Schaatsen op nuldernauw (Randmeer) te nijkerk

Discussie in '2011-2012' gestart door Blommie, 4 feb 2012.

 1. Blommie

  Blommie New Member

  Dit weekend kan er weer worden geschaatst in Nijkerk op het randmeer aan de Putter kant!

  Vanwege de hevige sneeuwval gisteren is de SSVN weer druk bezig geweest met het vegen van een 5m brede baan die ongeveer +/-1km lang is... Uiteraard zullen wij vandaag (zaterdag) en morgen (zondag) ook aanwezig zijn met veegmachines en koek & zopie.

  Voor de laatste foto's/video's en nieuws omtrent het randmeer, ziet u onze website http://www.ssvn.nl
 2. doesten

  doesten New Member

  We zijn er vanmiddag geweest. De ijsvereniging had drie rondes parallel aan mekaar, ongeveer 1 km lengte, geveegd. Perfect weer en natuurlijk erg druk.
  Door de drukte toch best wat scheuren in het ijs.
 3. Korenberg

  Korenberg New Member

  Inderdaad erg druk maar de ijsvereniging had erg zij best gedaan om er mooie rondjes van te maken. Waarvoor hulde! Eind van de middag wel redelijk wat scheuren maar was nog prima te schaatsen. Zeker met een zonnetje erbij!
 4. Tonio

  Tonio Member

  Wij hebben vanmiddag ook een aantal rondjes gedaan. Heel goed werk van de schaatsvereniging Nijkerk, deze vereniging heeft een complete vloot veeg- en borstelmachines. Er is een koek en zopie.
  De middelste baan is het beste. Sowieso volstrekt veilig schaatsen hier. Om er te komen: afrit Nijkerk A28, richting Almere en na 500m bij de rotonde links parkeren. Rechtsaf parkeren schijnt niet te mogen. 200m lopen.
  Aan het eind van de middag werd het minder druk en kon je best vooruit. Wel blijven opletten voor de scheuren in het ijs.
 5. Blommie

  Blommie New Member

  Wat was het vandaag een schitterende zonnige witte dag op het randmeer aan de Putter kant!

  Na schatting hebben duizenden mensen vandaag hun schaatsen onder gebonden om te genieten van het ijs en daarom zullen wij uiteraard morgen (zondag) ook weer aanwezig zijn met veegmachines en koek & zopie..

  Er zijn al een aantal foto's en video's online op http://www.ssvn.nl
 6. Blommie

  Blommie New Member

  Er is nu een live cam aanwezig in nijkerk op het randmeer... www.ssvn.nl
 7. vasco

  vasco New Member

  Vandaag vanaf Kampen via Harderwijk tot aan de Nijkerkersluis geschaatst. Op het nuldernauw redelijk wat sporen. Veel scheuren: rondom de scheuren was het de sneeuw opgevroren tot een harde ijslaag. Helaas gaat de laatste bus al om 18.19 (en dan weer om 21:11).
 8. Blommie

  Blommie New Member

  De tocht der tochten is afgelast en volgens de weersvoorspellingen zal het kwik iets stijgen na aankomend weekend. De weersomstandigheden zien er veel belovend uit voor zaterdag en zondag, een lekker zonnetje met bijna windstil maakt het perfect weer om nog even de schaatsen onder te binden!

  Dit weekend (zaterdag & zondag) zullen wij van de SSVN daarom misschien wel voor de laatste keer paraat staan voor u met koek en zopie en zal de baan goed geveegd worden. Tevens zullen we proberen om een hele nieuwe baan te schuiven/vegen om zo een rondje te krijgen met optimaal ijs!

  Houd www.ssvn.nl in de gaten voor het laatste nieuws, live cams, fotos, video's en meer!
 9. Blommie

  Blommie New Member

  Vandaag en morgen zullen wij van de SSVN misschien wel voor de laatste keer paraat staan voor u met koek en zopie op het Randmeer – Nuldernauw in Nijkerk. We zijn druk bezig met het vegen van de banen! Alle informatie en live cams vind u op http://www.ssvn.nl
 10. Blommie

  Blommie New Member

  Een samenvatting van het schaatsen op het Randmeer in Nijkerk van de afgelopen week… Bedankt allen!

  http://www.ssvn.nl
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0qhp2t71Jm0[/youtube]

Deel Deze Pagina