Stompwijk - Zoeterwoude

Discussie in 'Natuurijs in Midden-Nederland (NH, ZH, FL, GD, UT)' gestart door IJskrasser, 12 feb 2021.

 1. IJskrasser

  IJskrasser Member

  Vrij onbekend trajekt, maar met prachtig zwart ijs. Wel hier en daar wat krakend. Een poging voorbij Stompwijk bleek niet zo'n goed idee.

  Houd er rekening mee dat ik in Zweedse stijl schaatste en ijs kon testen met mijn stokken.
  • Ik begon bij het jachthaventje aan de westkant. Het ijs tussen de boten is wat dunner. Bespaar de gebruikers teveel verkeer.
  • Het stuk daarna tot de kruising en vervolgens richting Stompwijk tot aan de brug in aanbouw was behoorlijk goed, wel wat krakend.
  • Vervolgens ben ik doorgegaan met wat lopen en weer schaatsen tot aan Stompwijk zelf. Hier is ook op te stappen. Ik heb het vaartje zuid van de brug overgestoken. Ik geloof dat er ook is om te lopen.
  • Vervolgens met omlopen door het dorp een poging op de Ommedijkse Watering. Dit is af te raden. Ik strandde na herhaaldelijk lopen voorbij de eerste boerderij op te dun ijs.
  • Vervolgens terug naar de kruising met de Meerburgse Watering en door tot aan de fietsbrug. Ook daar was op te stappen, wel per fiets. Het was een vervolg van spiegelglad ijs. Houd wel rekening met dun krakend en gebarsten ijs noordelijk van de kruising. Op de ergste stukken kan men beter naast eerdere sporen rijden. Heen was wat ploeteren tegen de wind, terug was er de beloning van 2,5 km met de wind in de rug over spiegelglad ijs.

  Zie het routekaartje en de foto's.

  Het ijs zou morgen weer dikker moeten zijn.

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst bewerkt: 12 feb 2021

Deel Deze Pagina