Rottemeren, Rotte

Discussie in '2009-2010' gestart door pauli-icy, 27 jan 2010.

 1. pauli-icy

  pauli-icy New Member

  Net terug van een schaatstochtje over de Rottemeren. Zeer positief!
  Eerst bij Ijsclub Bleiswijk op de ijsbaan (14 cm wit ijs), daarna over het dijkje bij de antieke sluis, de Rottemeren op. Het ijs van 9 januari (toen ook geschaatst, toen lag er 10-12 cm ijs) lag er nog, dus wittig ijs, mooi glad opgevroren. De geveegde banen kon je nog terugzien.
  Hier en daar windwakken, goed te herkennen aan hun donkerder kleur (oppassen!). Er waren nog een aantal schaatsers, noordelijkste punt: de losse molen van de molenviergang (ten noorden daarvan richting de A12 zag je een andere kleur ijs, van horen zeggen daar dus zwakker), zuidelijkste punt: volgens die andere schaatsers tot in de buurt van de ophaalbrug aan de zuidkant van het grootste meer (waar Jachthaven van Vliet aan ligt). Enkele tientallen meetrs vanaf die ophaalbrug levensgevaarlijk (1 of 2 nachtsijs). In het middelste meer (café de Roerdomp) ligt middenin een enorm wind/ vogelwak, helemaal dicht (1nachtsijs?).
  Oppassen bij de doorgang van het smalle noordelijke deel naar het bredere 'Roerdomp'-gedeelte: langs de bomen aan de oostkant dun, zwartig ijs, zwakke plek. Westkant geen probleem.
  Kortom het grootste deel van de Rottemeren lijkt beschaatsbaar, zeker langs de kanten (er werd gezegd 9-12 cm ijs gemeten), maar we zijn niet geheel rond geweest (zoals bij de Rottemerentocht). Het smallere noordelijke deel is vrijwel over de hele breedte te beschaatsen, vooral de oostkant, dus ten oosten van de voorheen geveegde baan is goed (tot aan die losse molen dus)
  De Rotte zelf: stukje langsgereden ten Noorden van de Irenebrug (Hillegersberg): nieuw ijs, 1 of 2 nachts, niet uitgeprobeerd, niemand op gezien.

  Veel schaatsplezier iedereen! (hopen dat het i.i.g. vandaag nog tot donker kan !)

  route (niet de complete, alleen die van ons): http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=351964

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kan het beamen, is prima ijs, nu maar hopen dat het nog even zo blijft, ze waren ook aan het ijszeilen bij de retraiterie, nog wel een aantal windwakken daar dus wel oppassen, veel plezier.
 3. Peter73

  Peter73 New Member

  Kun je mij vertellen waar ik het beste op kan stappen (adres)?

  Alvast bedankt.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest


  Vanmorgen wezen kijken bij De Rotte Meren, Het ziet er mooi uit, maar er schaatst nog niemand erop. Het lijkt op een false post. Ik raad aan om naar een andere plek te gaan. Tenminste als je wilt schaatsen. :D

  Paul
 5. Het ijs in Zuid Holland is nergens nog betrouwbaar.
  Zelfs de Vogelplas (die is het meestal het eerst berijdbaar) is nog niet dik genoeg.

  Als je wil schaatsen dan naar het Oosten.
 6. Peter73

  Peter73 New Member

 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vandaag (13-2) nog geen schaatsers op de Rottemeren (ook geen schaatssporen in de sneeuw), wel schaatsers op de schaatsbaan van IJsclub Bleiswijk aan de Langevaart). Wie weet over een paar dagen...
 8. Leo<180

  Leo<180 New Member

  Bij het plaatsen van het bericht van afgelopen donderdag is iets misgegaan (of klopt de datum niet?) , of er is hier iemand heel erg ziek in zijn hoofd. Afgelopen zaterdag (13/2) langs de Rotte aan het hardlopen geweest; van de Zevenhuizer plas tot aan de Gordelweg. Ca. 10% lag nog open van wal tot wal, daar waar wel ijs ligt was dat (aan de kanten..) veelal niet meer dan 1 a 2 cm. Inmiddels zullen de open stukken na twee nachten met -5 en weinig wind wellicht dichtliggen met max. 2 cm ijs, met wat sneeuw erover heen, zodat je het verschil niet ziet. LEVENSGEVAARLIJK!!!
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Is inderdaad zeeeeeer vreemd, had de reactie op 27 januari geplaatst maar zie tot mijn verbazing dat de datum naar 11 februari is aangepast, zal ook een mailtje naar de beheerder sturen dat dit toch wel grote verwarring kan opleveren

Deel Deze Pagina