Rottermeren

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 7 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ben op de terug weg van de Loosdrechtse plassen nog even langs de Rottemeren gereden maar ben bang dat dat deze vorst periode helemaal niks gaat worden. Er waren wel wat sporen van schaatsers langs de kant maar er was verder niemand te zien, de sneeuwlaag is ook dikker dan die op de Loosdrechtse plassen. Beetje warm water regenen of heel veel effort van een stel sneeuwruimers kan de situatie nog positief beinvloeden maar dat zijn aardig wat metertjes om schoon te vegen. Wil je toch in de buurt schaatsen dan is de schaatsbaan van ijsclub Bleiswijk prima, die gasten hebben een leuke baan geprepareerd met verlichting zodat je daar ook 's avonds kan schaatsen.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  IJspret

  06-01-2010 - 17:57

  Zevenhuizen - Op de Hennipsloot tussen de tweede brug en de molen bij de sluis wordt volop geschaatst en de vrijwilligers van de Zevenhuizensche IJsclub zijn druk bezig een baan te schuiven op de Rottemeren.

  http://www.hartvanholland-online.nl/nieuws.php?id=20663
 3. skater

  skater Member

  Ik begrijp uit de foto's dat de Rottemeren dus gewoon schaatsbaar zijn?
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Foto's zien er goed uit. Dat is toch bij de jachthaven van zevenhuijzen? Is er ook al een mogelijkheid om over te steken vanuit de kant van Bleiswijk?
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hoi,
  Vanmiddag op de Rottemeren geweest. Het ijs is dik genoeg maar er is niet op te schaatsen. Een harde sneeuwlaag waar je gewoon niet doorheen kan snijden met je schaatsen. Het enige waar het goed voor is zijn geweldige foto's en om op te wandelen. Zonder dat er machinaal geveegd wordt kan er niet geschaatst worden.
  Ruud
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmóregen (dus vóór de stuifsneeuw/ opstekende wind) (zaterdag 9-1-'10) op de Rottemeren wezen schaatsen ! Vanaf de ophaalbrug na het gemaal naar het noorden toe. (eerst krijg je dan het wijdste stuk (daar heb ik overigens alleen over heen gefietst, op de heenweg langs de oostkant, op de terugweg wegens gebleken grote betrouwbaarheid, midden over). Het tweede deel, bij eetcafé De Roerdomp (dus vanaf de molen naar t noorden) was langs de kant goed te doen, en middenover tussen de sneeuwvelden door op de eerder gesmolten stukken schaatst het ook goed (wel zig-zag, op die manier). Geen barst in te krijgen ook niet met volle kracht stampen,. Ook onder die sneeuwvelden ligt goed ijs, zeker 10 cm. Alleen westelijk van het midden van het 'Roerdomp-gedeelte' ligt een langerekt later dichtgevroren stuk, was een cm of 3-4, er stonden al wel schaatssporen over. Het Roerdomp-gedeelte heeft ook een door de ijsclub geveegde baan, met zo te zien verlichting.
  Verder naar het noorden toe tot de A12 geschaatst, overal hetzelfde ijs, met veel sneeuwvelden, en die 'smeltbanen', wel beetje werkijs met bobbeltjes, maar het glijdt goed. Langs de houten beschoeiing gladde uitgesmolten stukken.
  Er waren nauwelijks schaatsers, een aantal verkenners. + wel een 20tal op de geveegde baan.
  Die sneeuwvelden, daar schop je zo stukken vanaf, waaronder redelijk glad ijs zit (min. ca.10 cm ). De ijsclub zou die sneeuw best snel weg kunnen schuiven, het zit lekker los. Ik weet niet hoeveel cm ze nodig hebben, voor die machines, maar wat ik al zei, het voelt als 10-12 cm of meer. Er werd door een meneer met een sneeuwborstelaar gezegd, dat ze waarschijnlijk maandag met de rest gaan beginnen...

  TIP: zeilverhuur Van Vliet veranderd in Koek en Zopie !! ziet er goed uit, wel bij de takkenbossen wegblijven...

  Inderdaad mooie plaatjes te maken, o.a. van de 4-molengang... en stuifsneeuw
  Veel schaatsplezier allemaal!

  Ik heb ook nog wel wat info over de Rotte zelf, voorbij de skiberg naar het noorden, waar je op de meeste stukken ook kon lopen, andere 'draad' misschien?

  Paul, Rotterdam

 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  hallo,

  Heeft iemand informatie over het ijs thv restaurant De Lindehoeve, rottekade 32 ?


  Gr. Hans
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag rottemeren gereden.
  Blij dat ik even (1 rondje) op natuurijs stond.
  Dank aan diegenen die dat mogelijk hebben gemaakt.
  Weer was goed. Pak weg 100 mensen op het ijs.
  Kwaliteit ijs ............50 % slecht, rest redelijk. Geen risico's van door ijs zakken. Maar waar is het beter ?
  1 keer gevalllen, 10 tallen keren bijna gevallen door slecht ijs (bevroren sneeuw hopen)
  Had geen moed nog een rondje te rijden
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Re: Rottemeren

  Vandaag op de rottemeren geschaatst; er is een geveegde baan. Wel veel hobbels en bulten. Rondje van ca. 3 kilometer denk ik is geveegd, plus nog een baan richting de lange vaart in bleiswijk. Bij restaurant de Roerdomp was ook een 400 meterbaan sneeuwvrij gemaakt.
  Wij hebben drie rondjes gereden.
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag,woensdagmiddag13 januari 2010 heerlijk geschaats op de Rottemeren waar nu een redelijke baan geveegd is van acht kilometer en heerlijke koek en sopie bij meerust en de molen halverwege de tocht.Veilig ijs en prachtige sneeuw vergezichten.Nu hebben wij schaatsen waar je mee kunt rammen door de sneeuwwalletjes die zo hier en daar liggen,maar was er ook een plaatselijke dame op kunstschaatsen sierlijke ronjes aan het draaien,het hangt er dus van af wat je zoekt.Het ijs richting Utrecht is zeker niet beter en vanuit Den Haag zijn de Rottemeren goed bereikbaar.De veegploegen gaan nog met zwaarder materiaal het ijs op als de dikte dat toestaat en doen nu erg hun best met kleine borstel en veegwagens en zelfs omgebouwde grasmaaiers(lieten wij ons vertellen)om het ijs mooi glad te krijgen.En ben je bang om te vallen dan zou je kniestukken een helm of keepersvoetbalbroek aan kunnen trekken om dat op te vangen.Zelf ben ik twee keer onderuit gegaan en viel toen in de zachte sneeuw,maar een pols is zo gebroken dus ook daar zou je je skeeler polsbeschermers voor kunnen gebruiken.Dan ga je wel als een soort monster het ijs op maar beperk je het letsel.Het was een geweldige dag en het bord betreden op eigen risico heeft gewoon te maken met de vereiste dikte van 12 cm die het ijs formeel moet hebben om vrij gegeven te worden.JE kunt er dus heerlijk schaatsen. Veel plezier Marion.
 12. Peter73

  Peter73 New Member

  Ik wilde eigenlijk vrijdag naar Kortenhoef maar als ik de berichten zo lees kan ik mij aardig wat reistijd besparen en gewoon naar de Rottemeren rijden.
  Kan iemand mij vertellen waar ik het beste op kan stappen? Ik ben daar nog nooit geweest, ik kom uit de richting van Rotterdam.

  Alvast bedankt.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Afslag Bleiswijk nemen, en volgens mij wordt er dan al daar aangegeven de richting naar de Rottemeren.
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  deze morgen gereden op de rottemeren. Een kleine (3 km) geveegde baan en een grotere (7km) nog niet geveegde baan.
  Op sommige stukken (doorgangen) veel schuren. Redelijk goed te zien waar de scheuren zitten trouwens.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  zojuist terug van 1 rondje Rottemeren: niet meer te doen vanwege 3 cm water op de geveegde baan. Erg jammer. Geen risico op door het ijs zakken, daar is het nog veel te dik voor. Nu een paar dagen vriezen en het ijs is beter dan ooit!
 16. janneman

  janneman New Member

  ow, jammer! wilde vanmiddag es kijken. dan maar dicht bij huis blijven :)

Deel Deze Pagina