Seizoen 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 23 apr 2017.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  SP is een 333m baan toch ?
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik heb het even opgezocht en die foto is van de oude ijsbaan van Sint-Petersburg. Ik kwam de foto tegen op een Russisch Insta account en had me niet gerealiseerd dat het de oude baan was. Die zit in het SSK centrum, dat nog steeds bestaat, maar dan als conferentiecentrum/concertzaal. Tussen 1980 en 1992 is er geschaatst, Zhurova heeft er nog een baanrecord. Vandaar ook dat het er zo Sovjet-achtig uitziet: de baan komt ook uit die tijd.

  Die baan was 333m. Inmiddels staat er ook een nieuwe baan (zie VK). Het is een 400m-baan die niet helemaal overdekt is.
  Dat is dit Okryty stadion.

  [​IMG]
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  van dit soort berichten krijg ik zin om een winter Europa rond te reizen en al die ijsbanen uit te proberen.

  maarja, niet erg realistisch ;)
 4. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Bijgevoegde bestanden:

 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Behalve de ontbrekende zijwand heeft het wel wat weg van de Vechtsebanen. :p
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Deze is inmiddels hernoemd en heet nu Boris Sjilkov-stadion.
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  verder een absolute topstad, begin gewoon met St-Pet? Makkelijk te combineren met Helsinki trouwens, directe treinverbinding.
  Doen!
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik kan niet zomaar vrij nemen in de winterperiode. Ja, de Kerstvakantie, maar that's it...
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ha, de ISU-selectieeisen voor de grote kampioenschappen zijn eindelijk bekend.
  Zo te zien is het EK-programma aangepast. De teamsprint is van zondag naar vrijdag verplaatst en de 1000 meters zijn nu op zondag. Dus niet helemaal een kermisdag op zondag.
  Bij het EK is het maximum aantal deelnemers verlaagd t.o.v. het WK. 20 deelnemers op de 500, 1000 en 1500 en 16 op de 3000/5000. Ook maar 6 teams.

  Zo te zien, zijn de limiettijden voor de grote kampioenschappen niet aangepast t.o.v. vorig jaar. Terwijl die voor de Wereldbeker dit jaar wel zijn verscherpt. Heel raar.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  - Op het WK afstanden zijn de TP mannen en de 10km van plek gewisseld.
  - De zaterdag wordt dus echt heel vol in Hamar: 500 L(s) 500 M(s), 500 L, 500 M, 1000 L, 1000 M, 3000 L, 5000 M
  - Aangepaste quota voor EK zijn vrij logisch, kijkend naar de breedte bij het vorige EK afstanden
  - Raar dat de limiettijden niet kloppen. Zeker gek omdat je je via de WB moet kwalificeren, waar je toch de striktere tijd voor nodig hebt...
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Wel jammer dat de 10km heren de dag na de 5 km al is. Betekent dat de kans dat het wereldrecord flink verbeterd wordt een stuk kleiner wordt.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  1. Maar waarom die quota aanpassen? Voor die paar minuten van die extra ritjes ontneem je schaatsers uit kleine landen die wel een limiettijd hebben gereden nu net de mogelijkheid om op een EK te starten. Omdat ze nummer 21 zijn. Misschien valt het allemaal wel mee, en zijn er op sommige afstanden helemaal geen 24 Europese schaatsers goed genoeg, maar het zou toch jammer zijn om de enige Roemeense bijvoorbeeld toch hierom uit te sluiten.
  Net zoals de onzinnige regel dat er bij het EK maar max 10 deelnemers per geslacht per land mogen starten. (Ja, haal de matrix maar weer uit de kast). Zodat Nederland en in mindere mate Rusland niet overal hun beste schaatsers kunnen inzetten?

  2. Het EK is zwakker bezet dan een Wereldbeker, daar kan ik nog inkomen. Maar die zwakkere limieten gelden ook voor het WK afstanden (!?)
  Het wordt zo makkelijker voor een topper die niet alles wil rijden om een zwakke landgenoot te laten starten op een afstand i.p.v. de sterkere eerste reserve uit een ander land. En dus wederom een devaluatie van het startveld.
  En misschien is verruiming van de tijden wel nodig om überhaupt 6 teams aan de start te krijgen ? O nee, dat werkt niet. Daarvoor moet je echt de Wereldbeker als team rijden. Als ik het goed zie kunnen de Belgische dames nu wel een team voor het EK opstellen qua limiettijden (Vanhoutte had al de limiet op de 1000, Tas heeft wel de 3000-meter EK limiet, maar niet de WB-limiet en Vos kan op basis van de zwakke 1500m-limiet meedoen), maar kunnen ze (nog) niet aan de Wereldbeker meedoen en zich dus niet plaatsen voor het EK.
  Eagle, EenBrabander en Kristian vinden dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Eens. Ik bedoelde logisch ook deels cynisch (namelijk "logisch" kijkend naar het eerdere ISU-beleid). Maar ik typte het bericht eventjes gauw op mijn telefoon en zonder enige emoticon erbij wordt dat dan natuurlijk niet duidelijk.

  Ik pak eens de uitslagen erbij.

  Deze mensen zouden niet hebben deelgenomen als de quota van nu er in 2018 ook al waren. Alle mannen in dit lijstje rijden langzamer dan het WR-laagland bij de vrouwen en iedereen behalve Engebråten op de 1500 ook langzamer dan het baanrecord bij de vrouwen. De drie vrouwen op de 1500m reden alle drie meer dan 10 seconden langzamer dan de winnares.
  Ik kan me deze zet wel voorstellen, al hadden ze ook gewoon de limieten strenger kunnen maken en de quota niet aanpassen.
  Persoonlijk zou ik een vierde deelnemer per land hebben toegevoegd voor een hoger niveau in de breedte, maar daar wil de ISU niet meer aan.
  Voor dit soort schaatsers is het natuurlijk wel een gemiste kans, maar ik kan op zijn minst begrijpen waarom de ISU dit doet (zeker gezien vanuit het oogpunt van de tv-kijker).

  21 Oliver Grob SUI 1.14,98

  21 Hallgeir Engebråten NOR 1.53,41
  22 Oliver Grob SUI 1.55,15

  17 Hallgeir Engebråten NOR 6.53,72
  18 Jordan McMillen BEL 6.58,25

  DNF Francesca Bettrone ITA -

  21 Natálie Kerschbaummayr CZE 2.05,83
  22 Eliška Dřímalová CZE 2.07,39
  23 Gloria Malfatti ITA 2.07,82
  -

  Een maximum van 6 teams is ook niet heel vreemd, want dat aantal van 6 werd alleen op de TS mannen gehaald (waar uiteindelijk 4 teams in de uitslag terechtkwamen). De TP mannen en de TP vrouwen hadden 5 deelnemende teams en bij de TS vrouwen waren alle teams verzekerd van een medaille.

  Dat met de Belgen snap ik ook niet. Toch heeft de KBSF aangekondigd dat ze gaan rijden met een Belgisch vrouwenteam. Hmm.

  Wel zie ik nog deze clausule: bij de eerste vier WB's mag je twee afstanden rijden met de limiettijd op een. Iemand met de limiettijd op 1000 en 1500 kan dus ook 500 en 3000/5000 rijden. Op die manier maken de limiettijden nog een klein beetje zin, want iemand zonder de WB-limiettijd op die afstand kan zich dan toch kwalificeren voor EK/WK, mits hij/zij aan de limieten voor dat toernooi voldoet. Maar dat zullen er vast niet veel zijn...

 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik heb even gekeken naar de wereldbekers 2019 en gesimuleerd alsof er toen wel een EK afstanden was met de nu geldende regels.
  Voor de teams maakt het niet uit: daarvan zijn er niet meer dan 6. Ook op de massastarts is er voldoende plek (19 vrouwen en precies 24 mannen zouden zich kwalificeren).
  Op de 500 en 1000 meter dames ook geen probleem (16 deelnemers bij elk).
  Waar we wel schaatsters gaan teleurstellen is de 1500 meter (Rigas en een 3e Tsjechische) en de 3000 meter (2e Poolse, 2e Italiaanse, 3e Noorse en 2e Tsjechische)
  Bij de heren meer afvallers.
  Op de 500 meter: ITA-2, GBR-1, FIN-1, FIN-2 [er zijn 28 Europeanen in totaal op de SQRL]
  Op de 1000 meter: ITA-2, POL-3, AUT-1, HUN-1 [29 Europeanen]
  Op de 1500 meter: HUN-1, GER-2, AUT-1, FIN-1 [30 Europeanen]
  Op de 5000 meter: DEN-1, GER-2, CZE-1, POL-1 [19 Europeanen]
  (Aannemende dat de geschrapte aantallen komen uit de tijdsranking).

