Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Goede punten, en als medewetenschapper (ikzelf in de biomedische technologie, hoewel ik intussen wel een switch heb gemaakt) ben ik het volledig met je eens. We zouden kunnen zeggen dat Orie te ver is doorgeslagen, maar ik denk dat hij zelf uiteindelijk ook wel weet dat al die andere factoren niet zo 1-2-3 in cijfers te vatten zijn, en zich al helemaal niet via data laten reguleren.

  Ik zie Orie meer als een percentage-coach. Via zijn wetenschappelijke methode zal hij over langere periode gemiddeld genomen waarschijnlijk het meeste succes halen vergeleken met coaches die meer op gevoel werken. Dat het bij sommige schaatsers niet goed zal werken of slechts tijdelijk zal daarbij ingecalculeerd zijn.
  mi vindt dit leuk.
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Toch wel een paar verrassingen ertussen dan als we het direct vertalen naar populariteit (hoewel er meer zaken meespelen natuurlijk, bij. verschil in interesse in pakken door marathon fans vs. langebaan fans, of verschil in veel jonge fans met minder te besteden vs. weinig maar oudere/kapitaalkrachtigere fans).

  ik vind minder dan 500 euro sowieso niet echt duur voor een professioneel schaatspak, of het nou gesigneerd door en van een bekende schaatser is of niet. Wel allemaal tweedehands natuurlijk, dat dan weer wel :D
 3. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Eigenlijk best wel vreemd. Vier ( en acht) jaar gelden waren er veel meer topschaatsers beschikbaar om een ploeg op te zetten. Dat is nu veel minder. Zeker bij de mannen is er niet veel top meer, wat het waarschijnlijk ook wel goedkoper maakt om nu in het schaatsen te investeren. Heel veel grootverdieners zullen er niet meer zijn.
 6. Elina

  Elina Well-Known Member

 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Jutta Leerdam nu bij Jinek.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  EenBrabander vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina