietoernooi. Desalniettemin zullen de mannen en vrouwen zich hoogstwaarschijnlijk wel plaatsen.

  Inb4: Obligaat off-topic gaan over de verrassend sterk presterende volleybalploeg en Atlanta 1996.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Eerste plaatsingstoernooi voor Volleybal is in januari, daar plaatsen zich 3 teams. Maar daar gaan alleen de beste 2 landen per continent en de wereldkampioen heen. Top 2 van het continent zal denk ik niet lukken (voor het WK stond NL 25e op de ranglijst, als 11e europese team), dus wat dat betreft is wereldkampioen worden de enige kans om zich daar voor te plaatsen. Dat zal, ondanks de enorme stunts tegen Brazilië en Frankrijk, vrees ik toch een stapje te hoog zijn.

  Daarna is in november de volgende kans, daar doen de 12 hoogst gerankte landen die zich niet geplaatst hebben in januari aan mee. Je moet dus waarschijnlijk top 15 staan. Dat staan ze nog niet, maar daar doen ze nu goede zaken voor.

  Wat dat betreft is dit dus wel belangrijk richting de olympische spelen. De kans dat ze zich plaatsen voor het kwalificatietoernooi is een stuk groter als ze hier goed scoren.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb trouwens afgelopen week voor het eerst een paar avonden naar de nieuwe Olympische sport sportklimmen gekeken. Best spectaculair, vooral boulder was leuk om te zien. Hopelijk plaatst zich ook daar een Nederlander (of Nederlandse), ik weet in elk geval zeker dat ik wat van die wedstrijden ga kijken over 2 jaar.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het leukste onderdeel vond ik waarbij ze steeds maar één meter hoog kwamen. Dat vond ik heel herkenbaar.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tegenvallende 5e plek voor de springruiters, maar het is wel voldoende voor de olympische kwalificatie.

Deel Deze Pagina