Skeeler routes

Discussie in 'Skeeleren' gestart door SprintMaster, 29 apr 2021.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het is denk ik handig om tips voor routes in één topic te verzamelen. Bij deze.

  In een ander topic werd door @Dennly al wat info gegeven.
  - De Sprint app van de KNSB heeft informatie over skeeler routes (sprintapp.nl).
  - Er staan routes op Wikiloc (https://www.wikiloc.com/trails/inline-skating )

  Mijn ervaring is dat de wegen over het algemeen een stuk slechter geworden zijn de laatste jaren. Wegen die 10 jaar geleden nog prima skatebaar waren zijn door scheuren, verzakkingen of gaten duidelijk minder geworden. Wel komen er weer nieuwe betonpaden (o.a. voor fietssnelwegen) bij. Sommige stukken worden opnieuw geasfalteerd en zijn dan meteen weer prima skatebaar.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Mijn tip voor de provincie Groningen/Drenthe is deze Asfalkaart © VMGV kaart. Weliswaar al een tijd niet meer bijgewerkt maar de slechte stukken filter je er meteen uit. De goede stukken kloppen nog vrij goed.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De site routeplanner.fietsersbond.nl heeft een functie "Mijn Routetype" waarmee je slecht wegdek eruit zou moeten kunnen filteren. De sliders zijn wel erg gevoelig. Het is een tijdje heen en weer schuiven totdat je een setting hebt die precies doet wat je wil zonder je kilometers om te sturen. Je kan ook een voorgeprogrammeerde setting als "makkelijk doorfietsen" of "racefietsroute" kiezen. Ook daarmee heb je geen garantie, omdat bijvoorbeeld sommige paden van het fietsroutenetwerk smal of onverhard zijn en dus niet skeelervriendelijk.

  Ook binnen openstreetmap is de kwaliteit van wegdek soms bekend.

Deel Deze Pagina