Toertochten

Discussie in '2009-2010' gestart door Sjoerd, 9 jan 2010.

 1. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Toertochten
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

 3. Anonymous

  Anonymous Guest

 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Komt er zaterdag geen toertocht op het zuidlaardermeer?? Vandaag even gweest maar alleen maar sneeuwduinen, was slecht te doen.. Hopelijk gaan ze de komende dagen flink schuiven, dat er zaterdag een toertocht gereden kan worden! Groeten sjonnie
 5. BTFoto

  BTFoto New Member

 6. fjild

  fjild New Member

  Zondagmiddag (14-2) wordt op het Leekstermeer een toertocht gereden. Hier ligt ca. 20 cm ijs. Starten bij paviljoen Cnossen vanaf 12.00 uur. Zie RTV Noord :D
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Belterwiedentocht (verkorte versie) 15 km, op vrijdag 12 feb.
  Belt Schutsloot (kop van Overijssel). Brede baan geveegd.
  voor route: zie afstandmeten.nl
 8. Koen

  Koen Well-Known Member

  zaterdag twee toertochten in Friesland (bron omroep Friesland)

  In Eernewoude een tocht van 20 tot 40km. De tocht gaat door de Alde Feanen.
  Op de kleine wielen (bij Leeuwarden) een tocht van 6 tot 24 km. De ronde van de Klleine Wielen is voor het laatst gereden in 1997. het ijs is 12 tot 16 cm dik en van goede kwaliteit
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zaterdag 13 en zondag 14 feb, toertocht op schildmeer, inschrijven bij otter, boot verhuur. Vandaag zon en ijs prachtige tocht.
 10. gerry

  gerry New Member

  Dit is toch een andere tocht dan die een aantal weken geleden is gehouden, dat was toch op een ondergelopen stuk land?
  Deze tocht gaat meer door de rietlanden e.d :?: :?: :?: :?: Iemand die hier iets meer over weet?
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  In hoeverre worden er komende maandag ook nog toertochten georganiseerd? Dit weekend ben ik namelijk tot mijn grote spijt verhinderd...
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Deze tocht ging voorheen door het natuurgebied van Eernewoude met een maximum van 100km.
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  @ Gerry
  mischien kun je op deze website informatie vinden of iemand om informatie vragen : http://www.ijsclub-lytsbigjin.nl/

  net even stukje gezien op omroep Friesland, dit is niet op ondergelopen land, maar echt een hele mooie tocht (iets over het hele uur wordt het wel herhaald)
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zijn de Alde Feanentocht rondjes? Zoja, hoe lang? Na veel tips gegeven te hebben, nu toch even een vraagje. :wink:
 15. Speedfreak98

  Speedfreak98 New Member

  Ben vandaag in Eernewoude wezen schaatsen, denk dat ik al een groot deel van de route heb gereden. Baan was keurig geveegd, zit wel wat slecht ijs onder hier en daar maar is goed te doen. Weet niet precies waar de route langs loopt maar ik denk da je een aantal keren moet klunnen. Kan morgen zelf niet, iedereen die gaat veel schaatsplezier toegewenst :) .
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Morgen de Alde Feanentocht. Zal mijn bevindingen hier weer vermelden. Zou het daarnaast erg leuk vinden wanneer iemand met GPS de route hier zou willen posten. Vast bedankt!
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Zondag 14.02.10 de 12de Fugelhoeketocht op het meer bij Hemelum (Frl). Mooi ijs, langs de rietkragen van het vogelreservaat. 15/30/60km. Voor als je in Zuid West Friesland een leuke tocht zoekt.
 18. jeffrey

  jeffrey New Member

  Waar kan je in hemelum opstappen en hoe laat begint het ongeveer.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Alde Feanentocht was schitterend mooi. IJs redelijk, organisatie goed, prachtige natuur en heerlijk schaatsweer. Ronde van liefst 20km, met veel lussen over de meren en de petgaten, maar toch, 20 unieke kilometers. Nadeel was dat het té druk was, daardoor wachten bij de vele klunplaatsen en slechter ijs. Maar dat er zoveel mensen willen schaatsen moet je ook maar van genieten vind ik. Lekkere sfeer. De Westerlingen pik je er zo tussen uit: helm op, rugtas om (want iemand zal je schoenen maar jatten), zonnebril, het hoogste woord en voordringen bij de klunplaatsen. (OK, dit is behoorlijk generaliserend, maar kern van waarheid zit er in). Vooral dat voordringen is erg storend en buitengewoon zielig. Gelukkig had de organisatie er alles aan gedaan zwartrijders tegen te houden, en dat werkte behoorlijk goed.

  Organisatie dus prima, hoewel je kon merken dat ze het aantal deelnemers onderschat hadden. Klein minpuntje; mag tijdens de tocht iets meer geveegd worden, en bredere klunplaatsen met meer tapijt moet op de meeste plaatsen volgens mij makkelijk kunnen.
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag ook de Oude Venentocht gereden. Dat de organisatie perfect was, kan ik niet onderschrijven. Op de inschrijfplaats Camping.... waren geen stempelkarten om ca. 10.30 uur, ook geen communicatie wanneer er wel weer karten zouden zijn. Bovendien slechts 1 tafeltje voor de kaarten en dan x... 100 schaatsers. In Blokzijl was dat wel prima met 3 tafels x 2 personen.
  Parkeren kan veel beter. Even een bord plaatsen dat gestoken geparkeerd mag worden langs de weg, scheelt 300 parkeerplaatsen. Baan was goed uitgezet, water op het ijs bij de venen. Vegen zou nog beter kunnen. Als je 10.000 schaatsers verwacht mogen er wel wat meer veegmachines op de baan. Indien nodig moet de inschrijving maar omhoog.
  Het ijs was over het algemeen van goede kwaliteit, enkele korte stukjes sneeuwijs.
  Ik kom nog wel eens terug.
  Pigion

Deel Deze Pagina