Schildmeer

Discussie in '2011-2012' gestart door proeme, 31 jan 2012.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

 2. Als daar zaterdag een wedstrijd kan, dan kan daar toch op vrijdag ook al worden gereden?!
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  vast wel, alleen dan moet ik werken, dus mijn schaatsleven begint pas op zaterdag :p
 4. Mandark

  Mandark Member

  Ik ga zeker proberen om a.s. vrijdag en zaterdag op het Schildmeer te schaatsen. In de afgelopen twee schaatswinters heb ik daar de beste ervaringen als het gaat om kwalitatief goed ijs en vroegtijdig in de vorstperiode het ijs op kunnen.

  Het wil er wel akelig hard waaien soms. Maar dat geldt bijna overal. Als ik de voorspellingen zie, dan gaat de Noord-Oosterlijke wind tegen het weekend plaatsmaken voor een Zuid-Westelijke wind, dat maakt de gevoelstemperatuur een stuk beter te doen. Zondag of maandag gaat het overdag volgens voorspelling behoorlijk dooien (+4 graden) helaas. Omdat voorspellingen meer dan 2 weken vooruit hoogst onbetrouwbaar zijn, moeten we er voorzichting rekening mee houden dat komend weekend dé kans van deze winter is om natuurijs mee te pikken.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  voorlopig zie ik op knmi.nl alleen voor de dinsdag een voorzichtig plusje, 1-3 dus 1 voor het Noorden. Dat valt reuze mee hoor.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik zie heel verschillende voorspellingen. We moeten maar afwachten en als het even kan dit weekend natuurijs meepakken.
 7. Quiri

  Quiri Member

  Nou ik heb net de voorspellingen gezien op het journaal van 8 uur. Gelukkig geven zij nu nog vorst t/m maandag, ook overdag. Dit zou betekenen dat we zeker t/m dinsdag kunnen schaatsen. Ik zou wel willen weten of er morgen al op het Schildmeer geschaatst kan worden... Is er vandaag nog iemand geweest???
 8. Schaatshans

  Schaatshans New Member

  Ik ben vanmiddag rond 14 uur langs het meer gereden en bij Hinrichs Watersport (aan de oostzijde) zwommen de meerkoeten nog rond; waar ijs was lag het er mooi bij. Morgenmiddag probeer ik het weer, maar met deze wind vrees ik het ergste...
 9. Quiri

  Quiri Member

  Een ding....: morgen schijnt de wind in de loop van de dag te gaan liggen... Ze zeiden bij het weerpraatje dat dan de windwakken wel snel dicht kunnen vriezen. Ik heb goede hoop, zeker gezien het feit dat de temperatuur overdag niet boven de min 2 uitkomt de komende dagen. :D
 10. Schaatshans

  Schaatshans New Member

  Laten we er inderdaad maar het beste van hopen. Ik heb overigens wel al geschaatst op een paar van de ondergelopen stukken van Tetjehorn (natuurgebied ten noorden van het Schildmeer),en dat was mooi ijs, zeker acht cm. dik. Die plasjes zijn alleen niet erg groot: max. 500 * 100 meter.
 11. Quiri

  Quiri Member

  Niemand vandaag op Schildmeer geweest??
 12. Schaatshans

  Schaatshans New Member

  Ik heb vanochtend even met gebeld met Hinrichs watersport, die de baan veegt op het Schildmeer, en hij zei dat ze vandaag heeeel misschien in de middag zouden proberen om een baan te vegen, maar met de wakken die er gisteren nog waren dacht hij dat het waarschijnlijker was dat ze het pas morgen zouden doen. Nog een nachtje slapen dus...
 13. jansiert

  jansiert New Member

  Hallo allemaal!

  Het is gelukt! we hebben vandaag de volledige 10 km baan over het schildmeer er door gekregen!! het was wat slingeren tussen de slechte plekken door maar het resultaat mag er zijn! overal is de baan zo tussen de 5 en 12 meter breed. en al vanaf morgen: Koek en Zopie bij de stijger achter op de Herenhuizenweg!
  uiteraard gaan wij morgen vollop verder met schuiven om de baan zo mooi mogelijk te houden!

  Groeten De Baanschuivers van De Haan Hellum.
 14. Mandark

  Mandark Member

  Wauw, respect!!!! Vanmiddag ben ik door de sneeuw afgehaakt, maar morgen ga ik zeker het Schildmeer op. Andere meerschappen kunnen een voorbeeld aan jullie nemen, al lijkt dat Schildmeer ook wat beter dicht te vriezen dan de overige grote wateren.

  Is er nog een officiële tocht op stapel?
 15. jansiert

  jansiert New Member

  ja die officieele toertochten gaan ongetwijfeld komen! waarschijnlijk ergens begin volgende week wel.
  als ik daar meer nieuws over heb, laat ik het direct weten!
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  goed nieuws!
  hopelijk maandag al.
 17. Groenewegen

  Groenewegen New Member

  Gaan morgen ochtend eens een kijkje nemen!
 18. Groenewegen

  Groenewegen New Member

  Prachtige omstandigheden vanochtend. Zeker aan te raden om hier naar toe te gaan als de toertocht in Friesland wat te ver en/of te druk is. Om 09:15 was er nog bijna niemand, behalve de schone 10km lange ronde. Het ijs aan de zuidkant is prachtig glad, aan de noordkant is het iets minder egaal. Nog steeds goed te doen. Tegen de tijd dat we er om 11:00 klaar mee waren waren er al 40-50 mensen op het ijs, de koek en zopie werd opgebouwd, etc. Opstappen kan bij de Heerenhuisweg stijger, maar ook gewoon bij het cafe/paviljoen.

  http://i.imgur.com/mSUoU.jpg
  http://i.imgur.com/iWK81.jpg
  http://i.imgur.com/EL0lL.jpg
 19. Polleke

  Polleke New Member

  Vanochtend 5 rondjes van in totaal 49 km gereden. 80% van de ronde is prima te rijden de rest een beetje krabbelen. Conclusie mag zijn dat ook dit jaar de mannen van het Schildmeer na vorig jaar wederom een uitstekende prestatie hebben geleverd en met wat schaafwerk zou het Schildmeer ook een prachtige locatie zijn voor het NK marathon...
 20. Mandark

  Mandark Member

  Yessss! De eerste rondjes deze winter weer gereden. Het werd in de loop van de morgen behoorlijk drukker, maar als je een baan hebt van 12 meter breed dan stelt dat niets voor. Het bekende rondje van 9.8km, waarvan ongeveer 1,5 km matig werkijs en het overige is ongeveer 50-50 briljant ijs en redelijk is.

  Ongekend weinig wind met een zonnetje, echt een topdag op het ijs.

Deel Deze Pagina