  Vooral de langere afstanden zijn dus (weer) het slachtoffer...
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nog 1 kwalificatiedingetje dan.
  Willen we 3 schaatsers voor het WK allround hebben, dan moeten er 3 Nederlandse schaatsers tijdens de eerste 4 wereldbekers zowel een 1500 als een 5000 meter rijden. Op niveau natuurlijk, maar dat zal niet zo'n probleem zijn om die te vinden. Vorig jaar keek de KNSB bij de laatste Wereldbeker of daar aan voldaan was en als dat niet zo was, kon men de ploeg wijzigen om sommige schaatsers ook op de andere afstand te laten starten. Dit jaar leek dat helemaal mooi, omdat er waarschijnlijk niet heel veel Nederlanders half december nog even op en neer naar Nagano willen. Lekker goedkoop ook, door minder schaatsers daarheen te hoeven sturen.
  Maar helaas, in Nagano wordt geen 1500 meter gereden. In uiterste nood kunnen we natuurlijk nog een 1500meter-specialist uit de eerste WBs verplichten om naar Nagano te vliegen en daar een 5000 meter te rijden, maar ideaal is dat niet. Dan maar de WB ervoor, in NurSultan. Maar daar staat de 5000 meter niet op het programma; alleen de 10km. Dus moet het in de eerste 2 wereldbekers al gebeuren. En dan is het misschien wel zo handig om iemand met een wildcard de eerste over te laten slaan, en pas in de tweede wereldbeker in te laten stromen. Zeker als dat iemand is, die toch al niet geinteresseerd is in de Wereldbeker.

  Misschien is het allemaal niet nodig en zijn de beste 1500-meterrijders dezelfde als de 5000meterrijders. Maar als dat niet zo is, wordt het wel een puzzel.
  Geldt natuurlijk ook voor de vrouwen (1500 en 3000).
 17. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Kjeld en Thomas zijn voor mij al 2 min of meer zekerheidjes op de 1500 die zeker geen 5000 gaan rijden. Patrick Roest zal zich ook wel plaatsen. Dan is de vraag welke 2 nog meer gaan rijden. Kramer, Bosker, Blokkie???, Huizinga...,???.

  Bij de vrouwen is het in principe makkelijker. De beste 1500 meter rijders zijn ook de beste 3 km rijders (misschien op dit moment met uitzondering van Ter Mors).
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Denk dat eerder een 5 km specialist naar de 1500m zal gaan. Douwe de Vries of anders Jorrit Bergsma. Die heeft er dit weekend ook weer eentje gereden.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Vind ik bij de vrouwen toch een wat snelle conclusie. Wust en Ter Mors zijn momenteel de beste 1500 rijdsters (even op basis van de tijden nu), ter Mors noemde je zelf al, maar ook Wust lijkt zich meer op de 1500 te richten dan de 3km, dat was vorig jaar al zo en zal dit jaar denk alleen maar meer worden (ivm waarschijnlijk laatste wr poging dit jaar). ADJ past goed in het rijtje en Wijfje/Beune of basis van vorig jaar ook wel. Maar Visser en Achtereekte zijn toch echt geen 1500 meter specialisten, maar zijn wel donders goed op de 3km. Het kan bij de kwalificatie zomaar zijn dat Wust en ter Mors zich bijvoorbeeld niet plaatsen voor de 3km, maar wel op de 1500, datzelfde geldt andersom voor Achtereekte en Visser die zich normaal gesproken niet plaatsen op de 1500, maar wel kans maken op de 3km. En dan heb ik Lotte van Beek en een Irene Schouten nog niet genoemd die ook niet op beide afstanden tot de kanshebbers behoren.
  Eelco vindt dit leuk.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

Deel Deze Pagina