Shorttrack 2021-2022

Discussie in 'Shorttrack' gestart door proeme, 30 okt 2021.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, maar die tickets liggen uiteindelijk niet bij een matrix en dan naar de bondscoach en dan naar de Selectie Commissie Short Track. In het Nederlands shorttrack hebben een benevolente dictator. Een soort Hein, maar zonder stoot- en projectielwapen.
 2. Palko

  Palko Active Member

 3. borisz

  borisz New Member

  Gaat om wie er als vijfde mee mag naar de Spelen. Verder is iedereen er en een NK is altijd wel een grappig toernooi. Mensen tegen wie je altijd traint moet je nu tegen rijden om het eggie.

  Het is live via Schaatsen.nl. NOS zal het denk ik doen met de samenvatting.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  Schulting niet. Liesblessure (niet ernstig, maar ze gaan geen risico nemen)
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dat maakt het alleen maar spannender eigenlijk. Velzeboer en Poutsma favorieten voor goud? Van Kerkhof, Dalrymple en De Vries voor het podium?
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Selma Poutsma wint de 1000 meter dames voor Xandra Velzeboer en Yara van Kerkhof. Geen verrassingen hier, deze vrouwen zijn gewoon een stuk beter dan de subtoppers.

  Bram Steenaart wint de 1000 meter heren, hier kunnen we wel van een verrassing spreken, andere medailles voor de nummers 1 en 2 van het allroundklassement vorig jaar Dylan Hoogerwerf en Jens van 't Wout. Bij de mannen toch meer mannen die qua kwaliteit weinig voor elkaar onderdoen. Sjinkie Knegt liep in de halve finale tegen Sven Roes en daarmee tegen een penalty aan.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Selma Poutsma wint ook de 500 en 1500 meter en wordt daarmee afgetekend kampioene. Xandra Velzeboer weet nog net Georgie Dalrymple van zich af te houden, waarmee we een vrij jong allroundpodium hebben. De veel meer ervaren Yara van Kerkhof en Rianne de Vries moeten met de vierde en vijfde plek genoegen nemen.

  Bij de mannen wint Dylan Hoogerwerf de 500 meter, en met eveneens podiumplaatsen op de 1000 en 1500 ook voor de derde keer na 2017 en 2021 het eindklassement. Jens van 't Wout (3e, 5e, 2e) wordt net als vorig jaar tweede allround en 1000-meter-winnaar Bram Steenaart wordt schijnbaar uit het niets derde in het eindklassement. De 1500 meter wordt nog gewonnen door Itzhak de Laat, maar die komt niet verder dan vierde in het allroundklassement. Oudgedienden Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt drie keer niet in de buurt van de medailles. Ook mannen als Jasper Brunsmann, Sven Roes en Friso Emons die in het verleden nog wel eens verrast hebben met een NK-allround-medaille lukt dat deze keer niet.
 8. Palko

  Palko Active Member

  Poutsma met overmacht naar de titel! Echt wel heel sterk.

  Misschien nog leuk om bij de mannen ook nog de jonkies Boer en Kingma te benoemen die 5 en 6 worden en best leuk reden.
  Je kunt overigens de wedstrijden nog terugkijken via schaatsen.nl/live

Deel Deze Pagina