Rotterdam e.o.

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 8 jan 2010.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  De loosdrechtsse zijn op dit moment "the place to be" qua schaatsen schijnt het (is prima hoor ben d'er ook geweest) maar is er in de buurt van Rotterdam ook een mogelijkheid om een iets grotere "schoongeveegde" ronde te maken. Rottemeren, Voorplas, Bergse Plassen bijv., iemand al een ervaring rijker? Ben trouwens graag bereid om mee te vegen :D om dit te verwezelijken.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag (zaterdag 9-1-'10) op de Rottemeren wezen schaatsen ! Vanaf de ophaalbrug na het gemaal naar het noorden toe. (eerst krijg je dan het wijdste stuk (daar heb ik overigens alleen over heen gefietst, op de heenweg langs de oostkant, op de terugweg wegens gebleken grote betrouwbaarheid, midden over). Het tweede deel, bij eetcafé De Roerdomp (dus vanaf de molen naar t noorden) was langs de kant goed te doen, en middenover tussen de sneeuwvelden door op de eerder gesmolten stukken schaatst het ook goed (wel zig-zag, op die manier). Geen barst in te krijgen ook niet met volle kracht stampen,. Ook onder die sneeuwvelden ligt goed ijs, zeker 10 cm. Alleen westelijk van het midden van het 'Roerdomp-gedeelte'ligt een langestrekt later dichtgevroren stuk, was een cm of 3-4, er stonden al wel schaatssporen over. Het Roerdomp-gedeelte heeft ook een door de ijsclub geveegde baan, met zo te zien verlichting.
  Verder naar het noorden toe tot de A12 geschaatst, overal hetzelfde ijs, met veel sneeuwvelden, en die 'smeltbanen', wel beetje werkijs met bobbeltjes, maar het glijdt goed. Langs de houten beschoeiing gladde uitgesmolten stukken.
  Er waren nauwelijks schaatsers, een aantal verkenners. + wel een 20tal op de geveegde baan.
  Die sneeuwvelden, daar schop je zo stukken vanaf, waaronder redelijk glad ijs zit (min. ca.10 cm ). De isclub zou die sneeuw best snel weg kinnen schuiven, het zit lekker los. Ik weet niet hoeveel cm ze nodig hebben, maar wat ik al zei, het voelt als 10-12 cm of meer. Er werd door een meneer met een sneeuwborstelaar egzegd, dat ze waarschijnlijk maandag met de rest gaan beginnen

  TIP: zeilverhuur Van Vliet veranderd in Koek en Zopie !! ziet er goed uit, wel bij de takkenbossen wegblijven...

  Veel schaatsplezier allemaal!

  Ik heb ook nog wel wat info over de Rotte zelf, voorbij de skiberg naar het noorden, waar je op de meeste stukken ook kon lopen, andere 'draad' misschien?

  Paul, Rotterdam


 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Naast de toegangsweg naar de Kralingseplas stond een groot verlicht verkeersbord "Kralingseplas onbetrouwbaar ijs". Erg goed, maar de mensen waren niet te stoppen. In het midden van de plas zijn grote wakken maar aan de randen van de plas werd volop geschaatst.

Deel Deze Pagina