Schaatsen in de media 2019/2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door JaapvdB, 18 jul 2019.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 2. Koen

  Koen Well-Known Member

  hoe is het toch mogelijk, las het ook net.
  last van knie. duimen dat het mee valt en ook voor Yep natuurlijk
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Heel slecht nieuws dit. Een ongeval komt natuurlijk altijd ongelegen, maar juist in deze fase van het seizoen, nog in volle opbouw naar de topconditie kan dit al een streep door de rest van het jaar betekenen.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Laten we hopen dat het meevalt, maar inderdaad dit is wel echt het rotste moment voor een blessure. 2,5 week voor het kwalificatie toernooi, als hij dat moet missen mis je meteen heel veel.
 5. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Zo vader, zo zoon.
  Quarantenove vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Camila vindt dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  toch fijn dat we een designated skater hebben. :p
  Elina vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

 9. Kristian

  Kristian Active Member

  Does NOS have the tv-rights for speedskating the coming season? (2019/2020). For how long is NOS present contract, and have they renewed it in negotiations with INFRONT? INFRONT, on behalf of the ISU, earlier in the summer sold the rights in Norway to the NENT group. It means that the availability will be more restricted than before. NENT is a commercial actor, while the NRK is a public service company with no ads.
  ISU has launched a YOUTUBE channel https://www.isu.org/isu-news/news/145-news/12726-isu-events-live-on-youtube?templateParam=15
  Probably restricted with effective geo blocks?
  Laatst bewerkt: 15 okt 2019
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het is me niet helemaal duidelijk. In dit bericht wordt alleen gesproken over de nationale wedstrijden. Het contract eindigde afgelopen seizoen.
  Kristian vindt dit leuk.
 11. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik heb die voor mij onleesbare tekst door in Google Vertalen gehaald en krijg dan dit:
  Heeft de NOS de tv-rechten voor het komende seizoen? (2019/2020). Hoe lang is het huidige contract van de NOS en hebben ze dit verlengd in onderhandelingen met INFRONT? INFRONT, namens de ISU, verkocht eerder in de zomer de rechten in Noorwegen aan de NENT-groep. Dit betekent dat de beschikbaarheid beperkter is dan voorheen. NENT is een commerciële acteur, terwijl de NRK een openbare dienstverlener is zonder advertenties.
  ISU heeft een YOUTUBE-kanaal gelanceerd https://www.isu.org/isu-news/news/145-news/12726-isu-events-live-on-youtube?templateParam=15
  Waarschijnlijk beperkt met effectieve geoblokken?

  Vooral suggestieve vragen en dus maar gewoon wachten op concretere dingen. Voor mij persoonlijk mag het langebaan schaatsen op TV tot 10% worden gereduceerd en brengt de NOS daarvoor in de plaats alle marathons rechtstreeks. (Of nog liever het veldrijden)
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De ISU is al een heel eind op weg daarmee. Volgend jaar zijn er nog maar 2 internationale toernooien. Plus misschien nog onderdelen van een Wereldbeker in Heerenveen en SLC of Calgary. Dat is dan het internationale pakket dat de NOS live zou willen uitzenden. Dat is niet heel veel meer, en kost de NOS ook minder geld zou je zeggen. En ook niet voor eventuele concurrenten (RTL? SBS? Fox? Ziggo?)
  En dus stroomt er ook minder TV-geld naar het schaatsen.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De komst van het commerciële Infront zal een belangrijke reden geweest zijn dat de ISU z.s.m. naar één WK per jaar wilde. Komend seizoen zal dus een overgangsjaar worden. Het is wel vreemd dat we geen nieuws horen over welke Nederlandse omroep de rechten heeft gekocht. De onderhandelingen zullen nog wel lopen.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Veldrijden heeft ook zijn beste tijd gehad. Zonder van Aert en MvdP die inmiddels andere prioriteiten heeft is de aantrekkelijkheid bijna tot nul gereduceerd. Eli Yserbiet als vaandeldrager van het veldrijden is bepaald geen kijkcijferkanon. Zelfs Sporza zal niet veel uitzenden dit seizoen.
  Nickel en Eelco vinden dit leuk.
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Eli wie? Oh, de ex-vriend van!
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 16. Duif

  Duif Well-Known Member

  Had misschien beter meneer Moonen kunnen schrijven ?
 17. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Het veldrijden heeft net als veel andere sporten altijd hoogtijdagen en mindere perioden gekend. Maar er wie er wel of niet meedoen maakt me niet uit. Veldrijden rechtstreeks op TV is een van de weinige sporten waarbij ik niet op de zetel in slaap val.
  Die jongen heet overigens Yserbyt.
  Sporza zendt niet alleen dit seizoen minder rechtstreeks uit. Alle veldritten zijn rechtstreeks op TV maar het grootste aantal zit op een betaalkanaal. En Sporza heeft beperkte financiële middelen en heeft dus voor een een kleiner aantal een sublicentie. Veldrijden is zo groot in Vlaanderen dat dit mogelijk is. Als in NL een vergelijkbare situatie zou ontstaan in het schaatsen dan keek er waarschijnlijk nog een handjevol mensen.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Monique, kabo12, Marcel Vos en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Gezien ze in het artikel noemt dat vDeutekom haar heeft aangeraden zo lang mogelijk te blijven schaatsen, ben ik benieuwd of dat ertoe gaat leiden dat Wust 'gewoon' nog deze heel OS cyclus doet. Zeker als ze sterk blijft presteren denk ik dat die kans er dik inzit eigenlijk.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Mooi interview!

  Ze is eigenlijk steeds heel open geweest over haar verdriet en dat vind ik heel dapper en bijzonder. Het mag gezien worden en ik denk dat mensen in vergelijkbare situatie er ook wat uit kunnen halen dat ze dat zo doet. Maar je hoeft het niet te doen...je kunt je ook afzonderen en opsluiten.

Deel Deze Pagina