Toertochten 2

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 9 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand of er morgen ook toertochten worden gehouden?
 2. bantega

  bantega Member

  Re: Toertochten

  ja nix (zie knsb.nl). Vindt het echt flut. Lijkt alsof al die ijsverenigingen liever een baatje van een paar honderd meter vegen opv er echt voor te gaan.
 3. RobH

  RobH New Member

  Re: Toertochten

  Het lijkt wel winter, maar het is gewoon kwakkelweer.
  Op veel plaatsen is het ijs onbetrouwbaar en/of onberijdbaar.
  Die ijsclubs willen best, maar dat prutijs kunnen ze ook niets mee.
 4. Herbertje

  Herbertje Member

  Re: Toertochten

  Die ijsclubs willen zeker wel , maar er is alleen in het midden/westen van het land goed te schaatsen en als ze dan in het weekend tochten gaan organiseren komt heel schaatsend nederland daar op af en dan wordt het veel te druk!
 5. bantega

  bantega Member

  Re: Toertochten

  hadden ze er tien moeten organiseren. Gister viel het trouwens ook reuze mee met de drukte.
 6. RobH

  RobH New Member

  Re: Toertochten

  Waarom zij er nu 0,0 toertochten??????
  Vandaag niet, maar ook niet in de planning op de KNSB site.
  Ik denk toch vooral vanwege hele slechte ijskwaliteit.
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bussloo --> Stedendriehoek schaatstocht zondag 17 januari

  zondag, 10 januari 2010 09:32 |

  Als (zoals de verwachtingen op dit moment doen geloven) deze week de vorst doorzet, zullen we zondag 17 januari a.s. de ‘Stedendriehoek schaatstocht‘ op de recreatieplas Bussloo organiseren.

  De ijsdikte op Bussloo was gisteren (zaterdag 9 januari) zo’n 7 cm op Bussloo. De eerste schaatsers waren op de plas aanwezig. Met de komende vorst zal het ijs dienen aan te groeien tot de vereiste 12 cm die de KNSB adviseert voor sneeuwijs. Vanwege de verwachte deelnemers aantallen (in voorgaande tochten liep deze uiteen tussen de 1000 en 2000 deelnemers) zullen we dan ook de dikte van het ijs nauwlettend in de gaten blijven houden de komende week om aan deze vereiste dikte te komen. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden.

  Inschrijven
  Onze sportclub is lid van de KNSB en heeft deze tocht inmiddels 5 maal georganiseerd. De laatst georganiseerde tocht dateert alweer uit 1997. De tocht zal over grote ronden van 5 kilometer worden verreden. Hierbij kan worden ingeschreven voor afstanden van 10, 25, 40, 60 en 100 km.

  Voorinschrijving is mogelijk de dag voorafgaand aan de tocht (zaterdag vanaf 16:00 in ons clubhuis. Het is uiteraard ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven op de locatie bij de recreatieplas. Deze opent om 08:30. De stempelposten zijn open van 09:00 – 17:00.

  Bereikbaarheid Bussloo
  Er wordt een zogenaamde finishstraat ingericht in de buurt van de bootsteiger op Bussloo. Er is ruim parkeerplaats aanwezig (parkeertarief Bussloo a 2 euro van toepassing). Parkeerplaats bij start/finish kan worden bereikt via de ingang ‘De Withagen’ (de ingang bij Pitch&Put).

  Vrijwilligers
  Uiteraard zijn er voor de tocht vele vrijwilligers nodig, voor een veelheid aan taken. Denk hierbij aan het opbouwen en inrichten terrein, maar ook taken op de dag zelf, zoals bemanning van de inschrijfposten, stempelposten, uitgifte medailles, foto’s maken, baan vegen, koek & zopie verkoop etc. Het zijn niet alleen taken op de dag zelf, maar ook de dag ervoor en komende week.

  Heb je zin om mee te helpen met het laten slagen van deze fantastische gebeurtenis, meld je dan aan via het e-mail adres schaatstocht@scklarenbeek.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Je krijgt er spijt van als je er niet aan hebt bijgedragen!

  Sponsoring
  Naast vrijwilligers, zal onze sponsorcommissie de komende dagen actief ons sponsoring bestand benaderen voor het sponsoren van de schaatstocht. Er zijn vele sponsor mogelijkheden zijn. U kunt zich echter ook bij ons melden, via het e-mail adres schaatstocht@scklarenbeek.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

  U wordt op de hoogte gehouden via deze website en de locale media.

  Bron: http://scklarenbeek.nl/component/conten ... 17-januari
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

 9. bantega

  bantega Member

  Re: Toertochten

  goed zo; ga d'r voor! Als je niks probeert, lukt het zeker niet!
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Toertochten

  Morgen weer twee toertochten!

  Plassentocht Breukeleveen 2
  Datum: 13-01-2010
  Startplaatsen: Tienhoven - Recreatiestrook
  Starttijd: 12.00 - 15.00 uur
  Afstanden: 15 km
  Infonummer:

  Het betreft een tocht over 7,5 km geborstelde baan op de 4e , 5e en stille Plas in het plassengebeid Loosdrechtse Plassen. Inschrijven, Start en Finisch is op en nabij de Recreatiestrook Tienhoven, gelegen aan de Nieuweweg te Tienhoven. Deze weg vind je in de driehoek tussen Tienhoven / Breukeleveen / Maarssen / Breukelen. Medaille met lintje bij de finish zie ook www.ijsclubdevijfdeplas.nl

  De bereikbaarheid is komende vanaf het noorden via Hilversum/Loosdrecht. Komende vanaf het westen, zuiden en oosten via A27 afrit Maartensdijk via A2 afrit Maarssen. Voor ALLE toegangswegen geldt: zeer veel drukte verwacht, mogelijk parkeerproblemen. Volg de aanwijzingen van de div. overheden en parkeerbegeleiders/verkeersregelaars.


