schaatsjack

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door zwemmer, 24 nov 2010.

 1. zwemmer

  zwemmer Member

  Ik wil dit jaar een goed schaatsjack aanschaffen maar ik kan op internet relatief weinig vinden. Ik wil eigenlijk een jack waar ik niet alleen mee op de baan kan rijden maar waar ik ook onder koude omstandigheden buiten mee kan schaatsen. Dus met windstopper, ademend, eventueel waterafstotend. Wat adviseren jullie?

  Bedankt alvast.
  zwemmer
 2. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  Gewoon bij fietsjacks kijken, die markt is veel groter en heeft dus ook meer keus.
  succes.
 3. zwemmer

  zwemmer Member

  Ja, dat snap ik en daar heb ik ook al gekeken maar waar het mij voornamelijk omgaat is de ervaring van anderen, van jullie. Ik dacht dat ik nu ook een ademend jack had maar als ik daar vanmorgen na het schaatsen compleet nat uitkom, dan denk ik dat het ademend vermogen niet zo is als dat van te voren gezegd was. Dus nogmaals, welk jack is geschikt voor op de baan en buiten, heeft een ademend vermogen, is winddicht en eventueel ook nog waterafstotend. Of wil ik nu iets wat niet kan?

  groet, zwemmer
 4. marieke

  marieke New Member

  jassen met gore-tex erin zijn waterdicht en toch ademend
  De jassen met soft shell zijn het prettigst, lekkere stof, maar die zijn mij veel te warm om binnen op de baan te dragen, buiten met een goed technisch lange mouwen shirt eronder is het wel prettig.
  Binnen op Thialf heb ik een wind doorlatend fietsjack aan, en heb ik het vaak nog te warm, alleen op Dronten niet, maar daar is het toch al hardstikke koud
 5. Rinus

  Rinus Member

  Dat lijkt me inderdaad erg lastig. Want op de baan krijg je het bijna altijd wel warmer dan buiten; minder wind, weinig/geen neerslag en toch veel bochtjes maken lijkt mij een stuk warmer dan buiten. Die softshelldingen zijn heerlijk, maar warm.

  Waterdicht/winddicht staat bijna altijd garant voor warm als je een fysieke activiteit anders dan normaal wandelen uitvoert. Water/winddicht ademt nu eenmaal een stuk zwaarder dan spul dat niet water/winddicht is.
 6. HA01761

  HA01761 Active Member

  +1, op de kunstijsbaan geen winddicht jack voor mij, hooguit een Windstopper bodywarmer.

  Schaatsen op natuurijs is qua kleding gewoon een heel ander verhaal dan kunstijs, ook omdat je bij natuurijs je schaatsen al aan moet trekken in de kou, langer bezig bent, minder hard schaatst etc etc etc
 7. Paulien

  Paulien New Member

  Hallo,
  Aangezien ik ook regelmatig fiets gebruik ik ook mijn fietskleding om te schaatsen. Voor de winter gebruik ik een fietsjack van ultima (uu line), dit is een speciaal winterjack. Hieronder doe ik dan een zweetshirt, wat voor soort is afhankelijk van de temperatuur. Tot nu toe ben ik er erg blij mee, het is winddicht en goed ademend.
  Paulien
 8. cor.

  cor. New Member

  beste zwemmer,
  kan me vinden in vorige reacties.
  voor buitenijs gebruik ik 3 lagen: een goed dus niet goedkoop gore-tex fietsjack met thermo-onderhemd en odlo-puli (7x weissensee met ooit -24 ) en voor binnen alleen fietsjack en thermo-onderhemd.
 9. zwemmer

  zwemmer Member

  bedankt voor jullie reacties. Hier kan ik wel iets mee. Maakt het merk nog uit? Hunter, Craft of wat dan ook?
 10. marieke

  marieke New Member

  ga eens bij een goede buitensportzaak kijken bij je in de buurt. Keuze te over daar.

  Bedenk wel dat het vooral lekker moet zitten op jouw lichaam, dus passen, en dan ook met ongeveer dezelfde dikte aan lagen die je binnen of buiten aan zult trekken.
 11. Rinus

  Rinus Member

  Het lijkt me voor schaatsen vooral belangrijk dat het spul niet teveel om je lijf floddert. Dus iets aansluitends of nauwsluitends kiezen zou ik zeggen (vermits je je er fijn in voelt natuurlijk).
 12. zwemmer

  zwemmer Member

  Ja daar kies ik ook wel voor maar ik heb een keer een jasje aangehad van craft maatje m damesmodel. Zit dan mooi getailleerd maar sluit niet aan rond de heupen. Zijn de mijne waarschijnlijk smaller dan die van de gemiddelde vrouw :lol: Ik zoek vooral een goed functioneel jasje en wat ik uit bovenstaande berichten gelezen heb is dat jasje een ander dan dat ik op de baan moet dragen. Ik ga binnenkort ook nog eens bij een fietsenzaak kijken.
 13. schaatsbart

  schaatsbart Member

  hoi, ja ik ben ook nog aan het zoeken, voor extra koude bescherming.
  op de baan heb ik nu een lekkere set 2 lagen ,
  van craft pro extra thermisch met lange mouw, net besteld en gheprobeert, erg lekker heel rekbaar, fijne onderlaag, en de buitenste, is een van oasics, soort lycra ding met rits in de kol( soort 2 laags systeem), ik wordt er niet nat in. craft heeft die dingen ook, die met windstopper lijkt me wel wat, toch gauw 90 euro voor zo,n set die ik heb. Ben me wel bewust dat t voor koude buiten weersomstandigheden, met veel wind te koud is, en dan ook aan de benen. zag ook van craft een salopet, met bretels ritsbare broek voor zo,n 50 euro, lijkt me zeker voor buiten een goede optie.

Deel Deze Pagina