Schaatsen voor beginners

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Saartje88, 11 feb 2012.

 1. Saartje88

  Saartje88 New Member

  Ik ben op zoek naar goede schaatsen voor mij als beginner van 23 jaar. Het zal er dit jaar wel niet meer van komen, maar mocht het zo zijn dan wil ik ze graag vast in huis hebben. Mijn vader rijd al sinds 1985 op dezelfde (hoge) noren van Viking en hij raadde mij lage noren aan. Deze schaatsen vond ik en die leken me wel wat, maar we weten nou niet zo goed of dit wel lage noren zijn (ze lijken vrij hoog):

  [​IMG]
 2. AbK

  AbK New Member

  Je zoekt Goede schaatsen voor een beginner.

  een lage combinoor voor zo'n 125 Euro. Mijn broer heeft er deze week veel plezier van gehad;) Lijkt mij het allerbelangrijkste.

  Ikzelf heb kluunschaatsen gekocht, heeeerlijk. Kost een paar centen (3-4 keer zo duur) maar dan heb je wat. Zeker op natuurijs lopen ze goed over scheuren, ijzers zijn makkelijk af te nemen, geen pijnlijke of koude voeten.

  Heb de afgelopen tijd veel schaatsen gehuurd bij diverse schaatsbanen, of combinoren of kluunschaatsen. Rijden op kluunschaatsen (met klap) is een makkie, zo ook op een lage combinoor.

  Voor mij is een hoge combinoor al wel lastiger, maar een hoge klapschaats met lage schoen is (nu) niet te doen maar wel het uiteindelijke doel ( zijn 7-8 keer zo duur). Zal eerst de techniek op moeten doen en veel uren op de ijsbaan doorbrengen.

  Ik gun jou evenveel schaatsplezier als ik heb (gehad) en afhankelijk van je budget een keuze maken. voor 125 Euri kun je je geen buil vakllen lijkt me, anders even naar marktplaats. :wink:
 3. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  Hallo ABK, je kunt onder jou kluunschaatsen ook een ander ijzer zetten wat beter geschikt is voor de ijsbaan met een ronde/stompe punt ipv opgeslepen.
  Is goedkoper dan een compleet ander setje en er zijn zat mensen die op kluunschaatsen prima meekomen op de ijsbaan.
 4. Saartje88

  Saartje88 New Member

  Die op het plaatje zijn dus wel geschikt denken jullie?
 5. wortelzicht

  wortelzicht New Member

  Ik zou eerst maar eens naar de ijsbaan gaan en daar dergelijke schaatsen huren voor je geld uitgeeft, dan krijg je meer zekerheid want schaatsen is heel persoonlijk waar de een bij zweert is niks voor de ander.
 6. AbK

  AbK New Member

  Saartje, ik ben benieuwd wat is het geworden?

  P.s.
  Nog een maandje kunstijs dus doe er je voordeel mee.

Deel Deze Pagina