  Rondetocht Henschotermeer 3
  Datum: 13-01-2010
  Startplaatsen: Henschotermeer bij Woudenberg
  Starttijd: 10.00 - 15.00 uur
  Afstanden: 2-40 km
  Infonummer: -

  Rondetocht van 2 km Adres: Heygraeff 2, 3931 MK Woudenberg via de N224 (Woudenberg-Zeist)

  Contant betaald parkeren
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Toertochten

  Rondetocht Botshol
  Datum: 13-01-2010
  Startplaatsen: Botsholsedijk in Waverveen
  Starttijd: 10.00 - 14.00 uur
  Afstanden: 7, 21, 35 km
  Infonummer: -

  Rondetocht van 7 km

  Ruime parkeergelegenheid. Volg de aanwijzingen van de toertochtorganisatie.
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Toertochten

  Is er al wat bekend of er van de week nog meer tochten worden georganiseerd

  Groeten uut compas.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Toertochten

  Ik ben wel heel benieuwd of iemand vandaag de Botsholtocht heeft gereden en hoe het daar was
  (in elk geval een kleiner rondje van 7 km, en ontzettend druk)
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Toertochten

  Ik heb vanmiddag vier rondjes gedaan, het viel me een beetje tegen. Het was vrij druk, zeker voor de smalle baan. Inhalen is daardoor lastig. Veel scheuren, op sommige stukken redelijk ijs. Ook veel scherpe bochten in de geveegde baan, dus dat haalt de snelheid er toch wel uit.

  Vergeleken met Loosdrecht vond ik het tegenvallen, maar het was toch al met al de moeite waard.
 15. Tonny

  Tonny New Member

  Re: Toertochten

  Vond de Botsholtocht ook een beetje tegen vallen.
  Inderdaad erg smal geveegd.
  redelijk ijs.(vond ik dan).
  Parkeren daarentegen vond ik wel een drama,
  moest een half uur lopen om bij de opstapplek te komen.
  2 Rondjes gedaan daarna nog even naar Kortenhoef geweest.
  Dat was beter.
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Toertochten

  Vandaag rond tien uur op Botshol opgestapt. Prima geveegde baan, mooi hard ijs en de vereniging bleef de hele dag vegen. Complimenten!
  Later werd het inderdaad druk en werd het ijs ook slechter. Maar dat viel te verwachten. Omdat er zo weinig tochten zijn, komt iedereen naar die plekken waar er nog wel geschaatst kan worden.
  Het is ons lot: weinig, slecht ijs. Maar we kunnen in elk geval schaatsen! :D
 17. zabel

  zabel New Member

  Re: Toertochten

  Gisteren toertocht gereden plas 5 bij Breukelen leuke tocht goede organisatie.
 18. Rinus

  Rinus Member

  Re: Toertochten

  Gisteren ook bij Tienhoven de tocht geschaatst. De organisatie was dikke prima.

  We kwamen met de bus (nou ja, een door het vervoersbedrijf ingehuurd taxibusje, blijkbaar hoeft er normaliter nooit iemand die kant op, waardoor er een paar schaatsers bij de halte bleven staan) en kregen op de terugweg een lift (waarvoor dank) naar station Breukelen. Mijns inziens ruim voldoende parkeerplek langs de dijk, verkeersregelaars erbij.

  Stond veel wind, maar door het slingerende parcours over de plas kon je af en toe een beetje uitrusten voordewinds. VEEL scheuren in het ijs. Constant met m'n hoofd naar het ijs geschaatst, maar ondanks de scheuren toch lekker geschaatst. Mooi hard en donker ijs. Zo'n vijf rondjes van 7,5km geschaatst en toen werd het al wat donkerder en naar huis gegaan.
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Toertochten

  Gisteren heb ik de tocht gedaan bij Botshol. Ik was op tijd, rond 10±00. Wel even wachten voor een startkaart in de volle wind.
  Het ijs vond ik over het algemeen vrij goed. Ik ging rond 10±30 het ijs op. Heb 5 ronden gedaan, tot 13±15. In het begin was ik een van de langzamere schaatsers, moest dus zorgen dat ik rechts bleef rijden. Later waren de snelle schaatsers weg, en ging het bij mij beter en sneller. toen kon ik meer links schaatsen en mensen inhalen. Op een aantal gedeeltes was het ijs wat minder, voornamelijk scheuren. Op een gegeven moment weet je die plekken wel te ontwijken. Prettig geschaatst. Steeds een deel tegenwind en dan weer wind mee. De stukken tegenwind vond ik meevallen. Er werd continue geveegd. Hulde aan de schaatsvereniging. helaas verloor ik na ronde 4 mijn stempelkaart, zodat ik het thuisfront niet heb kunnen bewijzen dat ik 35km geschaatst heb.

Deel Deze Pagina