skeelers 4x110 of een hilo frame?

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door wvc180904, 21 mei 2019.

 1. wvc180904

  wvc180904 New Member

  Ik zit met een vraag en omdat ik geen geschikt skeelerforum vond met deskundig advies vraag ik het dan maar even hier. Ik ben een goede schaatser en heb veel techniek al zeg ik het zelf(ik doe ook aan freestyle ice skaten waar erg veel techniek voor nodig is). Voor de zomer zou ik graag gaan skeeleren (competitie). Ik heb in het verleden toen ik nog erg klein was ook al aan skeeleren gedaan maar niet als competitiesport. Omdat ik een lichtere persoon ben heb ik eens zitten lezen over het hilo frame van cadomotus dat blijkbaar erg goed is voor lichtere personen maar om zeker te zijn en misschien ook mensen met ervaring te spreken wil ik het toch nog even hier vragen. De echte vraag is natuurlijk moet ik een 4x110 frame aanschaffen of een 110x3x100?
  Ik zou hierbij de cadomotus ci1 boot aanschaffen goed idee of net niet?
  Laatst bewerkt: 21 mei 2019
 2. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Member

  Leuk dat je competitief wil gaan skeeleren!
  Grotere wielen zorgen voor meer snelheid en, in mijn ervaring, ook voor meer comfort. Dat frame lijkt me prima, ik denk niet dat het heel veel uitmaakt of je 3x 110 en 1x100 of 4x 110 hebt. Met het 100 mm wiel er tussen heb je iets minder snelheid, waardoor het wel iets makkelijker wordt om technisch goed te rijden, maar als je technisch al goed schaatst (bijvoorbeeld op wedstrijd niveau) kun je met 4x 110 ook prima overweg.
  Voor de schoen zou ik aanraden om op zijn minst een paar verschillende schoenen te passen. Ik zie veel te veel mensen die te weinig plezier uit het skeeleren halen of er zelfs mee stoppen omdat het nou eenmaal minder comfortabel is. Ik heb zelf meer dan 10 verschillende schoenen gepast voor ik bij de juiste uitkwam, maar die zit dan ook extra lekker.
  Het zou goed kunnen dat deze schoen goed is voor jouw voet, maar als het kan zou ik toch proberen een aantal anderen te passen zodat je ze kunt vergelijken.

  Veel succes!

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
 3. wvc180904

  wvc180904 New Member

  Erg bedankt voor het advies ik zal er zeker iets mee doen!

Deel Deze Pagina