Schipluiden, Vlaardingen, Maasland

Discussie in '2009-2010' gestart door thezork, 9 jan 2010.

 1. thezork

  thezork New Member

  Wie weet hoe de condities zijn rond de Vlaardingse vaart en richting Maasland.
  Vandaag ( zaterdag) gingen er al "Kroon" geruchten de ronde maar ik kreeg de indruk dat daar veel kluunmeters bij zaten.
  Of toch al sterke drank?
 2. MugMario

  MugMario New Member

  Vandaag hebben veel mensen kunnen genieten van de vlieten bij Maasland. Ondanks de harde wind (net niet terug geblazen) was het goed schaatsen doordat de meeste vlieten goed glij ijs hebben en dik genoeg voor honderden mensen. Het ijs is ondoorzichtig dus de dikte is niet te zien. Op de Vlaardingse Vaart kan hier en daar geschaatst worden. Bij Vlaardingen werd afgelopen zondag al geschaatst maar het ijs is daar erg slecht: sneeuwijs. Heb nog niet gehoord dat iemand vanaf Maasland tot Vlaardingen is geschaatst. Vanaf Maasland richting Schipluiden is voor een deel mogelijk. De Westland Toertocht kan dus nog (even) niet gehouden worden. Zie ook de site http://www.westlandtoertocht.nl voor actuele informatie.
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Maasland (vlieten en Bommeer) is prachtig ijs, Vlaardingsevaart veel aangevroren sneeuw dus echt werkijs maar dik genoeg om in Vlaardingen te komen. Wel klunen bij de Vlaardingse bruggen maar de Kroon is het altijd waard. Vandaag (zaterdag) nog geen massale drukte in de Kroon, wel gezelligheid.
  Succes.
 4. HermanBbbb

  HermanBbbb New Member

  Vandaag in Schipluiden bij de trambrug opgestapt en vandaar richting Vlietzicht en Maasland geschaatst. Het eerste stuk tot Vlietzicht dun ijs, zeker het eerste stuk bij de trambrug. Daarbij moest twee keer een wak gepasseerd worden wat schaatsend, zeker aan het eind van de dag, eigenlijk niet verantwoord was. Ik heb zelf gekluund, maar zag wel een paar mensen het op de schaats doen. Bij het wak dat het dichtst bij Schipluiden ligt ging er vanavond iemand half door, ik heb er nu samen met iemand anders takken neergelegd ter waarschuwing. Bij het tweede wak zag je de ijsvloer golven als iemand er langs schaatste. Verder wel mooi glad ijs, en het sneeuwlaagje viel mee.

  Van Vlietzicht richting Vlaardingen is fondant, zoals iemand hier al opmerkte. Ik ben zelf weer omgekeerd, vond het niks.

  Vlietzicht - Maasland is schitterend ijs. Superglad en nauwelijks sneeuw (hulde aan de man met de sneeuwruimer die de hele middag aan het vegen was!!). Wel moest je later op de dag goed opletten voor scheuren die soms moeilijk te zien waren.

  Ik ben van de Zuidvliet nog even onder het bruggetje doorgegaan naar de Foppenplas. Het ijs was daar sterk genoeg, in elk geval aan het begin, maar wel hobbelig. Verder de plas op vertrouwde ik het nog niet zo, er was daar ook een vogelwak.
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmorgen en vanmiddag weer geschaatst op de vlieten in Maasland.
  Het ijs is goed, soms wat slechtere stukken, maar het was heel goed te doen, omdat ergeveegd werd. Hulde!
  Naar Schipluiden en Vlaardigen, de Vlaardingse vaart ben ik niet geschaatst omdat er veel sneeuw op het ijs lag .
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag waren de vlieten bij Maasland nog prima schaatsbaar. Met name de ijskwaliteit van de gedeelten tussen de Vlaardingse Vaart en 'Het Jachthuis' was goed, ondanks dat daar na gisteren niet meer geveegd was. Tussen 'Het Jachthuis' en Maasland was het ijs van mindere kwaliteit, maar er werd daar wel geveegd.
 7. mwust

  mwust New Member

 8. jduijnisveld

  jduijnisveld New Member

  Vanmorgen wezen schaatsen bij de Vlieten vanaf het Jachthuis. De twee 'vlieten' waren heel goed te doen, geveegd maar wel duidelijk al een paar dagen geleden. Richting Maasland was wel echt werkijs en tegen de middag zijn we gestopt, omdat alles wel erg zacht werd. Maar desondanks blij dat we het nog even geprobeerd hebben!

Deel Deze Pagina