Sigtunarannet 17 februari 2019

Discussie in 'IJs' gestart door Bor, 2 sep 2018.

 1. Rinze Anne

  Rinze Anne New Member

  Het lijkt erop dat er zondag wellicht geschaatst kan worden op het Runn Meer, met temperaturen 24 uur lang onder nul.
  Voor maandag heb ik een sledehondentocht geboekt. Ook leuk, toch? :)
  Duimen voor dinsdag, 200 km zal wel een uitdaging worden...
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Siljanskrinnet zaterdag in Orsa gecanceled (ttz verschoven naar begin maart), gaan kijken of we wel op het kleine rondje van 1,2km kunnen.

  Hier ook alle hoop op de runnlopet zondag.
 3. Bor

  Bor Active Member

  Eind goed, al goed. Ondanks de teleurstelling van het afgelasten van de Sigtunarännet, vanmorgen toch een rondje van ca. 30 km. kunnen schaatsen op de Sigtunafjarden.
  De organisatie had het goed opgepakt en de hele dag leuke ijsactiviteiten rond het startpunt georganiseerd. En aangezien het vanacht toch nog licht had gevroren begon de dag al vroeg.
  Om 08.00 uur vertrok een groep van ca. 40 enthousiastelingen o.a. onder begeleiding van Sigtunarännet ambassadeur Richard van Kempen en een lokaal bekende gids aan een tocht over de Malaren. Heerlijk! En dankzij het vroege vertrek ook goed te doen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  hoe is het met de Runn-rijders?

  Mijn reisgenoten, die wel zijn afgereisd, hebben 50km afgelegd. Eentje 100km en die komt op meer doordat hij nu de laatste aan het helpen is ook de 100km te volbrengen.

  Als ik de foto's zo zie, en het aantal "RETIRED" op de live-tijden, dan is het loodzwaar daarzo. Erger dan de Weissensee vorig jaar.
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  veel beter dan verwacht hele tochtje van Orsa naar buitenwijken Mora kunnen maken, dikke 10km.
  Voor een paar kameraden was het de eerste natuurijservaring, hebben direct bobbelijs, papijs, "over"-ijs, sneeuwijs, etc leren kennen, helaas weinig zwart ijs. Gelukkig hebben we voor hen Salomons kunnen huren via de vriendelijke mensen van Orsa-Mora-skating. Initiële vrees was zaterdag helemaal niet te kunnen schaatsen, of enkel een mini-rondje, dus al bij al een zeer mooie (en heerlijk rustige!) ervaring.
  Dag erna naar Falun gereden voor de runnlopet, zelf easy 70k gedaan (wegens knieprobs was het eigenlijk de bedoeling max 50 te doen, maar ging te lekker). Het blauwe baantje van 5km was mss objectief gezien niet super, maar méér dan goed genoeg, zeker gezien de omstandigheden. @proeme paar schaatsers gezien die dan hun 200km dan aan het doen waren ipv vandaag, omdat de omstandigheden idd zwaar leken te worden.
  Bor vindt dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  verstandig. Vandaag is er exact 1 deelnemers geweest die de 200km heeft uitgereden...
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  holy f...
  wel vette prestatie :cool:

  net nog wat voorspellingen gezien, zelfs in Lulea, 1000 km boven Stockholm en net onder de poolcirkel, gaat het 48u dooien later deze week :eek:
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  oh, wow. Ik zie het ook ja. Zaterdag +7, nacht van zaterdag op zondag geen vorst. En zondag weer +7. En zondag rijden de grote jongens daar een wedstrijd over 150km. Dat wordt een pittige...

  Collega rijdt daar vrijdag de toertocht. Dat is nog net voor de dooi...

Deel Deze Pagina